Tuesday, February 5, 2013

Suddenly





아무런 말도 떠오르지 않았어
너의 얼굴 다시 정말 몰랐어
마음속 깊은 어딘가에 묻어둔
여지껏 그리워하며 아파했었지

돌아보면 미소 얼굴로
바라보며 항상 뒤에 있는 같아
어지러운 기분에 홀로 밤을 새며
아직 남은 그대 흔적에 울곤 했지

이제 말해줘 내가 잘못했는지
이제 말해줘 내가 부족했던 건지

정말 그대를 미치도록 원했어
그댈 다시 있기를 항상 기도해왔어
이렇게 내가 죽을 것만 같은데
이젠 그대가 내게 없나요 제발

혼자서도 잘해낼 있다고
없이도 잘해낼 있을 거라고
다짐하며 오지않는 잠을 청해봐도
말투 표정만 또렷이 떠올라

이제 말해줘 내가 잘못했는지
이제 말해줘 내가 부족했던 건지

정말 그대를 미치도록 원했어
그댈 다시 있기를 항상 기도해왔어
이렇게 내가 죽을 것만 같은데
이젠 그대가 내게 없나요 제발

정말 그대를 미치도록 원했어
그댈 다시 있기를 항상 기도해왔어
이렇게 내가 죽을 것만 같은데
이젠 그대가 내게 없나요
제발 제발



 http://www.allkpop.com/wp-content/uploads/2011/06/20110615_suddenly_kim_bokyung_cityhunter.jpg 


Tak. Aku tak minat korea; lagu atau cerita. Aku tak fanatik. Haha. Malah, aku sedikit pun tidak kenal artis perempuan korea. Artis lelaki; setakat Lee Min Ho, Lee Dong Wok dan Choi Si Won je aku kenal. Haha. Itu pun sebab aku tengok cerita City Hunter dan Scent of A Woman.

Dan, aku pun hairan macam mana kawan-kawan aku boleh hafal lagu korea ~ siap nyanyi dalam bahasa itu lagi. Boleh ingat satu-satu nama artis korea + wajah-wajah mereka. =,='

Takpe la, lain orang lain kesukaan.. kan? :)

Kesimpulannya, aku cuma nak cakap yang aku suka gila lagu itu.
Suddenly. OST City Hunter.

Kenapa?
Entah. Aku cuma, suka.
Suka sangat.

Walaupun sepatah pun aku tak faham lagu itu, tapi aku suka melodinya.
Bagi aku, indah.

Dan, pertengahan tahun lepas, lagu itu yang sering menemani aku.
Sewaktu aku keluar asrama; pabila merindukan besties and juniors di sana.
Rindu yang terlalu.

T_________T

Aku susah nak suka lagu. Tapi, bila aku kata,"Aku suka lagu ini!"... Maknanya aku boleh suka untuk satu jangka masa yang lama. Dan, boleh mendengarnya tanpa rasa jemu. Seperti lagu Bunga-bunga Cinta yang Misha Omar nyanyi itu. Haha, aku suka lagu itu dari kecik lagi. Sampai sekarang, aku masih suka dengar.

Dan, selalunya aku suka lagu bukan sebab liriknya.
Tapi, melodinya.

Pabila aku mengiakan melodi itu indah,
makanya hati aku tanpa segan terpanah. ~



-Love, Orked.-





3 comments:

Demona72 said...

Saya minat korea pun ..., tetap tak boleh nyanyi lagu korea XD
Yeahhhhh...., soundtrack kdrama memang best ., Kalau part2 sedih ., memang sedih laa......

btw, x pernah dengar pun lagu ni :p ., tapi pernah tengok drama ni :D

seriously., kalau awak rajin (kalu rajin la)., 'dig' lagu2 korea., you'll find something interesting. Haha. *Promote

:)

Sya Izz said...

oneknow - :) ad kwn sy, dia blh nyanyi lagu dlm bhsa korea. haha, tabik giler.

haha. drama ni best! trmasuk jugak lee min ho yg hensem. *perempuan

hehe, promote eh? awak laa nynyi lgu utk sy :P

amansya said...

choi min ho arh..