Monday, December 6, 2010

Change for good

Aku nak jadi baik boleh tak?

definisi baik bagi aku, biarlah aku yang saja yang tahu..

tetiba je rasa dah nak jadi macam Minn Edina dan Batrisya. nak tinggalkan sesuatu yang kita dah biasa buat bukan mudah kan? kalau nak berubah pun, bila teringat kenangan lama.. mesti sakit.

sakit, amat sangat.

susahnye, bila dah biasa. susahnye nak buat bila hati jiwa kite still macam tu. aku berharap sangat, malah sentiasa doa agar Tuhan tukarkan hati aku dengan hati yang baru.

hati di mana boleh jadikan aku seorang yang baik menurut perspektif aku. bila aku selami ed'sassin.. aku tau. sangat susah nak berkorban, change for good. tapi, buat jugak. walaupun perit je rase bile teringat cerita lama.. perit sakit pun, akhirnya tetap manis. walaupun begitu, aku tahu cerita lama tu takkan dapat dipadam. cuma, di lupakan dulu.

tapi, walau apa pun kita tetap kena change for good kan? tak kisah laa sebelum ni kisah hidup kita macam mana pun... tapi, suatu hari nanti tetap kena berubah.

bukan berubah dari baik kepada jahat


tapi, baik kepada lebih baik

titik

Changes and turning points in life... everything is under His will .

regards,
me