Wednesday, May 29, 2013

Peduli Orang Kata



mulut aku takkan kurang ajar,
kalau tak bersebab.

perangai aku takkan kurang ajar,
kalau tak bersebab.

betul lah,
aku takkan mati kalau tiada satu orang pun manusia di sisi
aku cuma akan mati bilamana tiada Tuhan di hati.

kerana yang hanya,

paling mahu menerima;
untuk siapa aku,

untuk seadanya aku,
untuk sejujurnya aku,

cuma Tuhan.





 


* * * * * *

Qilah cakap, mungkin Tuhan tak makbulkan lagi doa aku agar tercampak jauh-jauh ke hujung dunia mana sekalipun, tapi mungkin Tuhan sudah makbulkan doa aku yang mana aku pinta agar dicampak biar keseorangan. Hahaha. Dan ya, aku sorang-sorang jadi budak law di UiTM Kuantan nanti. Tanpa kenal sesiapa (kecuali Wannur, hye there! tapi wannur budak TESL okay).

Betul lah, aku tak pegang masa hadapan. Yang cuma tahu, Tuhan.

Tuhan campakkan aku ke Kuantan, bersebab.
Tuhan makbulkan permintaan aku untuk keseorang, bersebab.

Kerana di semua sisinya, ada terletak baik dan buruk yang aku tidak tahu.
Cuma Tuhan yang tahu.


* * * * * *

Petang kelmarin, kakak aku ajak aku joging. Huh. Jalan je pusing kawasan kampung. Lepas itu, kitorang merempit. Yaaa, tiga orang pulak tu satu motor. Hahaha. Mesti la aku yang jadi tukang bawak motor. Sarah kat tengah. Atin kat belakang.

It's the best experience ever.

Haha, mana taknya, ambil angin petang yang mendayu-dayu sambil tak habis-habis para pembonceng aku duk cakap, "malu malu"

Eh, tak rock langsung.
Nak jadi minah rempit sangat kott. =P

Chill la.
Nanti dah tua-tua, takkan boleh dah naik motor macam ni.
Hahaha.

Dan ya,
aku cuma budak kampung yang rindu dengan suasana kampung.
Tapi, time aku merempit memang takde orang laa.
Tak payah malu-malu. =P
(erk tapi ada jugak la kena sound dengan pakcik makcik tepi jalan. ohoi.)

Eh, dan otak aku memang kurang center siket.
Sebab aku tak pernah peduli apa orang kata.
Sebab, kalau difikirkan orang, sampai bila?
Aku bukan hidup untuk manusia,
aku hidup untuk Tuhan.

=D



literatureboy:

nothing to lose… 


Ktengsbye. ^_^




4 comments:

Miera Violet said...

nice, part;

"aku bukan hidup untuk manusia, aku hidup untuk Tuhan"

untunglah dia, rempit tak ajak kita. phewhh. selamat ya di Uitm. Jangan lupa dekat hamba :'(

Sya Izz said...

huk2. (nanges)

~JiEhAn~ said...


"aku tak pernah peduli apa orang kat .
kalau difikirkan orang , sampai bila kan ?
hidup bukan untuk manusia .
hidup untuk Allah .. "

emm ..bile laa saya nakk kuat macam awakk sya izz .. :'( .

Sya Izz said...

Jihahhhhhhhh t.t