Monday, February 24, 2014

Beach Day Out #BeDO


Beach Day Out. 22022014. Teluk Cempedak, Kuantan.

jadi, hari minggu hari sabtu, ada program #BeDO. main ikut team. dari pagi sampai ke petang haha amik sorang-sorang kena sunburn.

team kami team 11. khai, fiq, acap, aiqal, ramzul, acube, nisa, ecah, fatin dan aku. banyak la games and you know what, team kami johan! hahahaha. sumpah. walaupun johan ada tiga group sebab kongsi mata yang sama haha tapi tak kisah lah yang penting nombor satu okay nombor satu di antara lebih kurang 20 team kot. tapi ramai la jugak. asasi aku ini ada 304 orang, jadi boleh bayang tak betapa penuhnya pantai tu dengan kitorang? haha tapi ada je yang tak pergi sebab balik kampung.

by the way, pagi tu biasalah senam aerobik poco-poco bagai huuuu. lepas tu start game.

game first, sumpah seronok!
lari atas kotak berganti-ganti hahaha.

dengan acap yang hampar kotak macam sejadah, aiqal yang hampar tetapi asyik berlipat, fiq yang piggy ride ramzul, aku dengan acube yang diikatkan kaki kat tengah-tengah. memang sumpah riuh rendah nak tamatkan perlumbaan tu haha. lepas tu baling selipar. susah tapi dapat nombor tiga hihihi mostly sebab khai. walaupun asyik tersasar ke kiri je pada mula-mula. bayangkan baling selipar guna kaki. dah la jauh gila.

lepas tu, main tutup mata. haaa, nombor satu. sebab khai perghh hebat. lepastu main baling selipar berperingkat dengan kangkang paling panjang la macam-macam. lepas tu tanam aiqal dalam pasir. masyaallah terbakar kot aku rasa aiqal tapi dia rela je kami men-duyung-kan dia. hahaha comel gila. lepas tu main cari-cari kad. bayangkan dapat kad ular. kena suruh ramzul yang ditutup mata cari suara ular kitorang. lol. lepas tu cari kad dalam pasir lagi. memang patut la dapat nombor lima.

jadinya, overall-
johan! yeayyyyy.

hari yang indah. hari yang manis.
kenangan kita- team 11.

lalala. lululu. menyenangkan! *cheers kami hahaha!*


khairi. fiqri. asyraf. aiqal. ramzul. aliah. khairunnisa. aisyah. fatin.
lalala. lululu. menyenangkan! *buat bulatan lepas tu cheers*

TERIMA KASIH,
UNTUK SETIAPNYA. :)

No comments: