Wednesday, March 31, 2010

Bintang di langit ,


Assalamualaikum semua ,

Yeayy ! Esok exam Kh dengan Ba ... Then , bebas untuk exam oti 1 ni . Hurm , tadi lorh jawab Bi je aku rasa best . Haha , boleh laa . Hmm , tadi jawab math .. siap on time . Haih , memang sejuk laa tangan tadi . Isk3 . Okey , macam biasa .. mesti geng berkumpul ramai-ramai , study katakan . Hihi , fenomena biasa . 24 jam buku di tangan . Haha :)

Tadi ada kelas KH . Hurm , sebelum tu pergi kat library sebab ada perjumpaan sekejap . really berterima kasih kat k Atin Izzati . Thanks for bagi saya pinjam , haha . nanti esok saya bagi balik ye . love you , muahhh ! hihi , tadi lepas kelas .. pergi maktabah buat sijil . hurm , akhirnya siap pun dalam pukul 5 petang . 

K Gra best laa . Sweet aje tadi kitorang buat sijil sama-sama . Haha . sayang>3 . Oh yaa , tadi ada budak tu kan yakni si dia yang bernama kawan aku tertidur kat maktabah . Tak ada orang dah masa tu . Kitorang pun dah nak blah . Haha , kalau lah aku tak tegur dia .. agak-agak tidur sampai malam laa kat sana . Then , bila aku dengan k Gra nak turun tangga .. budak tu tengah duduk and bersandar kat tepi dinding . tido3 , terkejut kitorang . haha , apa laa . :D

Ops ! Sementara aku dengan k atin tunggu our daddy our hero .. sempat lagi pergi beli ABC kat depan pagar . Ada laa beberapa budak asrama yang berada di balik pagar , nak beli gak . Aku tengah jalan dengan syok nye ... tiba - tiba si SyAz tanya yang k atin tu adik aku ke ? haha , terkedu eden . Wakaka , actually ... da puas dah orang cakap aku begitu . hihi , sementara aku suruh k atin tunggu ABC .. sempat lagi pergi dekat depan pagar . borak dengan SyAz kejap . topik utama mesti lah pasal exam . Hurmmm , exam . exam . saat paling menakutkan ialah saat nak tau markah . Haih , SyAz .. siap sedia lah dengan hadiah . kah3 ;)


okey , malam ni aku nak pulun habis BA . Erk , tapi KH pun tak boleh dilupa . hehe , sabar3 . satu hari lagi .. yeayy , ... !


Tuesday, March 30, 2010

Cerita mengecat tiga kosong kosong tiga ,


My [ Cokelat's ] .

Okey , dua hari lagi tamatlah exam . Yeayy , hanya tinggal exam Mt 1 , Bi 1 , Sn 2 , Kh dan Ba . Ahakss . Erm , dah tau markah Sej . Hihi , bersyukur lah walaupun aku target lebih tinggi lagi .. tapi , setakat ni okey lah tu . Hurm , tadi best laa jawab exam . ;)

Tadi kan masa exam Bi , habis - habisan aku dengan Mc Na menghafal ni . Character larh , macam-macam . last - last keluar lessons . Haih , apa lagi . Aku buat jer laa dengan mengarutnya . Kah3 . Sempoi , hihi . Then , masa Geo .. punya larh bising kelas aku memandangkan kitorang rehat dalam sejam gitu . Haha , dengan jiejie mapuhs si budak baju hijau .. menempik situ sini budak - budak ni . haih , bising tapi kitorang memang asyik ketawa laa tadi . macam-macam perangai betul larh . sweeeeet jer . :D

Oh yaa , lepas solat . Pergi maktabah . Ingat nak buat sijil tu tapi ustazah tak ada . So , aku pergi tegur aiman yang tengah study sn dengan wan . Hurm , abis lama aku cakap dengan diorang . Pasal soalan geo tadi laa , soalan sn larh . Haih , tapi lucu aje budak dua orang ni . Asyik buat aku tergelak je . Hmm , nasib .. nasib .


Okey , then aku pergi mengecat kat Bilik BBM , haha . Best walaupun kitorang baru cat sikit je . Sepatutnya , aku kena tolong k Gra buat sijil . haha , tapi tak apa lah sebab k Farhah ada nak tolong . Hehe , yeay . Sebab tu aku pergi dekat bilik BBM , mengecat dengan Vampire , Sainy , sOlo . ermm , fathi pun tolong gak . Waahaha , tadi enjoy je . Hurm , tak habis - habis aku perang mulut dengan Sainy tu . Ish , macam budak 5 tahun . Wakakaka . Sempat lagi aku temu ramah sOlo dengan soalan tahap antarabangsa versi S I ... Dan habis kain aku kena cat putih , hehe . Tapi , sikit jer laa . Tangan pun kena gak . Aish , serik .. serik :P

Aduh , dilema ni . Hmmm , nak .. tak nak . Tak nak , nak . Aiyoyo , kena fikir semula nie . Oh yaa , semalam kan aku pergi tuisyen sains . Best belajar . Enjoy larh dengan perangai kawan-kawan aku . Semalam , si A[ie]Fa dengan aku sempat lagi main lempar pemadam , pastu sampai hati epa koyakkan gambar special yang aku lukis untuk dia tu . hahaha . dan , papa aku ambil aku lambat semalam . jadi , aku sempat berbual - bual dengan cg Dina . Cg duduk kat muka pintu dan aku duduk atas tangga . Best borak dengan cg lama tau . Haih , dah tiga tahun aku tak belajar dengan cg Dina . Rindu semua cg lama aku . Sangat - sangat ...

Monday, March 29, 2010

Sorry , i love you .


Assalamualaikum [ cokelat's ] hatiku .

Hehe , tadi kan exam Pai dengan Bm 2 . Ehm , boleh laa . senang je aku rasa . Hehe , harap-harap markah pun sesenang aku menjawabnya . Tadi , masa exam Bm .. tepat-tepat nasa je baru siap jawab . Asyik menghabiskan masa tulis ceramah . Haha , tapi . Enjoy je jawab Bm 2 tadi . Puas hati aku dapat buat betul-betul memandangkan Bm 1 memang susah tahap antarabangsa . Haha .

Okay , tadi buat revision komsas dengan Mc Na , Faeza , dan Nabilah . Haha , macam-macam . Sempat lagi pergi pustaka dengan Hani kejap , membaca kat sana . Kerana ? Dalam kelas kitorang , dah rasa macam fun fair pulak . Bising tahap kebangsaan . Haih . Then , lepas kelas Ba aku pergi pustaka . Tengok-tengok k Gra dengan k Atin pun ada . Diorang tengah susun buku kat rak . So , aku pun pergi join laa juga . ehm , tapi bukan join mengemas buku .. join bercakap . haha .

lepas tu lagi , aku ambil buku rujukan sn . kononnya nak membaca larh . Tapi , aku pergi duduk dekat surat khabar pula . Baca tu baca . Tapi , baca surat khabar . Haih , belek-belek gitu je tadi buku sn . Ops , tadikan masa kelas Ba , best aje buat latihan . Tapi , ni first time ' kena ' dengan ustazah sebab .. hmmmm .. jawab dhomir salah . haih , tu laa . siapa suruh tak ingat feel . Kan dah kena . Hihi . :)

Okay lah . esok exam sn , mt , bi . Dan malam ni ada kelas Bi kat sekolah serta kelas Sn kat tuisyen . Arh , nak pergi mana satu ni ? Esok dah laa exam dua-dua . Hurm , fikir-fikir . aku sayang nak tinggal Bi tapi nak pergi sangat sn . Ar , fikir lepas ni laaa . Semalam juga budak tu merajuk dengan aku . Hari ni tak bertegur sapa , tapi hari juga dah baik . haha . apa laa . macam budak-budak umur 3 tahun je . haih .

tapi , terima kasih kat dia sebab bagi aku ilham . yeayyy !


" Maaf , saya sayang awak . "

Sunday, March 28, 2010

Find for serene ,


Assalamualaikum ,

Hai , helo . apa khabar ? hurm . hari ni exam Bm 1 , Mt 2 dan Sj . Ehm , math 2 memang susah gila . bagi aku lar . haha , entah kenapa tiba-tiba jadi fikiran aku terblock untuk fikir jawapan . it just , aaaaaa ! really hate it . bayangkan , transformation pun aku tak reti nak buat . padahal aku selalu dah buat . haih . satu lagi , Bm 1 pun sangat menyakitkan hati . alaaa , susah ! geram rasanya . esh , nasib baik Sj bagi aku senang je . hihi :)

then , habis exam dalam pukul 1.30 . pergi solat , naik kelas balik . lepas tu , aku turun sorang-sorang pergi maktabah . ingat nak siapkan jadual pengwasan rak , rupa-rupanya ustazah dah siapkan . hihi , then bincang-bincang dengan ustazah .. aku pun buat no untuk rak tu semua . best buat kerja dlm air cond . haha , dah siap , aku gunting kemudian lekatkan no tersebut . bla3 .

dalam pukul 3 lebih tu , aku pun duduk kat depan pc pinjaman kat luar . kebetulan , kat ruang baca surat khabar tu ada Azran , adham , zul . hurm , sempat borak-borak kejap . Apa laa , haih . Oh yaa , pagi tadi aku sempat hulurkan bear kecik sebagai hadiah birthday Mc Na . Dalam kotak special lagi tu . haha , aku bagi depan C Kembar , Zana . Haha . Mc Na , jangan terharu ye ? Kah3

Okay , esok exam Bm 2 dengan Pai . hurm , rileks sikit . Hihi . Okey , got to go now . Good luck to all and wishes for the best . sekian , !

Friday, March 26, 2010

Lolipop .


Assalamualaikum ,

Ehm , hari yang sangat menyesakkan , memeningkan , juga menyeronokkan . Okay , hari ni aku pergi KB . Jalan - jalan . First , pergi Jom Heboh . Nampak few artist tapi ramai sangat orang . Arh , tak sukanya aku . Serabut laa . Ni memang kali terakhir aku pergi tempat begini . Bukan ada apa sangat , haih .

Lepas pergi Jom Heboh , pergi makan Pizza Hut . Ahakss . Then , pergi parkson dan gerai-gerai kat tepi jalan tu . Oh yaa , ini kali kedua aku pergi Parkson . Tumpuan aku hanya lah Parkway dan Citi Jaya . Kah3 , sebab ? Aku nak cari hadiah birthday untuk Mc Na . Yang hadiah Mc Na je aku beli guna duit sendiri . Yang dua bear cute kecik .. satu untuk budak tu , satu untuk aku beli saja-saja tu aku guna duit my daddy . Haha . :)

Lepas round , pusing-pusing . Akhirnya , selamat tinggal KB . Haha , adeih . Erkk , exam SJ weh ahad ni . Baca , baca , baca . Opss ! Sebelum aku pergi KB tadi , sempat pergi kelas tuisyen SJ . Haha , memang sempoi habis laa . Basirah pula bawak cokelat lolipop , dan dia bagi kepada semua kawan-kawan yang ada . Haha , sambil makan lolipop .. sambil belajar Sejarah . Memang best laa !






 













Okay , sampai bertemu lagi . suka sayang cinta :)

P/s : Budak tu , kita memang tak ada jodoh . Sebab tak jumpa - jumpa pun hari ni , walaupun berada di kawasan sama yang bernama KB . Kah3 . :P

Kenangan ,



Haih , pagi - pagi begini buat aku teringat pula kenangan lama . cewah , haha . okay , gambar tu tahun lepas punya dan masa tu lah perkhemahan yang paling best yang pernah aku ikut . Memang best tahap giler-giler laa .  

Perkhemahan Geografi Biodiversiti Bukit Marak 2009 .

Dengan abang dan kakak f6 yang sporting , kawan-kawan yang sempoi , cikgu yang sweet .
oh , miss that day . really ...


Purnama Cinta ,


Selamat malam [ cokelat's ] .

Waduh . waduh . waduh . hari ni betul-betul mencabar kesabaran aku . haha , atau aku yang tak betul hari ni ? ahaa , aku memang tak betul hari ni . dengan letihnya , dengan sabarnya , dengan kawannya , aku rasa macam dah putus fius kepala aku nie . haha , apa - apa laa . mari nak cerita .

tadi kan , masa BM masuklah maktabah . buat karangan . then , aku dah siap . memandangkan aku dah siap .. first lagi . ehm , maka cg pun suruh buat kerja sendiri . then , aku minta izin laa nak pergi berjumpa dengan ustazah hanifah kat dalam bilik . so , cg pun bagi . aku masuk then buat laa jadual pengawas pusat sumber . aku guna sikit masa bm dan sambung terus masa rehat . dekat sejam gitu . masa rehat tu ada k gra dgn muhai jugak . buat punya buat dah pun siap . tapi , tau tak ? aku just terlewat beberapa minit je nak save . tiba-tiba , black out ! Ya Allah , saat tu aku rasa macam nak lempang orang je . haih , tergugat kesabaran aku . last-last , aku blah laa . bila aku blah dengan amni . elektrik pun jadi balik . ish3 .

jadi , petang tu aku balik pukul 2.20 kan . pukul 3 ada perjumpaan pengawas . so , ak pergi terus kat pustaka dan buat semula jadual sebab tadi tak sempat save . aduhai , nasib , nasib . tapi , yang ni aku buat pantas sikit laa . cewah , sebentar dah pun siap . akhirnya ! ehm , perjumpaan start dan balik laa dalam pukul 3.45 . haih , sangat meletihkan .


oh yaa , hari ni aku banyak kali melenting tak tentu pasal . adeih . kesian jiejie kena dengan aku . it just , aku tak boleh kawal perasaan aku . menggigil aku tadi . aish , sabar . aku pun tak tau , kenapa hari ni aku jadi macam orang lain . dan hari ni juga aku pergi hilangkan pen biru mek na . aduih , kenapa dengan sya izz hari ni ??? . :)

jadi , untuk kawan-kawan . good luck exam hari ahad ni . bittaufiq wa' najah . kita boleh ! do the best , and sayang korang sokmo . okay , sayang sayang sayang . sampai bertemu lagi !


* * * * * *

" Orang selalu tanya , " kenapa bulan itu cantik ? " . Dan semua orang ada jawapan tersendiri . Lalu , aku terfikir ... " Sebab bulan ciptaan Allah " . Semua ciptaan DIA sangat indah .. Kan ? Sebab itu , aku kena sentiasa ingat yang aku kena sayang ALLAH selalu sebab DIA sentiasa ada , menunggu kita untuk jadi kekasihNya . Aku tak nak yang lain , aku cuma nak hati aku sayang Allah . Aku nak kita hidup kerana DIA dan kita kawan selamanya kerana DIA , kita jadi sahabat sampai syurga ... " 
 ( Sya Izz )



Wednesday, March 24, 2010

Kerana diri ,


Assalamualaikum ..

Ahakss , hari ni hidup aku penuh dengan ke'happy'an je . haha , gembira memanjang . erk , apa laa nak jadi . ehm , hari ni sya izz balik pukul 6 petang . ohoho , best betul ! oh yaa , ahad depan dah exam OTI 1 . alamk , alamak . hmmm , tak apa lah . nak buat yang terbaik ! erk , lagipun , tak kan tak nak buat yang terbaik kot ? hihi . : )

Tadi waktu belajar best aje . hehe . borak , belajar , buat kerja . ;) . Then , tadi kan ada masa BA . Jadi , kelmarin ustazah cakap ustazah nak check mu'jam . Lepas ustazah masuk , ustazah pun sengih

" Mu'jam dah siap ? Okay , tak apa larh . Awak semua dah sedia kan , maknanya ustazah tak perlu check larh . "

Budak-budak ni pun macam mengeluh " alaa "

Lepas tu , ustazah senyum lagi " Yer laa . tak per lah . mesti awak semua dah siapkan ? jadi , tak payah check lar . nak belajar ni . lagipun , jangan laa mengeluh . siapa yang rasa rugi hari ni sebab ustazah tak check padahal dia dah buat letih - letih bermakna dia buat kerja kerana ustazah . bukan kerana diri awak semua , kan ? . "

Haha , budak - budak ni apa lagi . Sengih jer laa . Malu gitu . Haha . Okay , pengajarannya , kita buat kerja bukan untuk orang lain tapi untuk diri sendiri . :) . Dan petang tadi ada kelas math dengan teacher rose . wah , sangat sempoi dan best belajar tadi . kitorang buat revision circle dengan solid geometry . ahaksss , dalam kelas tadi . semua orang duduk rata-rata jer . aku dengan jihah duduk tepi teacher . sambil ber'galak' dengan budak-budak ni . dengan teacher pun asyik bergurau je . haha , suka suka suka suka aja tadi . best dan sweet . :D


Hari ni aku sibuk berkejaran dalam kelas dengan Nadia dan Zati . Haha , habis pusing kelas tadi tu . haha , berat sungguh laa . kurusss dah hari ni . hihi , okey . tak apa , kami masih budak - budak . kah3 . apa pun , thanks untuk memori hari ni . :P

Oopss . Lepas habis kelas math tadi .. Dalam pukul 4.45 aku pun pergi solat kat surau . Lepas tu baru pergi pondok . Buat date berdua dengan K Gra . Ahakss . Kami bincang dan buat jadual untuk pengawas pusat sumber . adoi , dekat sejam tuh . Esok pulak kena print out . Aku ingat nak buat pagi esok , then kami berdua sambung lagi pada waktu rehat kemudian sambung lagi waktu balik . hmm , nasib laa jadi setiausaha . haih , tapi tak apa . happy je aku because dapat bergandingan dengan K Gra . haha , dia best dan sweet . :)

Ehem , itu jer laa kot cerita aku hari ni . hehe , tapi memang sempoi aje hari ni . so sweet , aku sayang hari ni dan masih tidak sabar untuk hari esok . erkk , minggu depan exam . alaa , tapi tak apa lah . sya izz , sila buat yang terbaik ! hip hip , horayyy ! ")


~ Kenangan H.A.K. 09 ~


Tuesday, March 23, 2010

23 Maaris , kenangan


Dear [ Cokelat's ] ..

Semalam aku dah jadi normal balik . kah3 , sebab ? Sebab aku tidur pukul 2 pagi semalam semata-mata nak siapkan Math dengan BA . Maklumlah , semalam kan ada tuisyen SN . Jadi , lepas balik tuisyen baru buat kerja sekolah . Akhirnya , dah jadi macam dulu . Dulu ni laa tabiat aku , suka berjaga sampai pagi . Untuk siapkan homework . Cuma , tahun ni jer aku suka buat pagi-pagi . Haih . Apa pun , buat kerja sekolah pun sambil dengar lagu Muhasabah Cinta . Entah berapa kali ulang tapi tak jemu sebab sweet :)

Okay , pagi tadi macam biasa lar . Sempat lagi budak-budak ni gaduh masa Math sebab teacher tanya nak buat bila kelas tambahan ? Malam ke petang ? Haha. Gaduh punya gaduh , last teacher akap . Okay , buat petang esok . haih , kalah geng aku . :) . hehe , tadi masa sains buat revision . Aku pergi buat kat Mc Na dan Ida . Adoi , lucu lucu . Sebab banyak sangat yang kitorang tak ingat . Haih (@_+)" . 


Tadi , aku rasa nak mengamuk je . Hahaha , apa laa . Sebab hari ni ada latihan kawad . Haishh , dulu masa form 1 , 2 . Aku rajin sangat kawad . Tapi , sekarang ... malas betul . Dah laa panas . Arh ! Tapi , tak apa . Sanggup aku tahan semua ni hanya untuk pandu puteri tercinta . Hahaha :) Tadi , tak jadi pula aku dengan K Gra nak susun jadual untuk PPS . Senarai nama tak tahu duduk dengan siapa . Tak jadi la pula nak buat . Haih , banyak betul dugaan hari ni . Sabar , sabar . :D

Dan tadi juga lagi lucu kat surau . Hahahaha , memang gelak habis laa aku , Amni , Jhah , Zati . Yaya pulak tumpang sekaki gelak dalam kelas tadi . Arh ! Apa laa nasib . hihi , tapi , aku pun tak habis-habis gelak tadi . Aduhai , nasib . Nasib . Dah laa kitorang kena tulis nama dalam buku pengawalan kelas sebab masuk lewat sikit tadi lepas solat . Sebab kat surau tadi tu larh . Haha , memang aku akan ingat laa hari ini . Haih , 23 maaris 2010 .


Okay , Haura Humaira ! Sya Izz dah siap satu , yeayy ! Sila sabar menunggu , hahaha . Dan , setakat ni aje lah hari ni . Bye dan sayang kawan - kawan saya . ' Seindah Bidadariku ' .

Monday, March 22, 2010

Sanah Helwah , bidadariku .


Assalamualaikum , [ Cokelat's ]


Sanah Helwah , bidadariku si Husna Munirah aka HMR .

22 Maaris 2010 .

Selamat Hari Lahir , sahabatku tersayang .

Moga Husna berjaya dunia dan akhirat , serta terima kasih untuk segala kenangan kita bersama .

Moga kamu bergelar si mawar berduri , serta sentiasa bermujahadah dalam hidup .
Itu doaku , teman .

Sayang kamu selalu , kita kawan selamanya ... Mungkin kawan sampai syurga .


 
Husna Munirah , kamu dah tua ! dah 15 , haha .

* * * * *

First yang saya ucap kat Husna . " Mc Na , happy birthday . Mc Na dah tua , hahaha "

Tapi , Mc Na tetap muda di hatiku . hahaha .

Thanks sebab kamu layan perangai aku yang hari-hari 'menggedik' kat Husna , dan sory laa kalau saya sokmo kutuk Mc Na depan-depan . Senyuman Mc Na pengubat hatiku , walaupun mulut Mc Na dengan mulut saya .. sama-sama banyak . Haha , gurauan semata-mata . nasib baik Mc Na rock ! Haha .

Oh yaa , selagi lagi nak cakap

" Selamat ulang tahun , bidadariku . "




Sahabatmu ,
Sya Izz ( Princess )


Sunday, March 21, 2010

Ada budak ni , aku sayang dia .


[ Cokelat's ]  . ada budak ni , aku sayang kat dia . ehemm , ehemm , walaupun selalu gaduh tapi aku kena mengaku yang aku sayang dia larh seposen . hihi , sebab dia satu-satunya kakak aku di dunia . haha , jangan terharu pulak ye Fathy . :)


Ini budak-budak versi ayu .

Ini budak-budak versi rock .


P/s : K Anum , ni laa kakak kesayangan saya . hehe :) 

Sekian ,
sayang sokmo weh .

One step ,


Salam satu [ Cokelat's ] ,

Ehem , hari ni best laaa . sebab tak ada perhimpunan . itu maknanya , masa perhimpunan tu aku sibuk duduk buat kerja Ba kat tempat Mc Na . ahaksss , ish . apa nak jadilah sya izz weyh . pagi-pagi baru nak buat kerja sekolah .erk , rasa macam dah kembali ke zaman di mana aku darjah dua dulu . haha , yer laa . masa saya darjah dua , saya buat kerja sekolah pagi - pagi tau . haha , biasalah . saya kan budak yang rajin . :)

Dan , budak-budak laki ni kena rotan tadi . wakaka , sebab tak siap math . dan , disebabkan aku pun tak berapa siap pun math , maka sepatutnya aku pun kena gak . tapi , terlepas sebab teacher cakap ' tak per lah , majoriti gurls siap kan . ' .(hihi , teacher suruh buat latihan A sampai E . aku pulak buat A je , haih .) ... teacher rose pun senyum , budak-budak laki semua dah buat muka . kah3 , haha . nasib aku laa baik hari ni . :)


oh yaa , tadi dah pergi ambil borang . ehm , aku , meni , pqah . aishh , betul ke tak ni ? haha , tak kisah larh . dan , lepas makan nasi air kat belakang sekolah tu ... sempat borak-borak dengan Cg Normah . Cg duduk sorang-sorang kan masa tu , lagipun meni tengah tunggu air jagung dia . hehe , best laa borak dengan cikgu . err , sambil tengok cerita lagenda . hihi , tup tup . dah pun pukul 4 . haih , cepatnya masa berlalu .

sementara tunggu pukul 5 , aku duduk dalam kelas dengan meni dan thirah . hihi , tak buat kerja sangat pun . 45 kemudian , aku pun blah . haha , pergi kat pondok bas kat depan pagar dan borak-borak dengan k dib , k wani , k atin my sis . hehe , wau ! baru aku tau k dib ni jenis hiperaktif , tak reti duduk diam . nasib baik senyum sokmo , tu cute tu , kan3 ? . oh yaa , perangai k Dib macam adik aku Si Adib yang umur 8 tahun tu . haha , aktif3 . nak buat macam mana , nama pun dah nama sama .. Adib Adibah . (ahaha , kan Dib ?) . :D 

okey , erm . Haura Humaira . InsyaAllah saya akan siapkan secepat mungkin . Doakan saya ye ? haha , dan tunggu la saya ! jangan la buat cepat-cepat sangat . ahakss , sayang kamu . ehm . ok . ok . dah cukup cerita saya hari ni . k , daa my [ cokelats's] . Jumpa lagi . Fly me to the moon , and let me play around the star .
 

Saturday, March 20, 2010

Hari ni saya ,

Assalamualaikum ,

Hurm , saya rasa . memang saya dah jadi teruk sekarang . hahaha , sebab saya akui yang kerja sekolah saya banyak lagi yang tak siap . walaupun , esok dah sekolah . arh , teruk betul . hurm , apa nak jadi ni ? adoi . oh yaa , sebenarnya cuti seminggu ini tidak memberi apa-apa makna sangat untuk saya .

saya banyak habiskan masa dengan main encik pc dan mrs TV . layan cerita itu ini . padahal tanggungjawab saya masih banyak , kerja sekolah tak berapa sentuh pun . hurmm , sekali lagi . apa nak jadi ni ? oh yaa , apsal saya asyik teringat kat Husna Munirah ni a.k.a penolong kelas saya . kah , kah , kah . rindunya nak tengok dia senyum .

Mungkin sebab setiap hari , perkara pertama yang akan saya buat bila masuk ke kelas ... sebelum sampai ke tempat duduk saya , saya akan berpaling ke arah Husna dan cakap (err,bukan cakap tapi menempik) ' Mc Na , I love you ! ' sambil buat bahasa isyarat ' saya sayang awak ' . haha  . lepas tu baru saya cakap kat kawan-kawan yang lain pula . hahaha :P

Saya suka kacau kawan-kawan saya , sebab saya suka tengok diorang senyum . Bila diorang senyum , saya pun suka . sebab kitorang gembira . Kawan dan keluarga paling bermakna dalam hidup saya . sebab itu saya sayang mereka . :)

Dan sekarang , saya rasa saya perlu buat keputusan . hurmm , nak ke tak nak ye ? InsyaAllah , saya akan . Tapi , bergantung . hehe . okay , saya dah banyak habiskan masa di sini . jadi , saya kena pergi sekarang . kerja sekolah menunggu ! dan , agaknya .. stay sampai pagi larh saya hari ni . itulah , suka sangat buat kerja last minute . saya ni pun satu . tak sedar - sedar lagi . perangai masih macam budak - budak walaupun diri ni dah 14 tahun setengah . :D


Friday, March 19, 2010

Warkah untuk dia tersayang ,


Pada suatu hari , saya sayang dia . hahaha . erkk , siapa dia tu ? hmmm , dia ni . entah kenapa aku rasa nak cerita tentang dia . kitorang kenal masa kecik lagi tau . sama umur , tapi dia lahir awal sikit pada aku . itu pasal dia garang dan aku ni lembut . ( jangan marah :P ) . dia 21 september , aku 25 disember . ahaksss .

dulu masa kecik-kecik dia pemalu tau . tapi dengan aku tak lah . sebab aku ni kecoh . kah3 . haha , tapi . aku dah tak ingat pun apa yang aku main dengan dia masa kecik-kecik dulu . hahaha . dulu masa dia di skkb , aku selalu pergi dekat sekolah dia , sebab sekolah aku sebelah tu jer . kalau our parents ada mesyuarat , kami akan main sama-sama . kemudian , saya , dia dan yoyo selalu pergi kat taman herba sekolah , err . apa entah nama dia . haha .

sekarang kami dia dah tua , hahaha . tapi nasib sungguh sebab kami pergi sekolah yang sama . cuma , kelas je yang lain . aku kelas perdagangan dan dia kelas ERT . maklumlah , aku nak jadi akauntan dan dia nak jadi suri rumah . wakaka , sori . gurau je . :P . Aku dan dia popular tau . hahaha , walaupun tak popular sebenarnya . Tapi , kawan-kawan tahu aku rapat dengan dia . walaupun kat sekolah mahupun di rumah ... kami selalu main-main dan gaduh-gaduh sayang . hihi , dulu kami guna iqa-kakak , tapi sekarang semua ada . semua dah pernah guna . aku-mg , saya-awak , syg-syg , princess-dayang , (erk , princess tu semestinya aku , haha ) . 

Jadi sekarang , kami selalu juga study bersama . sebab , kami nak PMR tahun ni . kami kan budak rajin ? hahaha , okey . untuk budak ni ... saya harap awak berjaya dalam PMR . sebab saya sayang awak . ehh , mestilah saya sayang awak . awak kan sepupu saya ? hehehehe . :)


                                           Budak ni cute kan ?     .. Tapi ..    Budak ni lagi cute kan ?

                             Hahaha , adeih (@_^)"    


Jadi , saya harap awak tak terharu ye sepupuku tersayang ? saya tahu yang saya ni baik . haha , apa pun . wish you luck and will you be my cousin forever ? ( buat gaya prince and princess :D ) dan saya tahu awak akan jawab . ' yes , I do ' . ^_^    


  
  
Sekian , Amirah dan Sya Izz .

Muhasabah Cinta ,


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari-Mu
Ku pasrahkan semua pada-Mu

Tuhan baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta-Mu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi muhasabah cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan-Mu




My [Cokelat's]  ..

Hari ni sejak pagi sampai ke petang aku main dengan my lil sis . hahaha , jadi budak-budak kejap . ahaksss , dan ... muhasabah cinta ni memang best ! Oh yaa , semalam cerita Chuck sedih laa . Rupa-rupanya ayah chuck laa Orion . Adoi , tak percaya je . hahaha , tapi sedih masa diorang nak berpisah tu , aku rasa sedih je . kah3 , okey . aku tahu hanya cerita tapi sedih lar . kesian dua orang tu . sweetnya seorang ayah kan ?. huhu , dan House musim baru ni .. entah lah . nak Dr House yang dulu . hehehe . Tak berapa best laaaa sekarang . sekian ,  :)



Thursday, March 18, 2010

Fly me to the moon and let me play around the star .


[ Cokelat's ]

Hari ini aku tak tahu nak tulis apa . hurmm , rindu menulis tapi sudah bosan menulis . hari ini sudah hari khamis , dan hari ahad sudah buka sekolah . alah , apa yang aku buat selama cuti ni eh ? . masa tidak terisi dengan baik langsung . sya izz .. sya izz . dia tidak sedar ke yang dia tu semakin hari dah jadi semakin pemalas ? sya izz .. sya izz . dah berapa kali dia cakap kat diri dia nak berubah , tapi masih tetap sama .

Ya Allah , tolong lah aku . tapi ,

"Sesungguhnya Tuhan (Allah) tidak mengubah keadaan sesuatu kaum (hambanya) sehingga mereka mengubah keadaan (sebab-sebab kemunduran) yang ada pada diri mereka sendiri."





I Believe I Can Fly .

I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms

If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly

See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence, it can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
But first I know it starts inside of me


Dan Sya Izz , ' semangat optimis diri , jalan hari dengan pasti , selama jantung berdetak , selama itu pun tak kan berhenti , berlari .. wujudkan mimpi . terus berlari . agar hidup ini beerti . jatuh bangkit aku kembali , susah payah aku tak peduli . kerna hidup hanya sekali ' .

sila betulkan matlamat saya , dan saya nak jadi lebih rajin . macam zaman dulu - dulu .

saya budak - budak tapi saya nak jadi rajin macam orang dewasa . :)



sekian ,  

fly me to the MOON and let me play around the STAR .
( Dib , pinjam eh ? hehe )


Wednesday, March 17, 2010

Itu aku buat .


Salam my [ Cokelat's ] .

Hari ni macam biasa . lepak dekat library awam . ada Jihah , amni , pqah , zati , basirah , zahir . oh yaa , hari ni sya izz nak berterima kasih sangat to my two dearest friends . Amni dan Pqah . thanks tolong sya izz check kertas periksa . dan , untuk basirah .. terima kasih atas aishkrim kamu . hahaha , sayang korang .

oh yaa , aku sempat main-main dengan budak-budak kecil yang ada kat situ . ahaa , mereka sangat rajin . kecil - kecil sudah pergi ke perpustakaan . oh , aku sakit tekak hari ni .arh , betapa tak merdunya suara aku , cewaahh . hmmm ,apa pun . aku baca buku Janji Miftahul Raudhah . sangat best !

dan , habis lah . kerja sekolah masih banyak ! arh , sya izz . tolong lah yourself okey ? hmmm , jadi . deduksinya . aku sangat sayang mereka yang hadir dalam hidup aku . sayang >3 . 



 Ini aku buat , sebagai wallpaper desktop . sweet (bagi aku la )  :D

Monday, March 15, 2010

Lepak dengan mereka .

Assalamualaikum ,

Bintang di langit ..Kerlip engkau di sana .. Memberi cahayanya di setiap insan .. Malam yang dingin .. Kuharap engkau datang .. Memberi kerinduan di sela mimpi - mimpinya ..................

Hmmm , hari ni sepanjang hari aku lepak kat perpustakaan . Aku pergi dalam pukul 10 gitu dan balik pukul 5 petang . Pagi tu buat kerja sekolah dan petang tu baca novel . Dan novel yang aku baca kali ni ... Kitab Cinta Yusuf dan Zulaikha . Ermm , nampak tak berapa menarik pada mulanya . dan aku belek-belek gitu je laa . Tapi , bila A[ie]Fa dah kata sedap , maka aku pun try laa baca . dan , memang sedap pun ! :)

Oh yaa , ni laa first ramai kawan sya izz kumpul kat maktabah . ahaha , nak buat kerja BA je sebenarnya . Kalau tak , jangan harap nak pergi maktabah . Okay , ada Muzakkir , Nije , Aeman adik A[ie]Fa , Fatin F , Fatin N , Nabilah , Amni , Najihah , A[ie]Fa , Basirah dan kawan baru saya , One Know . Oh , budak A dengan B pun ada juga . :)


Pagi macam biasa , buat Ba . Lepas tu , Amni pula lapar . Hmm , pergi makan kat kedai tepi maktabah . Dan , erkk . memang serik laa aku nak makan kat situ . pedas dan panas . haha , tapi serik - serik pun pergi sokmo . hahaha , dan thanks Basirah sebab belanja kitorang . Sayang you , ehm .. kalau tak belanja pun still sayang ! hak , hak .

Solat zohor kat masjid . pergi beli 100 plus kejap . lepak kat luar maktabah dulu , cakap-cakap dengan one know . hehe , masuk pustaka terus tak bukak buku . buku novel . hihi , apa lah . sya izz , kenapa masih tak sedar diri lagi ni ? . hehe , kitab cinta yusuf dan zulaikha , best !


dalam pukul 3 .. amni , aifa , one know , basirah , aeman , nije dah blah dengan teksi . oit , pergi jalan-jalan kat jerteh tak ajak aku ! hahaha , diorang pergi jerteh . huhu , tinggal lah aku dengan Jihah dengan budak A . Lalalala , habiskan masa cakap-cakap dan baca . dan bila Jihah dah balik , tinggal lah aku dengan budak A . Btw , aku ada nampak budak Z kat kerusi , tengah baca surat khabar . Tapi , malas aku nak pergi tegur . Membaca budaya kita , hak . hak . hak .

okey , itu cerita masa lalu aku untuk hari ni . dan , lupa pula . Pqah Manaf , I miss you , sayang ! hehe , thanks sebab dengar luahan aku tadi kat lib , walaupun hanya di telefon . hihi . serius , memang aku rasa aaaaaaaaaaaaaa ! je tadi . nasib baik pqah ada . huhu , okey .. aku kena terima . tapi , macam lah budak tu b a i k sangat ? tak boleh terima laaa aku sebab dia pun d u a  k a l i  l i m a  jer ! ish , okey sya izz . lupakan , dan tak payah fikir . tak dominan langsung , . dan thanks pqah ! miss you ever ! uhibukki pqah habban jamma . :D

P/s : Aku sudah reti , sudah pandai , aku sudah boleh . Yeayyyy ! 




Bukan mudah untuk berubah , dari tanpa arah ke sejadah . Dari tepi jalanan ke sujud menghadap Tuhan - (Hlovate)

Sunday, March 14, 2010

Syakirah Areesya





Cerpen keEMPAT .

:) 
 

Sekian ,

Rasa mahu lari ,

ke Innisfree .

Sekian .  
 
The Lake Isle of Innisfree .

I will arise and go now, and go to Innisfree,
And a small cabin build there, of clay and wattles made:
Nine bean-rows will I have there, a hive for the honey-bee;
And live alone in the bee-loud glade.

And I shall have some peace there, for peace comes dropping slow,
Dropping from the veils of the morning to where the cricket sings;
There midnight's all a glimmer, and noon a purple glow,
And evening full of the linnet's wings.

I will arise and go now, for always night and day
I hear lake water lapping with low sounds by the shore;
While I stand on the roadway, or on the pavements grey,
I hear it in the deep heart's core.
 
William Butler Yeats
 
 

Saturday, March 13, 2010

* Appreciate it .


My [ Cokelat's ] ...

Hari ni sya izz pergi ceramah perdana .. ermm , pasal dadah . hehe , smkani , smkkb dan smksbp yang pergi . dan ceramah tu diadakan kat dewan besar smkkkb . hehe , oky . serius , ceramah tadi sangat-sangat menarik . pada awal-awal , asyik gelak tak henti - henti . memang kelakar tapi bermakna . 

 hehe , tapi dah dekat akhir-akhir ... memang menginsafkan . rasa macam pergi kursus motivasi pula . hehe , sebab ... cakap pasal ibu bapa , anak-anak dan Islam . memang ramai laa yang menangis . hehe , aku tak terkecuali . sya izz rasa sepanjang 14 tahun lebih ni , inilah ceramah pertama yang berhasil buat air mata ku tumpah walaupun aku kira the last laa yang menangis . orang lain dah merah mata , aku baru nak menangis . ahakss , daku pun tak tau kenapa . 

cuma , sangat unik ceramah tadi . hehe . penyampaian yang totally sangat berkesan . masa dia cakap , meremang bulu roma . rasa .... entah lar . susah nak cakap . then , lepas habis ceramah .. masa nak bangun daripada kerusi . kitorang rasa ketar gitu kaki . haha , rasa tak nak pergi pun ada . best . best . best dan best . Tapi , sambil dengar ceramah .. mata sya izz meliar-liar jugak . hehe , ramai betul jumpa sya izz nampak kawan masa Darjah 6 dulu . haha , tapi aku nampak yang budak lelaki lah . kawan - kawan perempuan aku dulu .. tak ada langsung aku nampak . 


Hmm , aku sempat tengok Noje , Fadhlil , Efza , Lutfi , Fakhrul . Waahaha , mereka sudah besar rupa - rupanya . haha , rindu laa sama korang semua . :) Oh yaa , hari ini si kembar Ida dan Ira balik dengan aku . yeayyy , sya izz sudah tahu di mana rumah diorang . dan ibu mereka , baik . hehe . okey , kat sini ... kejap hujan dan kejap tidak . petang tadi hujan , sejuk sangat . hujan rahmat gitu . tapi ,a ku tak pergi tuisyen Geo . hehe , rugi rasa tapi .... tak apa lah . ahaksss .

Okey , hurmm .. sudah letih . hehe .sebab ? baru je lepas main gurau - gurau dengan adik-adik ku . saket apa entah aku hari nie . main dengan adam , adib dan athirah . haha . main dengan budak - budak berumur 10 , 8 dan 5 tahun . hihi . tak apa , aku pun masih budak- budak . habis laa bilik aku . dah macam kena landa tsunami . aaaa ! tidakkk , ni malas nak kemas ni . bersepah sangat , sebab main dengan budak-budak ni larh . suara ku pun dah hampir tiada , maklumlah asyik menjerit je tadi . hahaha , ni sayang adik-adik ku ini . :_)

Dan , esok ada alfasl al-idafiyyah . Bi . weyhh , karangan aku belum buat lagi ni .. huhu , rajinnya . hehe , tapi kena kemas bilik dulu larh . aku tak boleh serabut-serabut ni . nanti kerja tak boleh buat . sebab tu selaluya , lepas aku kemas bilik .. baru aku boleh buka buku . kalau tak .. memang aku tak sentuh buku laa . :)

Ops ! thanks untuk budak tu semalam sebab sudi dengar aku merapu , bla3 . haha , rasa macam dekat tanjung rambutan pulak . dah laa budak tu asyik suruh sabar , sabar dan sabar . haha , nak tergelak pula aku rasa . dan , aku tengah sabar laa ni . dua tiga hari akan datang ; ermm , tak tau lah aku . aaaaaaa ! apa pun , R jr kirim salam . wakaka. :P



Friday, March 12, 2010

Hanya Kami BerEMPAT .


Assalamualaikum .

Hehe , okay . First nak cakap , selamat holidays ! selamat bercuti kepada pelajar - pelajar sekolah . haha . tapi aku , nama aje cuti . jumaat , sabtu , ahad ada kelas tambahan . nota , kerja sekolah , latihan , nak hafal sarwah ... waaa ! banyak betul kerja . ehm , tapi tak apa . sikit - sikit lama lama jadi bukit . waaahaha . go sya izz !

okey , pagi tadi ada kelas tambahan kat sekolah . Kelas KH . waaa , aku bersyukur sangat sebab ada kelas Kh hari ni . 8.15 - 12 . 00 . Mula - mula dah rasa malas tapi akhirnya ... baru aku tau . best sangat ! hari ni laa hari yang aku betul - betul faham nak buat akaun penamat . dah reti nak buat imbangan duga , akaun perdagangan , akaun untung rugi dan kunci kira-kira . thanks to my cg sue . yeayyy , dah reti . senang je rasa ... :)

Dan petang tadi pun best ! sebab ada tusyen Bm . Hari ni cikgu nordin ajar buat karangan gitu . haha , best belajar ! tambahan pula , empat orang je yang datang . sya izz , izzat , azzim dan muzakkir . waahaha , ke mana habis tiga empat orang lagi gurls ? . hehe .. sempoi aje belajar . okey , malam ni ada tusyen Ba pula . hurmmm , best . best . best . dan best ! :)

Oh yaa . tadi masa tusyen , kelas aku bersebelahan dengan kelas budak darjah berapa eh ? entah gak . tapi , cg wan zul yang mengajar . cg sains aku masa darjah 6 dulu . wah , rindunya kat cg . tapi , aku tak sempat nak tegur . memang bising laa budak-budak kecik tuh satu kelas . haha , aku dengan muzakkir tersengih pulak dengar . diorang memang galak . hahaha , teringat pula masa aku darjah 6 . macam tu laa perangai kitorang . budak - budak sekolah rendah . hehe , sangat melucukan dan indah .

okey , dah cukup untuk hari ni . Terima kasih Allah sebab bagi aku peluang untuk hidup . ad deen aku , Islam selamanya . My mawaddah . sungguh , aku rindu kenangan lalu . tapi , hidup tetap kena diteruskan , untuk mencipta memori baru . dan sya izz , tak best kan hidup .. kalau tiada masalah dan cabaran ? hidup , suatu pengembaraan . Titik .




Thursday, March 11, 2010

Sayang >3


Assalamualaikum . :)

Hmmmmm , banyak perkara yang terjadi hari ni . cewahh . hehe , oky . hari ni first time rehat dengan Mc Na , Si kembar Ida dan Ira kat kantin . hak3 , sepanjang 3 tahun sekolah kat Smkani nie ... first time baru makan nasi waktu rehat kat kantin dengan diorang . Haha , lucu pula rasa . sorang-sorang kalut je tadi , terutama Mc Na . maklumlah , penolong kelas kan lebih berdisiplin . Sebab lepas rehat kan masa Ba .... hehe . 

Kitorang makan dalam pukul 10.50 gitu . masuk kelas balik dalam pukul 11.05 gitu . hehe , lewat 10 minit ! nasib baik ustazah tak marah . belajar adad wa ma'dud je tadi . untuk nombor tiga puluh sampai sembilan puluh . hmm , senang laa juga . dan , ustazah terpaksa keluar awal hari ni . sebab kena pergi dewan makan . maklumlah , result SPM kan keluar hari ni . so , congratz kepada 4 orang student Smkani yang dapat 11 A . ermm , aku rasa lah .. :)

okey , tadi best sangat belajar Bm . kitorang belajar buat karangan syarahan . dan cikgu Asi bahagi kumpulan dan kitorang kena cari isi serta bentangkan kat depan . dan .. yang bestnya . kumpulan aku yang menang ! walaupun kitorang first bentang , tapi . yeayy ! . hak3 . Jiejie , Zati , Amni , aku cuak dah rasa .. ingat ke kumpulan Faeza menang . hak3 , dan dapat laa Rm 10 . maknanya rm 2.50 seorang . hehe , terima kasih cikgu . sayangggg cikgu . :D

okey , sebelum balik sempat pergi maktabah . punya lah lama nak buat peminjaman untuk kamus bm faeza . haha , aku pula terkial-kial nak cari nombor perolehan kamus tu . maklumlah , buku lama . nasib baik jumpa . sampai terpaksa search dekat pencarian bahan , nak tengok no perolehan . haha , kesian faeza kena tunggu lama . akhirnya , berjaya juga . hak3 . lepas tu , tengok gambar aku dalam laptop ustazah . waaahaha , tak cantik . ahaksss , biar je lah . lagipun nak buat kad je . hehe .

 menyibuk dekat abg form 6 , A. Syeraf yang tengah tengok gambar tu , maklumlah dia yang buat kad tu . .. then , habisan ni kitorang fikir nak letak apa ea ajk ting kat kad nanti . nak tulis ajk kan , tak cantik sangat . fikir3 nak letak exco , haha . last2 .. tanya ustazah . ustazah cakap tulis ajk pss je . waahaha , . sempat menyelit kat ustazah , masa ustazah tengah bincang nak letak siapa ajk tingkatan . hehe , dengan bangganya aku nak cakap , ajk form 3 aku yang cadang dan dia lah yang jadi . wakaka . haha , macam-macam jadi tadi kat maktabah . hepy aje , hehe .

tadi , sempat pergi kat kelas 2 r dengan 2 k . nak pinjam buku teks Ba sekelas . ustazah suruh cari murodif dengan mudodat . wah , sporting betol junior2 sya izz ni . walaupun tak kenal , tapi masuk dalam kelas diorang .. jadi cakap banyak . macam dah kenal lama . ahaksss , sporting gitu . :)

sempat juga jumpa dengan kakak-kakak form 5 tahun lepas . so , tahniah yang dapat result cantikk . hehe ! hope can be like you all ! Btw , esok ada kelas tambahan . Kh . dan sya izz , please . siapkan your simpan kira . hehe , akaun untung rugi ni .. aku tak berapa reti lagi laa . nak buat akaun penamat nie ... ehm ,  akaun perdagangan dengan imbangan duga , insyaAllah boleh buat . Thanks to my mc na laa . well , baru aku perasan . selama ni Mc Na laa yang sokmo ajar aku . Math , Sn , Kh , Ba . haha , banyak aku bergantung kepada dia tau . dan , sayang gila kat Mc Na nie ! She's very kind and so sweet .


~ Ni masa maulidur Rasul hari tu , hehe . kitorang purple lorh gitu . ahakss , masa orang dah berpusu-pusu keluar from surau . masa posing ni ramai betul orang nak lalu , tapi ada yang terpaksa berhenti . beri laluan untuk kitorang posing . waahaha , kurang pemalu betul . tapi , tak apa . ni sayang warga Ittifaq ni . ahakss . ~


Wednesday, March 10, 2010

Terima kasih =>


Salam [ Cokelat's ] .

Hmmm , waaa .. letih , letih , letih tapi seronok ! :D . hehe , jap . jap nak fikir nak cerita apa .. lalalalalalalala . ahaaa ! . ermm , macam biasa pagi tadi . buat kerja Ba sambil ber'galak' dengan Mc Na . Waahaha , really tak ada kerja . ehehe . masa Pai , belajar cara pengurusan jenazah . erkkk . 

hehe , masa Kh ! Simpan kira . waaa , haru betul . dalam keadaan mengantuk di tengah hari .... nasib baik Mc Na bagi aku satu cokelat . ahaksss , ni sayang mc na nie . hmm , imbangan duga , akaun penamat , akaun untung rugi , kunci kira-kira , akaun perdagangan .... waaaaaa , huhu . tak pe , tak pe . sya izz , sila fokus lebih lagi . hehe .

Tadi lepas solat ada sesi fotografi pengawas pss , hehe . sebenarnya ambil gambar nak buat kad aje . haha , moto kami : memperkasa akal dan budi . hihi . lepas sudah , terus masuk kelas . sepatutnya ada kelas tambahan Math tapi teacher tak ada . pergi dekat stadium . well , hari ni hari penutup sukan . hehe , so ... kitorang tak ada kelas ! 

Pergi maktabah dengan Nad dan CFa , then nampak kak farhah , kak gra , kak atin tengah hias papan kenyataan info semasa . hmm , nak hias baru gitu . so , sya izz pun tolong lah . Nad dengan CFa , buat nota dalam maktabah . aku dengan geng kakak-kakak ni ... sibuk duduk menghias papan tu . hehe , actually banyak gunting kertas , tampal . gunting tampal . ahaksss . nasib baik dehe dengan fathi ada dan diorang tengah duduk saja je , tak ada kerja katakan . so , diorang tolong gunting kertas bulat-bulat . hehe , walaupun diorang pengawas sekolah tapi terima kasih sebab tolong kitorang . hehe , meringankan beban gitu . waahaha , sambil duduk gunting . sambil cakap-cakap . cerita itu , cerita ini . bla , bla , bla .

dan , yeayyy ! akhirnya dah siap . hehe , dalam pukul 5 gitu .. setelah sempat kemas-kemas kertas warna tadi , borak-borak kejap . okay , jom balik ! hehe , CFa balik dengan aku hari ni . cakap-cakap je banyak kitorang ni . yeayy , esok sekolah dan cuti seminggu ! tapi , agak-agak mesti banyak kerja sekolah ... dah laa nota pun berlambak lagi . aaaa ! tidak ! hehe , sya izz . sila jadi lebih rajin . :P

Oh yaa , terima kasih kat budak tu atas hadiah kamu . hehe , appreciate it . :) . okay , dah . dah . malam ada tuisyen science . apa pun , nota BA mesti kena siap . sya izz ! sila jangan bermalas-malasan . jom jadi budak rajin ! err , kena jadi budak rajin ! :)


Tuesday, March 9, 2010

Mc ~ QxN .


Assalamualaikum ..

Ahakss , hari ni sempoi aje . dan , hari ni tak belajar langsung . sikit pun tidak . masa Pai pun ustazah bagi masuk maktabah . so , buat soalan Pai je laa . Tapi , budak - budak ni pun bukan buat sangat . haha , aku pun sama je . :)

Okey , pagi macam biasa . masa math ,  teacher tak ada . hehe , duduk saje je . buat kerja sikit - sikit . masa Sv dengan Sn sibuk duduk pasang pembalut meja . Biru gitu deh .. haha . Disebabkan aku ni baik , maka aku lah yang pasang untuk budak - budak lelaki ribena kelas aku tu . huhu , menyusahkan aku je . ahakssss , liza . i will miss you !

Masa geo , sibuk duduk dekat Mek Na . haha , suruh dia ajar Ba yang semalam laa . hehe , sampai hati Mek Na tarik tudung sya izz . wakaka , hehe . gurau-gurau sayang kan ? lalala , masa nak turun solat . sempat lagi 'galak' dengan Mek Na kat tengah jalan . haha , ada ke main rebut - rebut beg , hampir aje Mek na galas satu tali dan aku plak galas satu lagi tali beg dia . waahaha , maklumlah . tak makan ubat lagi .. hahaha . well , kitorang masih budak-budak ! : P

Ehm , hari ini ada kawad kaki . uhuhu , panas gile . dah laa aku ni jenis lambat pick up arahan walaupun aku ni memang peserta wajib kawad kaki pandu puteri setiap tahun . sempat lagi kena ketuk dengan kak syiekah . haha , sekali kena duduk depan sorang-sorang . waaa , nasib baik aku ni tak pemalu . princess gitu . wakaka . hehe , memang best laa hari ini . memang banyak best daripada tak best . confirm !



Kawan Sampai Syurga .


Let's go to ....



Let's go to school !

Senyummmmm :)

................................... 

:D



Monday, March 8, 2010

-_-

 


Bosannn , membosannkan , dan sangat membosannkan .

I am alone ! Alone in my heart , my life ..


Sunday, March 7, 2010

~ Sweet Couple , Cousin .

Hye [ Cokelat's ] ..

Tempat : Kediaman Mama Long
Acara   : Majlis Sambut Menantu
Pengantin : BieMien & Kak Iza
Hari : Khamis / 4 Maaris .


 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


Okay , sangat - sangat best pada hari itu . Asyik posing dan sya izz sayang my family !

>_^