Monday, June 6, 2011

Elecchem



Electrochemistry semalam, betul-betul kepala jadi tak betul kejap. Sangkut kat half equation. Ngeeee. Yang tu takpe la, belajar sama-sama. Semalam ada aku, PQ, I, L bersama Cikgu Fathy.

Part pening itu memang laa,tapi boleh lagi bergelak ketawa bila cikgu tetibe kata..



'tahu anod katod kan?'


kami dengar macam anak katak. bingung sekejap.


dengan comelnya PQ jawab..


'anod katod..? berudu?'


tetibe sunyi. cikgu gelak. 


rupa-rupanya yang anod katod untuk hydrolysis.
erk, selamba-yayaya aku usap-usap belakang PQ. 
sambil gelak-gelak.
sungguh la, sangat ceriaaaaa.


aku cakap lagi kat PQ..
'confirm aku akan ingat bab elecchem ni.'

sama-sama ketawa.


* * * * * *

Dah laa. 


bangun bangun

bukak mata luas-luas
bukak jiwa
bukak hati
kalau tak usaha dari sekarang, nanti menyesal!

kalau menyesal, nanti tak berkesudahan!

Budak,

jangan kalah sebelum bertarung
jangan kecewa jika belum dah buat yang terbaik
jangan ambil mudah setiap perkara

senyum lah


dan jangan mengalah

selagi tak dapat, selagi itu kena usaha
perit mana pun, teruskan
sakit mana pun, tahan
pahit mana pun, telan

sebab kau dah pegang 'amanah'.

* * * * * *




Kau tahu kan.. kau tak akan pernah mengetahui indahnya pelangi kalau kau belum merasakan kedinginan hujan.. ?

6 comments:

muhammad syafiq said...

sebenarnya bende gituh x pelik sangat...orng tuh jer wak pelik sebab die !@#$% faham...hehe...just make you smile..hoho

Sya Izz said...

jahat bebeno mu. hahaha.

u made me smile :)

Rossarina™ said...

Sya Izz, where have you gone to? huhuhu akak ingatkan Sya Izz tak update blog lagi dah. da tukar balik ke alamat lame rupenye.

haha lol for the hydrolysis part. :D

Sya Izz said...

haha, i thought kakak da tahu. my wrong, hehe. :P

selamat kmbali akak! haha

pQah_qiLah said...

baso mg...!! smpat lg gelakkan ak dlm blog... haha.... xpe2... len kali ak plak glakkan mg.. heheheks..

Sya Izz said...

hahaha, cerita indah kena laa kongsi cik PQ :p