Wednesday, February 6, 2013

I Met Her!


I met her! :)

My Syahirah Ruslan a.k.a. One Know (Wan Nur). Dia budak TMS, dan aku pun tak tahu macam mana aku boleh kenal dengan dia. Haha, One Know.. awak tahu sejarahnya, bukan? Hihihi. Lama dah kenal dia, dan rasanya kali pertama kitorang bertentang mata adalah sewaktu tingkatan 3. Kot. Kat perpustakaan. Yeah, aku rajin pergi pustaka daerah waktu muda-muda. Haha, konon rajin.

So, that was first time I met her. Face to face.

Dan ternyata, dia orangnya yang sangat manis dan baik. Senang masuk geng laa.

Sejak itu, kitorang teruskan perhubungan ini melalui facebook dan blog. Ekeke. =)

Nak dijadikan cerita, semalam chat dengan dia. Chat punya chat, entah macam mana terbuat temujanji. Haha. Drastic date. ~ Jadi, setelah sekian lama.. jumpa dia hari ini! Yeayy yeayyy. Walaupun One Know dah kasi 'amaran' yang keadaan mungkin akan jadi awkward since kitorang dah lama gila tak jumpa. Haha. Ambil risiko. =D

Alhamdulillah, semuanya baik-baik sahaja.

Masuk ke lib dengan Cik SM, nampak daripada jauh budak berbaju pink itu duduk di salah sebuah meja yang ada di sana. Hehe. Senyum. Salam + berlaga pipi, taraaaaaaaa, finally we made it! Hehe. Long time no see, Syahirah. ~

Di masjid. Cik SM solat. Duduk berdua dengan dia.

"Awok, saya dok tahu nok cakap gapo nga awok ni.. haha"

Ketawa.

Kitorang bercakap, bercakap dan terus bercakap, sampai tak terasa masa berlalu. Tengok-tengok Cik SM dah habis solat. Aik, cepatnya! ^_^

So, selamat tinggal Encik Awkward.

Cik Wan Nur, terima kasih untuk hari yang indah, bersama. Tak sabar untuk menunggu temujanji yang seterusnya! Serius. Awak memang kawan yang super duper best. Walaupun saya jumpa awak hanya jarang-jarang sekali. :)

Saya harap, kita kawan sampai bila-bila.
Kita kan nak apply TESL berdua? Hehe. =P

Till we meet again.
Thanks for the memories. =)


-my beautiful lady-



-Love, Orked.-




4 comments:

Demona72 said...

Wahhhhh. Terharu.

You're a great friend, I mean, you're friendly, easy-going (in a good way) so it feels like we've been friends for years despite the fact that we rarely meet.

To be honest, I don't have much friends. So, it's a GOOD thing that we get along really well (:

Thanks for the memories :D


p/s: TESL. Way to go!

amansya said...

like2~

Mutahirah said...

Tibe2 rase terharu jugak! Boleh imagine awkward tuu. Haha. :D

Sya Izz said...

hihihi :)