Monday, August 31, 2009

NIC + 1 Malaysia

Assalamualaikum dan selamat petang.Untuk Malaysia ku tersayang,Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke-52..!!!Sya Izz sayang Malaysia.Hehe.Lepas sahur tadi,Sya Izz gunakan kesempatan yang ada untuk update blog NIC.Dah berdebu dah blog tu.Jadi,Sya Izz dah tukarkan perhiasannya biar tak bosan.Itulah tugas Sya Izz.Hehe.Untuk NIC authors = Nik & Soul,kalau ada masa..update la blog ni.Jom kita sama-sama meriahkan NIC..ok..?..Sekarang nie Sya Izz nak pergi study Sejarah.Ok..Jumpa lagi...!!!


''Salam Satu Malaysia''




P/s:
Klik Nur Islam Club diatas...Jom meriahkan blog NIC..!!

Sunday, August 30, 2009

Ur Welcome,Vamp!re


Assalamualaikum dan selamat malam.Hari ni letih sungguh rasanya.Hehe.Tapi,best sangat..!!Ceh.Hehe.Tak ada lah.Letih sebab perubahan agenda harian kot.Ewahh..!!Ye laa.Selama ni cuti seminggu duk kat rumah je.Sekarang dah sekolah balik.Hehe.Hari selasa ni pula Exam Oti 3.Hmm..Harap-harap boleh jawab..!!!Tadi seperti biasa Sya Izz balik lewat.Kali ni bertemankan Myrah.Hehe.Mula-mula kitorang duduk kat pustaka.Kononnya nak study Sejarah.Tapi..tak sampai 20 minit duduk kat situ,kitorang dah chow.Hehe.Bukan apa.Cuma,kali ni ramai gak orang study tapi keadaannya yang sunyi teramat membuatkan mata Sya Izz semakin kuyu..semakin sepet..semakin kecik..semakin apa lagi ek..?..Hehe...dan hampir tertutup.Ahakss.Konklusinya,Sya Izz ajak Myrah pergi duduk kat Mini PSS 2 a.k.a. bawah tangga.Mula-mula Myrah ajak pergi kat pondok tapi ish..ish..dengan anginnya bertiup sepoi-sepoi bahasa...susah..susah.Mengantuk ler kitorang jawabnya.Hehe.Masa lalu kat tepi bilik pengawas,secara 'live' nya..Lord Vamp!re cakap ''Terima Kasih Sifu''.Ngeh3.Terharu I.(>_^).Haha.Dengan baiknya Sya Izz bagi 'peace' dan cakap ''Your are welcome''.Biasalah ciri-ciri Sifu yang baik.Hehe.Tapi..Wahai Vamp!re anak muridku,duit raya tak ada ker..?.Haha.Gurau jer tapi kalu nak bagi Sifu tak menolak.Ahakss.Ish99.Ok..Ok..Lepas tiba ke destinasi,Sya Izz dan Myrah pun study laa Sejarah kejap.Kemudian,kitorang buat agenda biasa apabila berada kat bawah tangga tu...Apa ek..?..Sudah semestinya baca sajak..pantun..syair..drama.Bla..bla..Biasalah.Lagipun tak ada orang jadi tak malulah.Hehe.Tapi,Myrah balik pukul 4 lebih manakala Sya Izz tak rasa nak balik lagi.So,Sya Izz sambung laa study Sejarah.Best woo.Pasal angin kuat je bertiup.Tak panas.Hehe.Kemudian,ada 2 orang adik form 1 pun datang duduk kat situ juga.Mula-mula,kitorang senyap jer.Lepas tu,entah macam mana tiba-tiba jadi berbual-bual dengan adik form 1 tu.Macam-macam kitorang cakapkan.Tak percaya jugak rasa.Padahal baru sesaat kenal tapi rasa macam dah sepuluh tahun jadi kawan.Hehe.Best dapat kenal dengan Adik Siti juga Adik Fifa.Esok lusa bolehlaa kita jumpa lagi.Akhirnya,dalam pukul 5 lebih baru lah Sya Izz balik.First time tu bertahan sampai pukul 5 lebih.Selalunya tak lepas pun pukul 5.Hehe..Uihh.Perjalanan yang panjang rasanya hari ni.Hehe.Okay lah.Selamat hari merdeka Sya Izz ucapkan.Salam Satu Malaysia..!!!




Korang nampak tak hujung sekali kat tangga tu..?..Itulah our lovely Mini PSS 2 a.k.a. Bawah Tangga a.k.a. Anjung Ilmu...!!




Kat sini laa Sya Izz dan kawan-kawan selalu lepak lepas balik sekolah.Cantik tak..?..hehe..



Saturday, August 29, 2009

Petang sudah...

Assalamualaikum dan selamat petang semua..!!Hmm..Sekarang ni baru sampai kat rumah.Hehehe.Best tau buka puasa kat Pasir Puteh semalam.Meriah laa dengan famili Sya Izz,Ayah Mat,Ayah Chik,Abah Long,Achik,Che Su juga yang lain-lain.Hehe.Tapi,sahur tadi hanya famili Sya Izz dengan famili Ayah Mat jer.Lepas buka puasa dan kemas-kemas tempat makan,Sya Izz dan sepupu-sepupu yang comel-comel..kiut-kiut memulakan agenda biasa yang dilakukan apabila berjumpa.Apa ekk..?..Apa lagi kalau bukan bercerita sambil dengar lagu kat tingkat atas.Hehe.Best..tapi alamak...!!..Kerja Math tak siap lagi.Hehe.Ok..Malam nie Sya Izz buat laa.Hehe.


Untuk sepupu-sepupu Sya Izz :


Hanis - Good Luck in your UPSR.

Haniff - Jangan lupa update blog dan good luck in your UPSR.

Ariff - Good luck also in your UPSR soon.

Alyaa - Tak sempat nak cakap dengan Yaa 24 jam pasal sama-sama sakit tekak.Tak ada suara.Hehe.Sempat cakap 12 jam aje.Tak pe..Tak pe..Ramadhan masih panjang.Hihi.

Kak Aqila - Tak leh tengok lagi selipar raya Iqa.Suprise..!!..Haha

Kak Siha - Jom dengar lagu Bollywood lagi.Hehe

Kakak a.k.a. Mirah - Sori sebab semalam Iqa tak sempat hantar kakak balik.Haha.Tertidur sudah.Ngeh3.

Iqram - Comeyl blog abang.

Iqmal - Comeyl gak blog Imal.Hehe.

Ude - Jangan main terjun-terjun atas katil lagi.Hehe.

Aqish - You are so cute,baby.

Ijak - Good Luck in your PMR..!!

Yoe a.k.a. Kimie - Good Luck in your trial PMR..!!!Kimie n Puspa _ _ .Haha


Okay..okay..Esok dah sekolah balik.Adui.Malasnya rasa.Hihi.Tak pe lah.Nanti hari selasa ni,InsyaAllah exam OTI 3.Harap-harap I can do the best..amin..!!

Friday, August 28, 2009

Blog sepupu


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..!!!..Hehe..Pagi ni Sya Izz ponteng kelas tuisyen pasal lepas ni nak balik Pasir Puteh..Yess...!!!Hari ni berbuka puasa ramai-ramai kat Pasir Puteh dan esok baru Sya Izz balik.Dah lama tak tidur kat P.Puteh.Bestnyer..!!..Hehe.Kelmarin,Achik sekeluarga datang tidur kat rumah Sya Izz.Ijak dengan Anif pun turut serta gak.Hihi.Best..Malam tadi semua duk pakat buat blog.Jom kawan-kawan bukak laa blog sepupu-sepupu Sya Izz yang hensem-hensem & comel-comel ni.






Ok laa kawan-kawan.Jumpa lagi...!!!Yeay..!!Sya Izz sayang kamu..!! (~_^)

Thursday, August 27, 2009

Kak Anum Comeyl (~_~)



...Assalamualaikum...

...Selamat Pagi...

...I LOVE YOU...

..Hmmm..Dari pagi tadi lagi Sya Izz edit gambar..

..Hehe..thanks to my sweet Kak Syahirah Anum sebab inspiring me from your blog...













...Lalalala..saje..tak ada kerja pagi-pagi..Hehe..Thanks ye Kak Anum Comeyl..!!...

...Sya Izz sayang Kak Anum...

...Nanti kat sekolah minggu depan,Sya Izz jumpa Kak Anum..Mana tahu terserempak kan..?...

...Hehe..Ok all..See you next time...



Wednesday, August 26, 2009

6.1 ~ 2007


Assalamualaikum juga selamat pagi untuk kawan-kawan.Semoga kamu semua bahagia disamping keluarga tersayang..!!Diam tak diam dah 5 hari kita berpuasa kan..?..Hmm..Banyak kenangan yang terimbau kembali kalau tengah bersendirian.Ecece.Hehe.Macam kenangan masa sekolah rendah..Kawan-kawan sekolah rendah yang Sya Izz rindui..Sya Izz rindu dengan budak-budak 6.1 2007.Harap-harap walaupun kita jarang jumpa..kamu sentiasa ingat Sya Izz.Huhu.Yang Sya Izz rapat ........



- Azhar @ Cipona = Hehe.Aku ingat lagi masa kelas malam darjah 6.Time tu mg bawak maggi.Lepas tu,masa rehat..aku..azianti..azam..sape lagi eh..?..Kita bahagi maggi tu kan.Makan ramai-ramai.*Masa tu memang tak malu..nama lagi budak.Haha Aku ingat lagi sebab mg bubuh perencah banyak sangat..habis kita duk cari air.Sebab..pedas yang amat.Haha.Aku rasa dalam banyak-banyak kawan lelaki,aku paling rapat dengan mg sebab aku suka kawan dengan mg..!!

- Firdaus @ Dauh = Aku ingat lagi masa lepas UPSR.Masa tu kita masuk makmal sains kan.Tapi..tak ada orang sangat laa.Pastu,masa tu aku..Mira..Azianti tengah main macam main ski..(apa erk benda tu...tak ingat)..Pastu kitorang main kejar-kejar.Konon-konon macam bawang putih bawang merah.Haha.Lepas tu..mg dengan Cipon@ pun ikut join jugak main kan..?..Lagi satu..masa tu fardu ain..Cg buat ujian lisan kan..Pastu..kita hok sudah doh nie pun pergi laa main luar..Main belon kecik tu...Yang masa tu tengah popular.Haha.Pastu..masa tu kita pun gi masuk kat dalam pejabat.Tengok tv..'Bawang Putih Bawang Merah'..Haha..Mg laa ketuanya...Ish99...

- Azam @ Aze = Ermm.Apa erk kenangan dengan mg..?..ewahh...!!..Haha..Aku cuma ingat aku sokmo baloh dengan mg.Tapi..baloh dengan senyuman yang paling manis.Haha.Pastu,masa reunion tahun lepas..mg tak cakap pun dengan budak-budak perempuan nie.Cipon@ sorang jah hok cakap dengan kitorang..pastu tolong angkut pinggan..basuh pinggan dengan aku.Huhu.Mg..?..Duk pusing-pusing sekolah.Haha.Malu erk..?..Opss..lupa nak cakap..Aku dengan mg dengan Cipon@ rajin main sepak-sepak kaki kat bawah meja.Pastu berebut pembaris panjang.Lalala.Masa tu darjah 5 dan duduk semeja pasal sekumpulan kan..?Aku ingat lagi..nama kumpulan kita kumpulan Teknologi kan..?..Haha..aku ingat lagi masa perkhemahan..kita masuk explorace kan.Duk jawab soalan..masa tu memang kalut laa..Haha..Pastu masa kita kawad kan..?..Aku raso masa tu mg hok jadi skuad leader kan..?..Berterabur..buat malu KRS jer..Haha..Kidding..!!..Walaupun gitu..aku sayang kat KRS...Aku raso sebab mg nie KRS sama ngan aku sejak darjah 4 lagi..sebab tu aku ader banyak gak kenangan dengan mg juga budak-budak nie...Haha...Ngeh3..


- Fahimie @ Pami = Mg nie aku ingat masa kita gi lawatan kat Terengganu ...sebab..masa tu mg dengan Cipon@ duduk kat belakang sekali..Kat aku dengan Baby Doll duduk.Aku ingat lagi mg duk posing2 situ.Hehe.


- Faris Ana @ Paris = Hehehe.Aku ingat sokmo cg tanya mg nie orang cina ke..?..Haha..Pastu budak-budak ni sokmo panggil mg Paris..Perancis..Haha

- Hamizan @ Nije = Mg nie lagi sokmo cg tanya orang cina ke..?..Pasal mata mg sepet giler..Hehe..Pas tu mg nie macam pemalu sikit..ngeh3



Siapa lagi erhh..?..Ermm...yang budak-budak perempuan nanti cerita lain kali.Hehe.Aku ingat sek laki nie sokmo gelar aku dengan bla..bla...bla...Mg semua nie nak kena jelingan maut aku ke..?..Tapi..aku raso dulu aku sokmo gak bagi jelingan maut ko sek-sek mg nie kan..Tu laa..Padan muka..Pastu..aku rasa memang banyak laa kenangan kita masa sekolah rendah.Masa tu memang kenangan pahit..tawar..paya..tapi..sekarang ni dah jadi kenangan yang TERMANIS...malah..kenangan manis masa tu memang sekarang ni jadi kenangan yang TERLALU MANIS...Waduh..waduh..Aku kangen sama kalian semua..!!!





















Nie je gambar-gambar yang ada dalam simpanan aku.Masa ni kita buat lawatan ke Kuala Terengganu.Aku macam tak percaya yang kita dah lama tak jumpa dan korang juga aku sudah umur 14.Hehe.Aku rasa baru semalam kita Darjah 6.Terlalu banyak kenangan aku bersama korang.Aku rasa kalu aku tulis 4 hari 4 malam pun tak habis.Segala kenangan terindah kita akan aku simpan kat hati aku.Aku takkan biarkan ia hilang.Aku rasa macam nak kembali ke tahun 2007.Masa tu kita masih kanak-kanak dan semua masalah yang berlaku...kita selesaikan bersama sebab masa tu kita masih kecil dan jarang kita baloh kan..?Kita suka main batu seremban kan..?...Tak macam dah besar-besar nie.Macam-macam masalah yang ada.Kadang-kadang tu aku rasa fed up jugak sebab dulu sokmo korang ada dengan aku.Korang yang buat aku senyum.Korang yang buat aku ketawa.Korang yang buat aku ceria.Korang jugak yang buat aku menangis.Korang jugak yang buat aku sedih.Korang buat aku tahu rasa hati.Korang jugak yang buat aku rasa nilai persahabatan yang tulus.Korang jugak yang mewarnai hidup aku setiap hari walaupun masa tu kita tak main sms..tak main mizzcol..just gayut dengan telefon rumah jer...Hari-hari kita jumpa kat sekolah tu dah cukup membuatkan hati kita bertaut.Kadang-kadang aku terlalu rindu kat korang.Korang tahu tak..?..Kadang-kadang aku dah letih korang tak ada dekat dengan aku.Walaupun dah 2 tahun aku tak jumpa dengan korang..aku tetap ingat korang...korang kawan aku yang terbaik...!!Tak kira walau aku dah ada kawan baru...tapi korang tetap di hati aku selamanya.Tak akan boleh ditukar ganti biar bagaimanapun kalian...aku sayang kamu..!!!


Tuesday, August 25, 2009

Soutul Ittifaq 2009

Soutul Ittifaq 2009 The Best..!!!..Jom sama-sama kita dengar..!!!..Soutul Ittifaq ni kumpulan nasyid SMKA Nurul Ittifaq iaitu sekolah Sya Izz yang Sya Izz sayang sangat.Hehehe.Jom.....










P/s:Semoga terus berjaya Soutul Ittifaq kesayanganku..!!!..

Soutul Ittifaq 2008


Salam..Yang ni pulak Soutul Ittifaq tahun lepas...Johan dalam nasyid anti dadah peringkat negeri terengganu 2008...Jom sama-sama kita dengar..!!






Sepoi-sepoi bahasa

Assalamualaikum juga selamat petang buat kawan-kawan Sya Izz yang comel-comel dan hensem-hensem.Hehe.Hari ni tak ada cerita sangat.Hmm.Cuma..wah..hepinya..akhirnya bilik Sya Izz dah pun kemas.Ngeh..ngeh..ngeh..Lepas ni nak pergi buat kerja sekolah.Karangan BM yang tak siap-siap.Esok lusa mungkin nak pergi kat perpustakaan awam dengan Jiehah Comeyl.Ermm.Hari Jumaat ni mungkin balik buka puasa kat P.Puteh.Wau.Bestnya.Dah lama tak balik.Boleh jumpa sepupu-sepupu yang dah lama tak bersua muka kecuali Encik Kimi Puspa _ _ .*dah puas tengok muka dia.Haha.Hehe.Minggu depan dah nak sekolah balik.Lepas tu,exam.Huhu.Malasnya daku rasa.Haha.Petang-petang angin bertiup sepoi-sepoi bahasa.Lalalala.

Okay..okay..Tak tau nak tulis apa lagi..I pergi dulu..Daaa and selamat berbuka puasa..!!!

Monday, August 24, 2009

Aku nak mengarut





Selamat Malam kawan-kawan yang aku sayangi.Hehe.Boringnye.Kenapa lak boring..?..tak ada laaa.Hmm.Aku tak tau nak tulis apa nie.Sekadar karutan pada malam hari..?..Hehe.Mana laa kawan-kawan aku yang comeyl-comeyl nie..?..Waduh..waduh..kok gitu..?..Hei..Kenapa dengan aku nie..?..Ecece..Malas nya nak study..kenapa..????..sebab malas laa..senang aja.Haha.Aku nak cerita pasal apa ek malam nie..?Chop..!!..Agak-agak dah berapa post hari ni..?..Hehe..okay..okay..sambung balik..nak cerita apa nie..?



Cerita keluarga..?

cerita kenangan terindah..?

cerita kenangan terpahit..?

cerita pasal kawan-kawan..?

cerita pasal dinasour..?

cerita pasal hantu..?



Cerita...>>>???...eh...chop..!!chop..!!Dah mengarut lak malam nie...ehemm...dengan ini beta memutuskan untuk bercerita pasal kawan-kawan beta.ngeh..ngeh..ngeh.

...Assalamualaikum dan bla...bla....bla....Berdirinya rumah kerana tiang..berdirinya pokok kerana akar...berdirinya saya di sini adalah untuk menyampaikan.....(eh..eh..cut..cut..apasal nak jadi syarahan ni..hehe..teruskan)


- Kawan-kawan aku semuanya baik belaka.Kalau yang perempuan semestinya manis..comel..pandai...kalau yang lelaki lak..hensem..cute..smart..pandai..Aku pun tak tahulah macam mana dan kenapa aku suka kawan dengan korang..?..semestinya sebab korang ni kawan aku...tak kira laa walau bagaimanapun aku korang tetap sudi jadi kawan aku.huhu.terharunya.hehe.Aku tahu kadang-kdang perangai kita tak sama.Kadang-kadang pelik kan.Tapi itulah.Nak wat camne.Nama pun kawan kan..?..hehe..Ok dah..Aku tetap kawan korang selamanya-



Daa.saja nak mengarut kat blog ni malam-malam.sori ek kalau tak suka.Tapi dah nama pun Sya Izz punya blog.Jadi..harap terima aje lah.Hehe.Daa..I love you..!!!


P.P.

Bila laa nak balik Pasir Puteh

Hehe.Rindu sudah.Lalalala

Errmm.Petang-petang ni boring gak.

Tadi duk dengar lagu jer.

Ecece.Nampaknya kena pergi sekarang.Hehe

Untuk kawan-kawan aku : Malam nie 0n9 kot.Ok.Daaa

Aku hari ni



Assalamualaikum dan selamat tengah hari.Ngeh..ngeh..ngeh.Waa.Boringnye.Lepas ni dah kena tutup pc.Nak sms dengan kawan-kawan especially Syieqa tapi diorang tak de kredit.
*Macam aku ade sangat.hehe.Hmm.Tak pe lah sekali-sekala.Hehe.Agak-agaknya lepas nie kena pergi kemas bilik kot.Ecece.Jadi rajin.Hmm.Tak pe lah.Oleh kerana my mama guna pc sekarang ni dan begitulah untuk akan datang maka Sya Izz akan guna laa laptop yang dah lama tak disentuh.Walaupun tak ada internet..ok laa tu daripada boring.Dapat jugak buat presentation and dengar lagu.Hehe.Tak pe.Nanti Sya Izz sambungkan streamyx kat laptop lepas my mama dah tak nak guna.Hihihi.Padahal kerja berlambak rasanya.Tapi...kerja sekolah just karangan BM jer.Hmm.Aduhai.Tak tau mengarut apa hari ni.Ok.Got to go.Daa..Nak pi main laptop lak.

Sunday, August 23, 2009

Pidato



Jom tengok pidato ni.Best walaupun pidato ni masa tahun 2006.Kagum dengan abang ni.Hehe.










Jiehah


http://jiehah-luvislam.blogspot.com/

Lelong..!!!Lelong..!!

Bukak laa blog nie.Jiehah comeyl yang punya

Kawan baik Sya Izz

Jangan lupa bukak okay..!!

Assalamualaikum



Kawan-kawan baik aku..!!!

Assalamualaikum juga selamat petang kawan-kawanku.Hmm.Hari ni sempat on9 lepas sahur jer.Lepas tu,mama Sya Izz guna buat assignment.Ni baru dapat.Hehe.Punyalah lama tunggu.Jadi,nak mengelakkan bosan tu kita kemas rumah sampai comeyl.Ahakss.Lalala.Saja nak jadi orang rajin hari ni.Wah.Bestnya.Sekarang ni Sya Izz dengan mama je ada kat rumah.Papa dan adik-beradik yang lain pergi balik rumah Tok.Hmm.Nampaknya berbuka puasa berdua je laa hari ni.Hehe.Tak pe.Pc kan ada.Tak laa boring sangat.Huhu.Yang ni sedihnya + malasnya rasa.Sebab apa..?..Sebab Sya Izz punya bilik yang bersepah tu tak kemas lagi.Waaa...!!!..Letihnya.Haha.Alasan je tu sebenarnya.Sebab utama ialah malas.Haha.Semangat optimis diri...jalan hari dengan pasti..selama jantung berdetak..selama itu pun takkan berhenti..berlari...wujudkan mimpi..terus berlari..agar hidup ini bererti.Jom nyanyi.Sambung lagi..Jatuh bangkit aku kembali..susah payah aku tak peduli kerna hidup hanya sekali..lalalala.Ok.Dah habis nyanyi.Hmm.Nak cakap apa lagi eh..?..Aha..!!!.Dah dapat idea pun..Nak cerita pasal kawan-kawan Sya Izz pulak..Hehe..Syieqa..aku ambil idea kau ok..?..Ok.Jom mulakan pengembaraan kita ke dunia fantasi kawan-kawan Sya Izz...............



Kawan Perempuan a.k.a Female friends :

- Syieqa = Apa ek nama sebenar dia..tak ingat dah..?..Oppss..sori..gurau jer..Pasal Syieqa..Hmmm..Aku kenal dia masa form 1..Masa kitorang sama-sama masuk kelas 1 Ibnu Jarir.Tapi..agaknya jodoh kuat.Hehe.Kitorang pun still sama kelas jugak iaitu 1 Ibnu Rushd.Tapi..tahun ni je jodoh tak kuat.Syieqa naik kelas dan masuk kelas 2 Ibnu Sina manakala aku tetap setia dengan 2 Ibnu Rushd.Ahakss.Siap kau Syieqa..Tunggu laa..tahun depan aku kejar kau.Lagi satu..kalau kawan-kawan nak tahu..Syieqa ni manis tau..sebab tu ramai orang terpikat.Ececece.Suka lah tu.Haha.Sayang kau..!!(~_~)

- Jihah = Masa form 1 kitorang tak laa rapat sangat pasal Jihah kelas 1 Sina manakala aku 1 Rushd.Disebabkan tahun ni Jihah masuk kelas 2 Rushd dan kitorang duduk sebelah menyebelah macam pinang dibelah dua..maka secara tak rasminya kitorang jadi rapat sangat.Hehe.Sebab aku suka kawan dengan Jihah...?..Hmm..Sebab Jihah ni cute sangat.Lepas tu,Jihah ni baik tau.Suka buat lawak dan cara dia ketawa bagi aku comel sangat.Ececece.Macam baby.(^_^)

- Pqah Qylah = Rapat gak masa form 1 and form 2.Hmm.Aku berterima kasih sangat kat dia sebab dia yang memperkenalkan aku kepada taekwondo.Hehe.Sayang kamu!!!.Lepas tu,Pqah nie dia suka bercerita semua kepada aku termasuk tentang superman dia*superman aku..!!!Haha walaupun aku tak bercerita sangat dengan dia.Haha.Sori ye sayang.Pqah ni manis dan comel macam Syieqa tapi opss..tak boleh dekat tau..dah ada yang punya.Siapa punya..??..Superman punya.!!..Hari ni risik..esok bertunang dan sepuluh tahun lagi kawen.Haha.Jangan marah..!!Sya Izz sayang Pqah..!!(*_~)

- Husna Madiha = Masa form 1 kitorang selalu duduk berdua dan cakap impian kitorang.Apa ekk..?..Macam-macam.Kitorang cakap kitorang nak pergi Ireland laa..Dublin..New Zealand and banyak lagi.Rindu masa tu..!!!(-_^)


Kawan lelaki a.k.a. male friends :

- Izzat = Hmm.Masa form 1 aku tak rapat sangat dengan dia.Masa form 2 baru laa rapat.Pasal apa aku suka kawan dengan dia..?..Hmm..Pasal Izzat ni baik..tak suka marah-marah..cute..!!Suka minta cokelat dan aku dengan baiknya suka bagi cokelat.Biasalah.Kita kena buat baik dengan ketua kelas kan..?Hehe.Apa lagi yer..?..Hmm..cukup lah tu..Haha..(^_-)

- Syafiq = Masa form 1 aku tak pernah cakap pun dengan dia.Kenapa..?Sebab dia kelas lain.Form 2 pulak aku rapat dengan dia pasal dia selalu gak suruh aku tolong pinjam buku pastu tolong laminate.Haha.Time tu baru mengaku kawan kan..?..Ecece..Gurau je.Ayat yang biasa aku dengar..?..''Tolonglah..mg kan kawan aku..mg nie bla bla bla...''...Hehe..Pernah gaduh gak tapi esoknya buat cam biasa jer.Cam tak pernah berperang.Hehe.Apa daa....Biasalah kawan kan.Aku pulak suka tengok dia melukis dan dia ni kreatif tau.Manis lak tu.Ada lesung pipit lagi.Satu-satunya pengawas sekolah kelas kami.Ok.Cukuplah pasal Syafiq.Nanti tak muat nak tulis.Haha(^_^)

- Muzakkir = Sama macam Syafiq.Masa form 1 tak pernah cakap.Form 2 pulak sebab dia sama mcam Izzat..suka minta cokelat.Hari-hari kot.Aduhai.Habis cokelat aku kalau macam ni setiap hari.Tapi..aku rasa memang hari-hari pun kan..?Hehe.Kitorang pulak selalu gelar dia YB..MB..Tok Imam atas alasan-alasan yang hanya 2 Rushd je yang tahu.Hehe.(-_-)

- Adham = Macam Syieqa cakap dalam blog dia...Adham ni senior kitorang.Peramah macam Syieqa.Berbakat dalam syarahan,debat,pidato.Seorang bakal ketua pengawas sekolah yang berdedikasi.Hehe.Aku pernah berdebat dengan dia iaitu menggunakan usul 'Katakan tidak kepada pengawas'.Aku penyokong dan dia pembangkang.Tapi..tak tau siapa yang menang.Haha.

- Lord Vamp!re = Senior aku jugak.Kenal pasal masuk pertandingan blog.Gila-gila dan sempoi.Tapi Lord Vamp!re sama je macam Syieqa...diorang tak bagi pun aku cokelat hadiah saguhati blog.Apa laa anak murid aku nie.Tak ingat tok guru dah.Hehe.Gurau je.



Ok..Tu je yang Sya Izz list.Yang tiada dalam list jangan kecik hati lak.Besarkan hati tu sebab korang tetap ada dalam hati Sya Izz biarpun tidak terukir nama korang dalam blog ini.Hmm.Sya Izz sayang sangat semua kawan Sya Izz..!!Daa..As long as you love me..!!!


Good Morning..!!







Assalamualaikum and good morning my friends...!!..Hope you all fine always..!!..Hmmm..It's long time we didn't gather along at Pasir Puteh.Hehe.I cant wait for it.Besides,it have been long time i'm not speaking with Che Ma's daughter.Miss them.Hehe.Sometimes,I'm also miss my old friends.But,what to do?They also have their own life.Busy with study maybe.Hehe.Owhh.I hope that I can go to Innesfree like in the poem.I want to travel away and go to the place which calm and green.Lalalala.Maybe to Innesfree..?..Hehe..I know that place just in our mind and it poem.Nonexistence.Hehe.Ok.Heal the world.The new song in my blog.Hope all of you like it.


Heal the world, make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are, people dying, if you care enough for the living
Make a better place, for you and for me



Saturday, August 22, 2009

1 Ramadhan

Assalamualaikum dan selamat petang.Alhamdulillah.Lulus..!!..Apa yang lulusnya..?..Ececece..Tak adalah sebenarnya Sya Izz lulus dalam grading taekwondo hari tu.Jadi,dah boleh tukar belt.Jadi warna hijau pulak.Tahniah untuk kawan-kawan Sya Izz yang lulus jugak.Pqah Qylah..Kak Syiekah..Syathirah.Hehe.Tadi pergi pustaka awam dengan Najihah.Sedang duk study tu,terserempak dengan Kak Anah,kakak form 6 SMKANI.Jadi,kitorang duduk bertiga lah.Hehe.Best jumpa Kak Anah.Errmmm.Sekarang ni rasa boring je.Tak tau kenapa.Asyik-asyik cerita/masalah sama je.Hanya Syieqa dan Jiehah je yang tau.Huhu.Sayang korang.Tapi..biarlah semua ini berlalu.Tak payah nak fikir-fikir.Tapi..mesti fikir gak.Ermm.Konklusinya,buang yang keruh ambil yang jernih.Lupakan perkara yang lama ambil perkara yang baru.Hmm.Sekarang dah tak kisah.Biarlah..dah terjadi.Yang penting..korang semua tetap jadi kawan Sya Izz.Boleh..?.Hehe..


'Selamat Berbuka Puasa Kawan-kawan'

'Sya Izz Sayang Kamu'

Sahur..!!!..Sahur..!!


Assalamualaikum dan selamat awal pagi.Ecece.Hehe.Jom bangun sahur lepas tu kita tengok cerita Nur Kasih.Haha.Sahur..!!Sahur..!!.Ermm.Hari ni hari pertama berpuasa di bulan Ramadhan iaitu pada tanggal 22.8.2009 / 1 Ramadhan 1430h.Harap-harap korang semua bahagia lah.Haha.Ermm.Nak tulis apa lagi ye..?..Saje..Cuma nak panjangkan post je nie.Hehe.Padahal sebenarnya just nak cakap 'Selamat Bersahur' untuk korang.




Kimi -
Bangun sahur..!!..Kekgi lapar baru tau..


Jiehah -
Habis bil telefon i..haha..gurau je


Syieqa -
Best ym dengan ko semalam..


Mije/Nije/Hamizan SBPi Batu Rakit a.k.a. Ex-SMKANI 2008 -
Good Luck In Your Pidato.Hehe.Pastu,kalau ada masa jangan malu-malu datang ke SMKANI..!!



Ok korang...Jom kita sahur ramai-ramai..Oh Yaa..satu lagi,harap korang suka laa dengar lagu Harapan Ramadhan tu..InsyaAllah lagu akan ditukar-ditukar mengikut kesesuaian.Ececece.Hehe.Ok Laa.Apa pun selamat pagi..!!!



P/s:Waaa...Malasnya nak pergi kelas tuisyen nanti pagi.Haha.Tak baik betul laa.Mentang-mentang cuti sekolah sekarang ni.Ok.Daa.Salam Ramadhan dan Salam Sahur untuk pembaca blog Sya Izz yang comel-comel..kiut-kiut..hensem-hensem..Hehe


Friday, August 21, 2009

Ramadhan Kita


sElaMaT MeNyAmBuT BuLaN RAMaDhaN

sEmOgA BULaN YAng penUh bErKAT INi dApAt mEmBeRi kITa KeBAhaGiAaN

SeMoGa kItA KuAt mEnEmPuh hArI-HaRi SeTeRuSnYa

saLam RaMaDhAn BuAt sEmUa pEmBaCa bLoG yAnG SyA IzZ SaYaNgI

Sepupu aku





Assalamualaikum dan selamat petang.Hehe.Rindunya kat blog nie.Korang rindu tak..?..Hehe.Wah.Hari ni setengah hari Sya Izz tak buka PC.Kenapa eh..?Sebab sejak pagi tadi iaitu bermula pukul 8 lebih sampailah petang nie iaitu pukul 6 lebih Sya Izz duk lepak kat rumah Ayah Chik.Hehe.Duk lepak dengan siapa eh..?..Dengan Yoe a.k.a. Kimi dan Kakak a.k.a Miyrah.Haha.Best duk borak-borak.Tapi hari ini agak-agak dah banyak kali aku kena 'kekok' kepala ngan sepupu aku hok koya smart tu?*smart ke..haha..gurau jer.Weh..nak cari gaduh ke puspa _ _ ..?.Nak lawan smackdown ke?..Tak yah laa..Dulu-dulu zaman melaka lagi dah kalah.Buuuu..!!!.Haha.Sory.Hmm.Esok dah puasa.Jadi,Sya Izz ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yang mulia ini.Harap-harap korang semua sentiasa berbahagia laa di samping keluarga korang yang tersayang.Terima kasih sebab membaca blog Sya Izz dan Sya Izz minta maaf kat korang semua ye.Ok.Bye dan jumpa lagi...mungkin nanti.


'Selamat Menyambut Bulan Ramdhan'








Nota Cokelat Cinta -


Jiehah - Fikir baik-baik eh Jihah.Tak nak bagi Jiehah menyesal jer.Apa pun keputusan Jiehah Sya Izz tetap sokong sebab Jiehah kawan baik Sya Izz.Satu lagi,jangan lupa buat homework okay and I Love You Sweet..!!


Syieqa - Aku rindu kau.


Hanis Che Ma - I want to see your new phone..!!!..hehe..


Kak Aqila Che Ma - Wait for me at Pasir Puteh..!!


Alyaa Che Ma - Your new number is beautiful..hehe


Haniff Abah Long - Good Luck In Your UPSR.


Kakak Ayah Chik - Nanti kita lepak lagi..okay..!!


Kimi a.k.a. Yoe Ayah Chik - Ada ubi ada batas ada hari Iqa balas...Siap laa wei..(~_~)



Thursday, August 20, 2009

50 sen

Assalamualaikum dan semoga kamu semua gembira hari ini.Hmm.Tadi baru je balik daripada grading taekwondo.Harap-harap lulus.Peperiksaan 0TI 3 yang ditangguhkan hari tu akan dilaksanakan pada 1.9.2009.Lepas cuti sekolah.Nampaknya kena pulun habis laa buku-buku nanti cuti nie.Kebetulan kerja sekolah tak ada sangat cuma nota je berlambak-lambak.Huhu.Tadi rasa memang banyak sangat konflik.Haha.Sori sangat-sangat kat Jiehah.Sya Izz sayang Jiehah.Ermm.Sya Izz ambil ianya sebagai satu cabaran.Sya Izz akan buktikan yang Sya Izz boleh jadi macam kamu semua malah lebih baik.Sya Izz nak jadi yang terbaik.Sya Izz tak kira.Bak nyanyian 'Ku Berlari' -'Jatuh bangkit aku kembali..susah payah aku tak peduli..kerna hidup hanya sekali..'..Sya Izz mesti dapat yang terbaik nanti 0TI 3..!!


Nota cokelat cinta :


Syieqa -
Tahniah untuk kamu..!!..Tapi..azam Sya Izz..I will be the best..!!!

Jiehah -
Sya Izz minta maaf kalau tadi Sya Izz ada sakitkan hati Jiehah dengan kemuraman.Hehe.Ok.Betul nie..sekarang Sya Izz dah tak kisah tentang tu.Walau apapun kamu..siapa pun kamu..kamu tetap NAJIHAH kawan baik Sya Izz yang tak pernah berubah.Minta maaf sangat.Maybe Sya Izz terlebih dengan Jiehah tadi.Tapi,walau warna apa pun baju Jiehah..Sya Izz tak kisah asal Jiehah tetap NAJIHAH..Kawan Sya Izz selamanya..

Myrah -
Tahniah jugak kawan..!!Be the best okay..!!

Syapiq -
Thanks belanja aku 50 sen tadi.Haha.Actually aku gurau jah pasal upah tolong laminate ko mg tu.Tapi,disebabkan mg bagi jugak..aku amik je laa..hehe..tapi..kalau hok betulnya,kira mg belanja aku 20 sen je laa sebab 30 sen tu aku bagi ko mg balik dengan menggunakan'cloud 9'..hehehe..

Hani -
Sunyi je Hani tak ada tadi.I'm really miss your sweet smile..!!!Cepat sembuh ya kawanku sayang...!!




Okay..okay..Tu jer cerita untuk hari ni.Selamat menyambut bulan Ramadhan.Sya Izz sayang kawan-kawan...!!!

Wednesday, August 19, 2009

Hepi + Rindu + Suka = Infiniti

Assalamualaikum dan selamat datang ke Cokelat Cinta.Hehe.Hari ni best sangat tapi tak lah se'best' hari-hari kelmarin.Hari ini ada cerita apa ye..?..Hmm..Pagi tadi pergi sekolah lepas tu rehat makan cokelat lepas tu balik sekolah pergi beli air 'nyo'.Hehe.Gurau je.Ermm.Hari ni Sya Izz lepak dekat Bilik Kesihatan.Eh..bukan ponteng tau..tapi kitorang lepak lepas balik sekolah.Okey..cam nie...mula-mula balik sekolah Sya Izz..Myrah..Jiehah pergi makan nasi air.Lepas tu kitorang masuk dalam bilik kesihatan.Ingat nak study laa kan tapi lima minit bukak buku mesti bercakap.Haha.Pas tu masa dekat-dekat pukul 3.30..Jiehah ajak pergi naik kat kelas form 6...Jiehah naik dulu kemudian Sya Izz dengan Myrah pun ikut tapi kitorang tak pakai kasut pun.Jiehah je yang baik nak pakai kasut.Kitorang tinggal je kat depan pintu.Naik tangga sampai ke tingkat tiga hanya dengan stoking je laa.Haha.Nasib baik sebab tak ada orang.Tak tahulah kenapa sampai macam tu sekali.Haha.Biasalah sekali setahun.Hehe.Lepas tu..petang tadi masa nak balik,Sya Izz dan Kak Atin pun pergi laa beli air 'nyo' sekali lagi.Tapi,kadang-kadang kita kena laa bertindak jahatkan.Haha.Lepas beli air tu,Kak Atin nak lintas jalan dan Sya Izz pun mulakan rancangan jahat Sya Izz.Mana boleh cerita...hanya saksi yang tahu*entah-entah saksi sendiri tak perasan..haha..siapa eh saksi tu..?Ade lar budak kelas Kak Atin.Sya Izz sendiri pun boleh jadi saksi.Macam dalam cerita Tentang Bulan tu.Haha.Kesian kat akak aku tu.Nasib baik tak nangis betul-betul.Hehe.I'm Sorry...Esok lusa Sya Izz buat lagi...



Cintai Sahabat Cokelat :


Jiehah - I LOVE YOU SO MUCH AND NICE TIME WITH YOU..!!!

Myrah - I LOVE YOU TOO..!!

Hani - Esok jangan pergi sekolah tau..!!..Kalau dah okey baru pergi..Kesian Sya Izz tengok Hani tadi.Harap-harap cepat sembuh sayang..!!

Lord Vamp!re & Syieqa - Mana cokelat hadiah blog nyer..?Tak nak bagi ke..?

F.Najihah - Thanks untuk cokelat-cokelat kamu tadi.Suka suka suka...

Zatie - Main lagi inai tu biar sampai habis...

Adham - Internet masih tak jadi ke..?It's long time not seen your new post in your orange blog..hehe



Cintai Famili Cokelat :


Hanis Che Ma - Lamanya nak tunggu post pertama..hehe..

Kak Aqila Che Ma - Lama tak jumpa..Miss u

Alyaa Che Ma - Lama tak dengar suara.Tak pe..tak pe..nanti balik Pasir Puteh siaplah..Ieqa cakap 24 jam kat telinga Yaa...hehe..

Kak Atin a.k.a. Luve Hazel - Nak nangis laa tu..Nak nangis laa tu..Hehe..Sowryyy..(~_~)




Tuesday, August 18, 2009

Sayang sayang sayang

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat kamu semua.Jom kita nyanyi..!!

Kulangkahkan kaki ini...dihangat mentari pagi...kusyukuri hari ini aku masih berdiri...dan aku tinggalkan masa kelabu dan lalu mulakan jalannya kernaMu...Semangat optimis diri...jalan hari dengan pasti...selama jantung berdetak selama itu takkan berhenti...berlari...wujudkan mimpi...terus berlari agar hidup ini bererti..jatuh bangkit aku kembali...susah payah aku tak peduli kerna hidup hanya sekali...


Hehe.Lagu nie memang Sya Izz suka sangat(~_~)..Eh..lupa pulak..Hari ni nak cerita apa ek kat kawan-kawan.Hmm.Tapi..memang best sangat kat sekolah tadi.Sekarang ni Sya Izz rasa yang setiap hari kat sekolah terlalu best.Sayang sangat rasa kalau tak pergi sekolah.Tak macam awal-awal tahun.Biasa-biasa je.Mungkin sebab kitorang kawan-kawan jadi rapat sangat.Kenapa eh..?Mungkin sebab sekarang ni dah nak akhir tahun dan mungkin sebab kitorang selalu bercakap 24 jam dalam kelas.Jadi,dah biasa dengan sikap masing-masing.Huhu.Sya Izz sayang kat kamu semua.Tahu tak sayang..?..Yup..sayang sangat kat 2 Rushd walaupun korang ada macam - macam perangai tak kira laki ke perempuan.Sedihnya kalau tahun depan terpisah kan..Ye laa..Mesti akan ada 2 Rushd naik kelas kan..?..Huhu..Tadi buat apa ek kat dalam kelas..?..Ermm.Aktiviti wajib setiap hari sekarang nie mesti pergi conteng papan hitam,bertukar-tukar / bagi / minta cokelat ,cakap-cakap..borak-borak dengan Hani..Jiehah..Myrah..Syapiq..Izzat..YB Muzakkir a.k.a Tok Imam..Zariff *yg nie main gelar-gelar je..Memang best laa borak-borak dengan kamu semua.Hari ni balik awal.Hehe.Sebab malas.Ok..Tu jer..Daaa...



Peace from our school prefect..!!


Tengok apa tu..?.Ish..Ish..


Syapiq..!!..Air free satu...hehe



Syapiq - Izzat - Zakkir - Zariff - Ikhwan - Amzar - Uzair - Razi

Sya Izz - Hani - Jiehah - Myrah - Zatie - F Jihah - F Fasiha - Bilah - Nadia - Eza - Husna - Amniey - Ieda - Iera - Pqah - Zana - Umi -Eyrah



Our Class Building


Sweet Fourteen



Comeyl nya..Sape yang lukis eh..Tapi..Yang pasti bukan Sya Izz.Seorang je dalam kelas Sya Izz yang pandai melukis (lelaki)..Hehe


Sayang korang selamanya tak kira laa walaupun korang tak sayang aku..haha..


2 Ibnu Rushd Will Always Be The Best


My Friends Are The Best In The World

We're Friends Forever..Promise..?

(^_^) (~_^)



Monday, August 17, 2009

You're not alone



...You're Not Alone...

...Is it true that i'm not alone...

...Huhu..how sad...

...All my feeling are in one world...

...Today..this nite..This time..

...I'm so miss...

...I'm so love...

...Sad but i don't know why...

...I don't know how to describe my heart...

...Just me..my self and I...





Okay..hmm...i don't know why i feel like this.I don't want but ermm I really don't know..See you all again.I hope that i'm not alone coz i trust that Allah will always with my side..Assalamualaikum...



I Love Jiehah


Assalamualaikum dan selamat petang kawan-kawanku..!!..Hari nie best sangat..!!..Hmm..Tak de apa pun sebenarnya cuma kita kan kena rasa hepi selalu barulah hidup jadi ceria dan manis..!!..Tadi dapat 2 cokelat free.Hehe.Cokelat pun nak citer ke..?..Haha.Saje nak cakap..Cokelat pertama Sya Izz mintak dengan Syapiq
*He's our nice friend..u know..? masa waktu rehat dengan muka tak malunya.Hmm.Pas tu masa nak balik mintak dengan Tok Imam a.k.a. Muzakkir.Sebenarnya cokelat tu ustazah bagi tapi Sya Izz tak sempat nak ambil.Muzakkir*He's our MB tau pulak ambil banyak sikit jadi Sya Izz pun mintak laa. :P..Thanks ye korang..!!..Sekarang ni Sya Izz hari-hari balik lewat.Pukul 5 lebih baru sampai kat rumah.Best duk kat sekolah.Kejap duk kat pustaka..kejap kat kelas Form 6..Hehe..Tadi pulak Sya Izz dengan Jiehah nak guna wireless kat dalam kelas form 6.Lepas tu tak connected pun.Then,kitorang pergi kat bangunan makmal komputer kat sebelah bangunan form 6 hanya untuk cari wireless.Hehe.Mula-mula kat atas tangga tapi tak jadi jugak.Naik atas sikit..Akhir sekali pergi duduk bersila kat depan pintu makmal atas.Haha.Memang tak malu laa.(~_~).*Pengalaman indah Sya Izz dengan Jiehah.Baru jadi internet.Kitorang pun buat laa blog untuk Jiehah.Nak tahu tak blog Jiehah..?..Haha..Mana boleh promosi lagi..Dekat pukul 4 lebih,kitorang pun stop buat blog.Kitorang tak balik lagi tau tapi pergi makan nasi air kat belakang sekolah.Hehe.Kat kedai tu kitorang berdua je ada.Biasa lah dah lewat.Lepas siap-siap semua tu kitorang pun calling parents dan balik.Ok.Tu je cerita untuk hari ini.



Nota cinta sahabat :

Jiehah - Sya Izz sayang sangat kat Jiehah dan terima kasih sebab sudi berkongsi cerita dengan Sya Izz.You're my sweet best friend..!!!

Myrah - I Love U Too...

Syieqa - Sory ek aku malas nak pergi esok..Hehe

Lord Vamp!re - Menang ke tak..?


Apa pun memang best lepak dengan kawan-kawan Sya Izz.Ingat tau..Sya Izz sayang kamu..!!!

Sunday, August 16, 2009

Coretan Aku

Assalamualaikum Sya Izz ucapkan buat kalian semua.Hmm.Tak sangka betul hari ini.Huhu.Setelah berpenat lelah membaca*ye ke..? pagi tadi cikgu buat pengumuman yang peperiksaan dibatalkan / ditunda / ditangguhkan.Hehe.Budak-budak habis bersorak.Jadi,kitorang tak belajar laa hari ini sebab hampir semua murid tak bawa buku.Hmm.Memang riuh laa kelas tadi.Duduk main teka-teki,borak-borak kosong.Haha.Semalam Sya Izz pergi rumah Ayah Chik.Hehe.Buat apa..?..Ingat nak study SJ dengan Kakak a.k.a. Mirah.Tapi,mula-mula je.Lepas tu,pergi duduk kat ruang keluarga kat depan tv dan borak-borak sambil pegang buku.Borak-borak dengan siapa eh..?..Sya Izz..Mirah dan Kimi a.k.a. Yoe.Haha.Tak de kerja laa.Padahal esok periksa.Hmm.Apa pun best sangat dalam kelas tadi.Riuh sekampung.Petang tadi pulak Sya Izz lepak berdua dengan Jiehah kat perpustakaan.First time.Haha.Memang sweet lepak dengan Jiehah.Hehe.You are my best friends.Hmm.Tahniah untuk Syieqa,Kak Diba,Kak Anum dan Rasul.(~_~).Ok.Sya Izz pergi dulu.Daa and as long as you love me as there i stand beside you..!!




Pinkle gurlz - Nanti Sya Izz 'cantikkan' blog Pinkle okay..!!..




Saje - saje nak tulis...

-'Sweet Sasuke vs Lord Vamp!re'-
-Haha.Lama tak jumpa-
-Ok semua.Assalamualaikum..-

Saturday, August 15, 2009

Pengumuman Rasmi

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hmmm.Pengumuman rasmi untuk hari ini ialah -


- Blog akan ditutup secara rasminya mulai sekarang iaitu dalam tempoh seminggu.

- Blog juga tidak akan diupdate kerana pc akan sedaya upaya tidak akan disentuh.Hanya buku yang menjadi pilihan.

- Blog hanya akan diupdate sekiranya ada berita/peristiwa yang terbaru ataupun penting.

- Chaiyok..!!Chaiyok..!!.Mesti berani berubah melangkah ke hadapan.

- Orang lain boleh,Sya Izz pun boleh.

- Sekian,terima kasih.


'Selamat berjaya kepada rakan-rakan.Lakukan yang terbaik untuk diri sendiri.'


'Thanks to Kak Syiekah atas nasihat dan cerita yang diberikan kepada Sya Izz tadi .Sya Izz akan ingat pesanan tu.I want to change and be the best..!!'





Nur Kasih


Nur Kasih

In-Team



Bagaikan permata di celahan kaca
Kerdipnya sukar tuk dibezakan
Kepada Mu Tuhan ku pasrah harapan
Moga tak tersalah pilihan

Nur kasih Mu mendamai di kalbu
Jernih setulus tadahan doaku
Rahmati daku dan permintaanku
Untuk bertemu di dalam restu

Kurniakan daku serikandi
Penyejuk di mata penawar di hati
Di dunia dialah penyeri
Di syurga menanti dia bidadari

Kekasih sejati teman yang berbudi
Kasihnya bukan keterpaksaan
Bukan jua kerana keduniaan
Mekar hidup disiram nur kasih

Ya Allah kurniakanlah kami isteri
Dan anak yang soleh
Sebagai penyejuk mata

(Mekar hidup ini disirami nur kasih)

Di tangan-Mu Tuhanku sandar impian
Penentu jodoh pertemuan
Seandai dirinya tercipta untukku
Rela ku menjadi miliknya

(Mekar disiram nur kasih)



Assalamualaikum dan selamat pagi kawan-kawan.Sekarang ni Sya Izz memang minat lagu Nur Kasih.Best..!!..Thanks untuk 'kawan selamanya' Sya Izz yang masukkan lagu ni dalam pendrive.Really appreciate it.Thanks banyak-banyak.Kita kawan selamanya..!!(~_~)



Friday, August 14, 2009

Sadness in Soul



Assalamualaikum dan selamat malam.Huhu.Tak tahu kenapa rasa macam ni.Rasa malas,sedih,geram,kecewa,senang,gembira semuanya ada.Bukan sebab apa.Mungkin urghh...Sya Izz betul-betul blank pasal Mathematics.Susah sangat.Rasa macam nak nangis je kalau teringatkan Mathematics nie.Dah laa hari selasa ni exam.I really don't know how to do.Dah nak nangis nie.Dalam banyak-banyak 9 matapelajaran tu,Sya Izz rasa Math yang paling susah walaupun sebenarnya paling senang.I love BI and BM.Huhu.Geramnya..!!Kenapa laa Sya Izz susah sangat nak faham Math.Padahal senang je.Maybe bukan jiwa Sya Izz kot.Tapi,kalu bukan jiwa pun mesti kena dapat A jugak.Takkan nak biar boleh B..C..D..?Susahnya.Rasa macam nak pergi kat atas bukit yang tak ada orang je..pas tu nak menempik sekuat hati..!!!Macam nie



'Aku suka Mathematics..!!!'


Huhu.Nak salahkan siapa..?..Semestinya Sya Izz sendiri laa.Susah sikit tak boleh nak buat..bla..bla..bla..Huhu.Tak tahulah macam mana.Hmmm.Got to go.Nak pergi hafal Sejarah pulak.Maybe on9 pukul 11 lebih.Ok.Tak tahulah Sya Izz mengarut apa malam nie.Cuma nak cakap

'SELAMAT EXAM 2 IBNU RUSHD'.
'GOOD LUCK AND DO THE BEST FOR OUR CLASSES'.'
I LOVE YOU ALL,FRIENDS..!!'



P/S:....Still feel the sadness....(-_-)



Thursday, August 13, 2009

Ustazah Blog



...My Sweet Ustazah Shahida's Blog...

http://cekedih85.blogspot.com/


...Korang bukak laa...

...We , 2 ibnu rushd love you,ustazah...

Rindu ustazah Shahida + Best day



Assalamualaikum dan selamat petang juga selamat balik sekolah.Hehe.Tadi kitorang semua ambil gambar banyak-banyak dengan Ustazah Shahida...Posing..posing...Bagi hadiah..Hadiah apa ye..?..Kitorang sekelas bagi hadiah baju muslimah..Izzat..Muzakkir..Myrah..Sya Izz bagi surat cinta...Syahirah bagi hadiah gak..Syapiq pula bagi origami berbentuk gelang yang bulat.Syapiq..Sya Izz dan Zati sama-sama buat tadi masa waktu rehat.Kejap je.Syapiq siap cakap lagi 'Ustazah..bulat kat tengah tanda kita sebulat hati..Kalu ustazah tengok bulat ni..ustazah ingat laa ko saya ngan dia ni ngan dia ni..Kitorang yang wat'..Hehe..Cakap Syapiq sambil tunjuk-tunjuk ke arah Sya Izz dengan Zati..Ish..ish...Hehe.Rindunya kat ustazah.Moga ustazah bahagia selalu.Hehe.Lepas tu,ketika masa BI..kitorang tak belajar pun.Sibuk susun meja.Huhu.Macam tak percaya je hari Ahad ni nak periksa.Cepatnya..!!..Tapi,tak apalah sebab lepas minggu peperiksaan..cuti..!!!...yeay..!!..Haha..Lepas selesai susun meja..loceng pun berbunyi menandakan balik..!!..Kitorang sekelas pun minta maaf laa sesama sendiri kerana sokmo main gelar-gelar sebab nak exam dah kan.Tapi dah siap bagi amaran,lepas periksa nak sambung balik gelar-gelar.Haha.Mengarut je...Tapi..Sya Izz...Hani..Izzat..Muzakkir..Zariff dan Nije
*yang menyibuk..haha..gurau je balik lewat sikit sebab kena susun meja betul-betul dan menyapu kelas sampai licin.Sebenarnya Jiehah pun nak balik lewat gak..tapi..tak boleh..Hehe..Masa tengah kemas kelas,Zariff dengan Muzakkir turun awal sikit.So..tinggal Sya Izz..Hani..Izzat..Nije*yang ni duk bercakap jer..haha yang urus kelas.Huhu.Sementara tunggu Izzat selesai menyapu..Sya Izz dengan Hani pergi kat gerai belakang pagar sekolah..beli ABC.Sedap..lepas tu..Izzat dengan Nije balik manakala Sya Izz dan Hani makan dalam kelas.Kitorang memang sengaja balik lewat pasal ingat nak study a.k.a. lepak..Hehe..Kitorang ingat nak lepak kat pustaka tapi tengok pintu dia tutup jadi malas nak naik tengok.Konklusinya,kitorang lepak sambil cakap-cakap kat Mini PSS 2 - Anjung Ilmu yang terletak di bawah tangga berhadapan dengan bilik pengawas.Disebabkan hari ini hari Khamis dan budak asrama pulang maka tiada orang di sekolah.Sunyi dan sepi.Jadi,masa tu kat bawah tangga tu kitorang memang lepak.Biasalah.Lepas perasaan sebab alasannya minggu depan nak periksa.Balik rumah kena study.Hehe.Kitorang buat apa ye..?..Hahah..Kitorang berbual-bual..bersajak..baca dengan menggunakan nada syarahan..berpantun..bersyair menggunakan buku SJ*ingat nak study sj dan Seuntai Kata Untuk Dirasa.Hehe.Myrah masa tu pun mari jugak tumpang sekaki.Rasanya memang bising laa kawasan tu dengan suara kita bertiga.Best giler..!!!Nasib baik tak ada orang.


Ok...Pesanan untuk hari ni...


2 Ibnu Rushd - Minta maaf ya semua..!!

Syieqa - Nanti laa aku cerita dalam YM

Hani - Masa yang kita habiskan sangat manis.Terlalu manis umpama manisnya 'madu'..Hehe..


Cuma nak cakap...malunya + steady + sporting + napa jadi macam tu + menyesal sikit-sikit + suka + korang jahat laa seposen + thanks = haha..tak tahu nak cakap apa..Kenapa Sya Izz cakap macam tu tadi masa SJ..??..Kenapa Sya Izz cakap macam tu..??Haha

(Hani,jahat ekk korang sekelas*sekelas ke..? gelak walaupun secara sembunyi-sembunyi...Ingat Sya Izz tak tau ke..?..Haha..Sya Izz tahu laa walaupun masa Sya Izz tengah bercakap tu,Sya Izz tak pandang muka korang semua...tapi thanks sebab cakap sedap..haha)

(Razi,suka hati aku laa nak main pen pun masa tu..dengki ke..?..haha)




Wednesday, August 12, 2009

Peristiwa + Thanks + Sayang + Kenangan


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni Sya Izz balik awal.Hehe.
Entah.Rasa malas nak duduk kat perpustakaan sorang-sorang.
Kalu balik rumah boleh baca novel 'Harry Potter' dan 'Mikhail'*Myrah bawa 'Mikhail 'kat sekolah tadi.Kalu pengawas sekolah buat spot check..naya..hehe.Lepas tu...

Hari ini iaitu pagi tadi ada satu peristiwa/kejadian yang tak tau nak cakap macam mana..mengejutkan..?..menakutkan..?..Tersentak..?..huhu.Cuak juga rasa.Lepas kejadian tu tengah terfikir 'alamak mesti lambat pergi sekolah.Kena tahan laa jawabnya'..Huhu..Tak patut betul fikir macam tu sepatutnya fikir semua okey ke tidak..bla..bla..bla..hehe..Macam mana dengan famili.Tapi itulah.kadang-kadang semua itu tak terjangka oleh kita sendiri.*memang tak pernah terjangka pun dalam fikiran Sya Izz.Tapi,nasib baik alhamdulillah semua okey.Syukur Ya Allah..

Sampai kat sekolah tepat-tepat pukul 7.30 pagi*Cikgu Jora yang hantar.
Mula-mula pengawas tahan lepas tu cikgu Nordin pun cakap'lepas lah..masih awal lagi ni'.
Thanks cikgu.hehe.Selamat tak payah ponteng satu masa untuk KH.
Masa nak masuk bilik KH,Jiehah dengan gaya-gaya Bollywood menjerit a.k.a. menempik panggil nama 'Ika..!!'.haha..Thanks Jiehah sebab sudi care pasal Sya Izz.Sya Izz okey je.
Don't worry my sweet + cute + best friend.
Waktu rehat pulak pergi kat perpustakaan nak laminate hadiah ustazah Shahida sambil tolong sambungkan pinjaman buku untuk my dearest Syapiq.haha.Gurau je.
Yes..!!Dah siap dah hadiah itu.Esok Sya Izz nak bagi kat ustazah.
Pas tu,lepas solat dan setelah habis belajar BA..Sya Izz..Myrah..Jiehah..Izzat..Muzakkir dan
Ustazah Shahida still duduk dalam kelas.Buat apa ye..?..Hehe..Jiehah dan Myrah sedang menjamu selera manakala Sya Izz dan Izzat tengah main plastesin*eja cam ni ke..?..Rasa main macam budak-budak tadika pulak sambil dengar ustazah terangkan pasal 'jumlah ismiah' dan 'jumlah fe'liah' manakala Muzakkir dengan khusyuknya mendengar penerangan ustazah sambil bertanya.
Pukul 3 barulah kitorang turun.Esok ustazah dah nak pergi kat UKM.
Sedihnya tapi tak apalah sebab kami,2 IBNU RUSHD sayang ustazah..!!..
Nanti Sya Izz tunjukkan hadiah Sya Izz untuk ustazah tu ye kalau ada masa.
Huhu.Hari ahad minggu depan dah nak periksa..!!..Arghh..!!tensionnya*ye ke..?rasa macam biase je..hehe..



Ok..tu aje untuk hari ni.Pagi tadi memang dah takdir.Nak buat macam mana.Tapi,Alhamdulillah segalanya okey.Ok.Pergi dulu.Daa.As long as you love me,nur kasih..!!


P/s:Thanks Jiehah..Zatie..Myrah..Sya Izz sangat-sangat sayang kamu wahai Rushdianz..!!

Tuesday, August 11, 2009

It's Okay - Pendrive - Sya Izz


Assalamualaikum dan selamat petang khas Sya Izz ucapkan buat teman-teman pembaca.


Hehehe.Errmm.

Tak tahu nak tulis apa hari ini.

Cuma,hari ini seperti biasa Sya Izz balik lewat.

Begitulah untuk hari esok dan hari akan datang sampai tamat peperiksaan.

Nanti lusa Ustazah Shahida nak pergi dah.

Huhu.Tapi,Sya Izz ada hadiah istimewa untuk ustazah..!!

Lepas tu lagi,sekarang ni malam-malam Sya Izz dah tak bukak pc.

Hehe.Dah nak periksa.Jadi kena 'stay away' daripada pc.

Nanti cuti sekolah ni barulah Sya Izz nak main puas-puas game.Haha.

Sekarang tengah dengar lagu Nur Kasih kat pendrive.

Thanks to AdhamZa a.k.a. Nicc Al-Zaynuddin

sebab sudi masukkan lagu-lagu nasyid yang best-best dalam pendrive Sya Izz.

Hari ini rasanya best + blur sangat kat kelas tadi.

Haha.Kitorang memang tak ada kerja*tapi memang berlambak kerja...

Lagipun masa tu cikgu GEO suruh buat latihan.

Jadi,konklusinya kitorang tak buat pun kerja yang cikgu suruh.Huhu.

Kesian kat cikgu tapi tak tau kenapa

Sya Izz,Myrah,Jiehah duk bercakap-cakap a.k.a borak

sambil gelar-gelar *ehemm..ehemm.. dengan Zariff juga Izzat.Haha.

Padahal masa tu cikgu duk kat depan.

Tengah baca buku sambil tunggu kitorang buat latihan.

Perbualan kami berlarutan sampai habis masa sivik*pasal cikgu tak masuk

dan sampai balik*lepas solat.

Actually bukan perbualan sangat cuma

'aktiviti gelar sesama korang-korang semua'.

Haha.Memang tak ada arah laa time tu.

Jadi,itu saja untuk hari ini.You are not alone...!!


P/s - Nota sahabat untuk 'seseorang'..hehe..Dengar lah nie.Pendrive Sya Izz memang dah pecah sikit pun kat penutup dia tu.Hari itu lagi.Jadi,kalau rasa lubang yang pecah tu dah semakin besar pun Sya Izz tak kisah asal Sya Izz boleh dengar lagu Ku Berlari dalam tu.Ok.Itu aja.Tak payah laa minta maaf.Tak ada apa pun.Sekali lagi nak cakap nie,tak kisah pun dan tak perlu minta maaf.Ok.Thanks sekali lagi ye untuk 'seseorang' yang bergelar kawan,sahabat&teman!!!

P/s II - Terima kasih banyak-banyak kawan sebab sudi masukkan lagu yang best sangat..!!(~_^)






Monday, August 10, 2009

Hari ini

Assalamualaikum buat kalian semua.Hehehe.Hari ni ada cerita menarik apa ya..?


+ Pagi tadi ada Majlis Watikah Perlantikan Pengawas Pusat Sumber Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Nurul Ittifaq 2009 bertempat di Bilik APD.

+ Petang tu pula lepas balik sekolah,Sya Izz dan Jiehah pergi masuk dalam kelas Upper 6 (1).Hehehe.Actually,masuk tanpa kebenaran sebab tak ada orang pun kan.Kan dah balik sekolah.Hehehe.Sebab kitorang masuk ialah sebab nak guna wireless kat situ.So,Sya Izz dan Jiehah sempat buat emel je.Ingat nak buat blog untuk Jie tapi tiba-tiba internet disconnected.

+ Lepas Jiehah balik,Sya Izz pergi kat perpustakaan dan buat peta minda untuk PAI.

+ Balik rumah pula,lepas siap-siap semuanya...Sya Izz sambung edit hadiah khas untuk Ustazah Syahida.Yeay..!!Dah nak siap....

+ Ok...tu je laporan untuk hari ini.Hehehe.Sampai ketemu lagi di lain masa selagi waktu masih berjalan,selagi impian masih menyinar,selagi hati masih terbuka,selagi harapan belum padam selagi itu Sya Izz tetap Seinfiniti Simfoni Warisan Lagenda.


Nota Hati :

Jiehah - Nice time with you

Hani a.k.a. Pinkle Gurlz -Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen Pinkle di sini..hehe

Adham - Terima kasih juga sebab tolong letak lagu dalam pendrive Sya Izz.Letak lagu Ku Berlari (^_^) dan lagu-lagu nasyid lain yang best-best..Ok..Syukran!!

Kawan-kawan - Sya Izz sayang kamu..!!

Sunday, August 9, 2009

Diari Ramadhan

Rasa blur sangat.Haha.Tak tau kenapa..?

Sedih..gembira..senang..sayang..kecewa..suka..fantasi..realiti...

semuanya bercampur aduk


hehehe...ermmm

Sya Izz dah masukkan lagu

Diari Ramadhan Rafique

Huhu.Bestnya nak puasa

Teringat pulak kenangan-kenangan manis puasa tahun-tahun lepas..

Selamat malam dan selamat maghrib


Lepak + Main Hujan

Assalamualaikum dan selamat petang juga selamat balik sekolah kawan-kawan..!!!Hari ini Sya Izz dan Hani lepak kat pustaka.Best..!!..Mula-mula kitorang ingat nak membaca atau buat kerja sekolah sebab peperiksaan minggu depan.Tapi akhirnya tak sampai setengah jam buat kerja sekolah dan membaca,kitorang tertutup buku dan mula berbual-bual tentang semua perkara.Haha.Best laa pasal duduk dalam perpustakaan sunyi dan tenang je.Pastu,pukul 4.45 petang...hujan pun mula turun.Sya Izz dan Hani dah kemas beg dan dah nak turun.Yang bestnya,habis basah baju sekolah sampai ada mak cik cakap 'adik..dik..demam nanti main hujan'..hehe..kitorang pun senyum je laa....Dekat pukul 5 lebih barulah kitorang balik.Hehe..Minggu ni Sya Izz ingat hari-hari nak duduk kat pustaka.Takutnya,peperiksaan minggu depan.Takut markah turun.Huhu.Tapi,apa pun sentiasa gembira dan ceria..!!!


2 Ibnu Rushd Student - Thanks sebab korang sudi jadi kawan Sya Izz.

Hani - Nanti lepas exam,saya buat layout ok..

Syieqa - Thanks jugak sebab kau sudi jadi kawan aku

Dan kepada semua teman-teman terindah Sya Izz yang lain - Lord Vamp!re..Adham..Shatun..Kak Anah...Terima kasih sebab sudi jadi kawan Sya Izz.


Sya Izz sayang kamu semua..!!!


Saturday, August 8, 2009

Akhirnya + Lega = (~_^)

*Ni Sya Izz buat pastu edit guna picnik dan letak dalam blog broadband



Assalamualaikum dan selamat petang.Alhamdulillah rasanya Sya Izz dah siapkan blog broadband tu.Huhu.Setelah sekian lama berhempas pulas dengan kemalasan,akhirnya dapat juga bagi blog tu siap walaupun hanya 16 post je.Hehehe.Jadi,Sya Izz dengan senang hatinya lepaskan blog tu seadanya
*tak kira laa comel ke tidak..Tapi..rasanya dah ok..hehe dan sekarang tumpukan untuk exam yang akan datang sekaligus grading taekwondo nanti 20/8/09 yang juga hari terakhir peperiksaan.


Pesanan untuk kawan-kawan pertandingan:

-Semoga berjaya semuanya dan sentiasa ceria juga gembira.hehehe-


Pesanan untuk:


Sya Izz - Kerja sekolah masih banyak tapi tak buat sebab asyik siapkan blog yang tarikh akhirnya pada hari ini.Huhu.

Syieqa - Jumpa esok..!!

Lord Vamp!re - Agak-agak Vamp!re buat berapa post eh..?..Mesti banyak kan...


Myrah - Cepat-cepat emel tau..!!



Arghh..!!..Malasnya nak buat kerja sekolah.Hehehe.Tak pasal-pasal kena denda kekgi.Lagi satu dah laa kena berlakon jadi Mak Teh untuk watak dalam Drama Penunggu(Seuntai Kata Untuk Dirasa).Huhu.Tapi best gak..!!..Pastu..Tak tau nak cakap apa lagi ni..Yang penting sentiasa bebas dan gembira setiap hari kerana hidup hanya sekali.Ku Berlari...........!!!!