Thursday, September 10, 2009

UNZIP + Use Download template

Assalamualaikum dan selamat pagi.Post ni khas untuk menjawab pertanyaan Adham .Ecece.Tak ada laa.Okay.Okay.Back to the topic.Hmm.Macam mana nak UNZIP + Use download template?Ok.Sekarang Sya Izz nak jawab ikut pemahaman Sya Izz..Ok,template yang kita dah download tu secara automatik akan masuk dalam PC kita sebagai ZIP folder.Jadi,kalau kita nak upload untuk masukkan dalam blog,kita kena UNZIP kan file tu dulu.Macam mana nak UNZIP?.Okay.Biasa nya kalau guna Windows XP atau Windows Vista caranya senang sahaja.

File >> Right Click >> Extract File/Extract Here/Extract ____(file name) >>Finish.

Okay.Kita boleh pilih sama ada nak klik 'Extract File','Extract Here','Extract'(file name).Kalau untuk Extract File >> Ok.Kalau untuk 'Extract' lain,ianya automatik.

Lepas kita dah klik,automatik file kita akan bertukar jadi macam folder biasa.Ok.Macam tu lah caranya untuk UNZIP kan download template kita mahupun apa-apa file yang berbentuk ZIP.

========================

Satu perkara dah selesai,jadi untuk masukkan blog template yang telah kita download,kita boleh lakukan macam biasa.Untuk yang belum tahu,tutorial nya boleh klik link dibawah.*Hehe.Malas nak tulis panjang-panjang..

Kawan-kawan boleh klik disini..>> Klik <<


=========================

Okay,sekian sahaja dari Sya Izz untuk kawan-kawan.Maaflah kalau ada yang tak paham.Tapi,insyaAllah boleh buat.Jadi,untuk Adham - Begitulah cara untuk kita guna template download.Senangkan?.Kalau ada yang tak faham boleh tanya,tapi InsyaAllah faham.Hehe.Ok.Kena pergi dulu.Nak siap-siap pergi sekolah.Haha.Salam Satu Malaysia.


No comments: