Sunday, May 17, 2009

....SElAmAT HaRi GuRU...

Hari ni sekolah sya izz ada buat sambutan hari guru..bestnya!!...macam-macam ada...sukaneka...tapi yang pastinya semua untuk guru...!!kita jadi penonton..!!tapi sori laa pasal tak leh nak upload gambar...hehe...

nak remind balik laa kenangan terindah @ terpahit masa sekolah rendah dan sekolah menengah..

Tadika_3 tahun-5 tahun...

*rasanya tak ingat kot....tapi ada satu dua yang ingat..tapi..tak nak cerita laa...biarlah ada kat dalam hati je...ehehe....

Darjah 1(6 tahun)..SKKB..2001..(sekolah papa)

*Kena marah dengan cikgu perempuan laa tapi tak ingat nama...memang nak nangis je rasa...cikgu tu punyala garang..sampai sekarang sya masih terbayang-bayang tapi tak ingat rupa laa...

Darjah 1(7 tahun)...SKKB II..2002(sekolah mama)

*Semua cikgu baik-baik..best sangat..kelas 1.1..

Darjah 2(8 tahun)..SKKB II..2003

*Cikgu ganti BM...Nama dia cikgu Roslinda..tapi selalu je panggil cikgu Rosalinda..hehe..Cikgu tu baik sangat..ingat lagi..masa tu cikgu tanya nak makan apa nanti jamuan...lepas tu sya cakap nak makan bubur kacang hitam(favourite tu!!)..tapi cikgu akhirnya nak buat nasi minyak...tapi yang buat sya sayang sangat kat cikgu...esok tu..cikgu bawak bubur kacang hitam seperiuk...Cikgu cakap kat mama(my mom is a teacher)...dia buat untuk sya...best nya...tapi makan sikit je ...sekarang ni tak tau cikgu kat mana...dah lama terpisah and tak jumpa lagi dah...miss that time...

Darjah 3(9 tahun)..SKKB II..2004

*Ustazah Rosmina...best laa pasal ustazah ajar PAI...Selalu gak ustazah bercerita...

Darjah 4(10 tahun..SKKB II..2005

*Cikgu Wan Zulkifli...Cikgu SN...sebab cikgu tu ngajar Sn laa sya minat sgt kat Sn...cikgu tu sempoi jer...suka berlawak tapi tegas...entah..pokok kata suka laa berbual ngn dia...

Darjah 5(11 tahun)..SKKB 11..2006

*Cikgu Zurina...Cikgu BM...Mula-mula kan takut sangat pasal cikgu Zu garang..tapi lama-lama..best sangat..yang paling ingat..time nak raya tu..cikgu surh semua budak berdiri dan cikgu suruh cakap maksud peribahasa yang cikgu soal...kalu tak boleh jawab naik atas kerusi..pastu atas meja..pastu turun laa pasal automatik kalah..haha..sya kena kat meja je..kira teror laa..4-5 org rasanya...pastu..cikgu bagi 1 ringgit sorang kat budak yang kalah tu...kat budak yang tak sempat kalah cikgu bagi 2 ringgit..best!!!

Darjah 6(12 tahun)..SKKB II..2007

*Tahun ni laa yang paling best sepanjang kat SKKB II...tak dapat nak cerita pasal cerita nya terlalu banyak untuk dikongsi...yang penting..cikgu dina..teacher hazliza..cikgu rohani dan cikgu wan zul is the best teacher in the world!!

Tingkatan 1(13 tahun)..SMKANI..2008

*Cikgu Faridah..suka belajar dengan dia pasal sempoi je..best pulak tu..cikgu lain pun best gak...suka laa...

Tingkatan 2(14 tahun)..SMKANI..2009

*Setakat ni..of course Sir Halim...sempoi sangat...sebab tu laa sya minat sgt dengan BI..best..belajar pon tak stress...Sir cakap..buat apa belajar serius-serius..sempoi je!!

Ha..tu jer laa kenangan dengan cikgu...cikgu tetap yang terbaik...harap tak merepek hari ni..hehe..

"SELAMAT HARI GURU'

1 comment:

syieqa a.k.a fiqah said...

minat blajar BI ke minat...... hahaha gurau jer la..