Tuesday, September 14, 2010

Geng Raya Keliling Kampong


Hari ini jalan jalan hari raya. Hahaha. [ Maaf, agak tak sedar diri, hehe]

Cerita nya bermula...







Kawan kawan sekelas datang ouhhh. Jalan jalan raya laa katakan. Mula mula, diorang pergi rumah Amni kemudian rumah HusnaSyifaa kemudian baru rumah aku. Dalam pukul 3 lebih diorang datang. Then, punyalah malu malu nak masuk. Wakakaka. Last last, my papa ajak baru masuk. Cehh, apa lahhh. Punyalah sopan budak Akkir, Aiman, Izzat, Fifi ni. Hahaha. Aku cakap cakap borak borak kejap kemudian HusnaSyifaa pun datang join dengan ayahnya serta adiknya Nina. Hehehe. So, my papa borak dengan Uncle Manaf kat ruang tamu. Si boyz beralih arah ke beranda pula. Haihhh, macam macam. Okay, aku hidangkan cokelat cokelat, air milo, koktail. Bab kata Akkir, cendol. Hahahaha :P Nampaknya ketua kelas aku tu laa yang paling galak. Tak henti henti gelak. Haihhh, riuh rendah mereka. Hurmmmm, okay.. Diorang dengan santunnya blah.. Around pukul 4 lebih gitu. Kitorang pun lambai laa diorang tu. Hahaha, meredhakan pemergian. Hihihi. Bila diorang dah dekat rumah Aiman [ kira kira sepelaung ] aku call. Tanya nak pergi mana. Diorang cakap rumah Aina. Okayy, mau ikut. Nak naik basikal... Tayar kempis. Izzat dan Akkir tunggu kitorang. Fikir punya fikir takkan mau jalan kaki. Memang laa dekat tapi malas. Hahaha. Last last my papa suruh naik motor. Hehe, waduhh. Lama sangat tak bawa motor. So, sudah tak ingat. Okayy, buat sistem barter. Si boyz bagi basikal, aku bagi motor. Hehehe, cuma Syifaa je tak naik basikal jalan kaki sebab bawa Nina kan.. Punyalah sopan fifi dan izzat minta izin nak guna motor. Kah kah kah. Yang naiknya, fifi dengan Izzat laa. Basikal Aiman tinggal kat rumah aku. Bermula lah perjalanan ke rumah Aina. Sambil borak borak. Si yang naik motor tu dah lama blah cari ais batu. Aina minta tolong. Hehehe. Okayyy, pergi rumah Aina minum minum kejap dan dapat duit raya. Waaahhh, waahhhh. Hahaha. Kemudian, Aina join konvo kitorang. Dia jalan kaki dengan Syifaa. Pergi rumah Aiman pula. Hehehe. Best juga jalan jalan slow slow. Kat rumah Aiman, makan makan biskut minum minum. Hahaha, Izzat si ketua kelas aku tu amat amat galak ye hari ni. Asyik ketawa memanjang. Lucu sungguh! :P Kemudian, balik rumah aku ikut jalan rumah Aina. Yer laa, teman Aina balik. Geng boyz ikut je. Pengawal peribadi kami laa katakan. Hahaha. Slow je bawa basikal.. Sambil gurau gurau gambar gambar. Ngek sungguh bila berada bersama geng ni, tak henti henti gelak. Wakakaka. Bila sampai rumah aku, diorang pun simpan laa motor. Okayy, bye bye selamat tinggal. Lain kali jumpa lagi, datang lagi rumah aku yaaa! 


Cehh, semangat ni because first time jalan jalan raya rumah kawan kawan ramai ramai macam ni. Sweeet gitu! Ahaksss. Chow. :)



2 comments:

Rossarina™ said...

best nye jalan2 raye naek basikal ramai2! :D lame dah tak buat gitu haha. :D

SELAMAT HARI RAYE, Sya Izz! mintak maaf ye, kalau ade salah silap :)

Syaffi said...

hehehe, akak sudah besooo . haha


Ye, slmt raye jugak akak syaangg~