Saturday, September 18, 2010

No malas malas


Sya Izz, no malas malas lagi

Sya Izz, no main main lagi

Sya Izz, no buat buat tak sedar lagi

Iya, susahnya. Susah mahu istiqamah. Kena ada daya dan usaha.

Oh, rasanya lebih suka pilih perwatakan hitam. Whispers in the dark, hehe.

Iya, mungkin sesuai dengan aku. Bila aku diam, mahu erkkk

sabar sabar sabar

Sya Izz budak baik, budak berjurus sebab tu kena sabar

Lupakan je, lupakan yang tak penting. Hidupkan kembali hati tu, biar terang macam masa matahari tengah memancar kat bumi.

Okay, nak dapat sesuatu kena beri sesuatu

Nak dapat jaya kena beri usaha

Usaha yang habis habisan sampai tak mampu nak usaha lagi, baru tawakal

Hehe, iya, aku tahu DIA yang sentiasa ada akan tolong aku. Tapi, kena laa tolong diri sendiri dulu kan kan kan ?

Motifnya, jangan malas malas, nanti tak amanah kepada tubuh kita yang rajin ni. 

Sabar sabar sabar, senyum senyum senyum

Ia, tak mudah.. Tapi senyum ! Sebab semua ini ada hikmah.

2 comments:

Rossarina™ said...

Sya Izz, i like your spirit. seronok je bace, bile Sya Izz buat kata2 semangat biar diri Sya Izz kembali bangkit. terus kan, my dear. :)

Sya Izz try la buat solat tahajud. orang kate, solat tahajud nih untuk kuat kan semangat. i've tried ;) and the result wasn't bad ;)

macam ade name blog akak je kat situ? hahaha

Syaffi said...

Ngeeee, kakak kakak kakak .. Kte sayanggggggg akak. Hehehe.

InsyaAllah :0

Hahaha, nk glemerkan WID je.. :P