Thursday, March 21, 2013

Sudah Muncul Penamatnya-


Assalamualaikum. :)

Hari ini memang salah satu hari yang bersejarah dalam hidup. Hmmm. Result SPM laa, apa lagi. Haih. Memang kecut perut la. Sebelum result diumumkan itu, memang nangis-nangis laa depan Hani HusnaMuni (myB13+A102), cakap telefon dengan Cikgu Zimah haha menitik-nitik air mata, dengan Awak lalala. Fuh, memang cuak, yang terlalu.

Alhamdulillah, walaupun aku kantoi Biology, Physics, Chemist, Addmath. :)
Haha.

Yang Bio memang aku tak percaya dapat B+ sebab sepanjang tahun ini memang markah aku cukup-cukup makan la untuk lulus.

Yang Addmath, memang syukur la dapat B sebab sepanjang tahun memang aku memanjang je gagal. Trial pun masih G. Lepas trial, cikgu addmath tukar. Tecer Hanisah, perghhhh, memang kena 'belasah' la hari-hari buat berset-set soalan.

:)

Ingat lagi riak muka betapa eksaitednya Cik BamBam dan Cik HajarAfiah bila tahu aku dapat 7A. Eksaited lebih daripada aku. Haha. Yes, sebab diorang yang ada bersama aku through the thick and thin. Sebab diorang sama-sama bagi semangat untuk aku struggle lepas trial spm. Sebab diorang tahu betapa susahnya aku nak deal dengan ke-emo-an, stress, dan sebagainya yang memang hard untuk aku. Well, battle againts self.

Ya, aku syukur dapat macam ini. Walaupun tak setinggi orang lain, walaupun ramai besties aku yang dapat straight's A. Rezeki masing-masing. :)

Dan, Tuhan bagi aku yang terbaik.
Untuk aku.


Semuanya ada hikmah, insyaAllah. Alhamdulillah.

BamBam, BudakKecik, Awak;
terimaaaaaaaaaaaaa kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasih.


Untuk masa-masa yang sukar,
di mana kalian sentiasa ada-
tidak pernah hilang.

Setahun yang terkebelakang,
sudah muncul penamatnya-
penamat yang indah,
untuk aku.


InsyaAllah,
life must go on.

:)

4 comments:

Syafi[Q]ah_Aqi[L]ah said...

terima kasih mocca sebab dah buat aku bangga tahap max dengan kejayaan mg.. akhirnya aku rasa berbaloi semua airmata mg yang tercurah dulu.. akhirnya Allah dah bagi pengakhiran yang bahagia untuk kita.. Alhamdulillah.. akhirnya kita tinggalkan SMKANI dengan senyuman manis.. proud of u my dear...

Miera Violet said...
This comment has been removed by the author.
sYA izz said...

aku lg bangga nga mu.
besty ak best student la katakan. :)


selamat menjadi doktor! :D

madyhana said...

mabruk... semoga kejayaan sentiasa mengiringi langkahmu pd mse dpn. insyaAllah