Monday, December 20, 2010

Nak Jadi Watak Baik

:)

Lamanya rasa tak meng'update' blog HAHA, konon konon lama.. hurmm, lama la kot bagi aku. Entah, best juga kan macam ni. 


Tak usah update belog.

Tak payah buka facebook.


Diam je, kan ke tenang hidup? Lagipun, aku dah mula rasa bosan bosan dan tetap bosan. Terutama dengan facebook lar. Belog jangan, sentiasa di hati. Kalau takde belog, aku nak menulis menaip kat mana? hehe. Bila buka facebook, chatting aje kerja. Haha, bukan aku yang chatting tapi aku yang tengok orang chatting. Selalu je budak budak ni suruh aku join, tapi aku jadi malas la. haha, pertama.. sebab ramai sangat. erkk, ramai laa kot. tapi, sejak bila aku tak suka ramai ramai ni? aneh. tapi, tu laa yang aku rasa sekarang. aku lebih senang buat hal sendiri dan hanya perhati je hal orang. tak ikut campur. pasif? tak juga. maybe ini akan jadi prinsip aku, prinsip kat dunia maya. sebab, kalau nak suruh aku jadi pasif kat realiti.. erkkkk, dalam mimpi lar. :P

Sungguh, aku rindu sekolah ~ aku dah bosan tak pergi sekolah. aku sayang kawan kawan. aku nak jumpa kawan kawan. sebab, bila aku jumpa kawan maka aku akan happy. heee, tak sama lar chatting dan jumpa. chatting tak best, huhu. entah kenapa aku semakin benci chatting sekarang? haha, minat sudah tiada. tapi, kalau orang tegur dulu.. aku balas laa.. huhu. bukan nak sombong ke ape tapi mood aku sentiasa pelbagai. kejap rasa nak chatting dengan semua orang. kejap rasa malas yang amat. erkk, ntah ape ape.. aku pun tak faham.

yang penting, biarlah aku dengan dunia aku sendiri. biarkan aku sendiri ~


pstt : sampai sekarang masih teringat ingat


*kalau jadi jahat, saya akan rasa diri saya tak gune.


*sekurang kurangnya watak baik akan sentiasa disayangi dan dilindungi.


*kena kuat selalu. pura pura kuat pun takpe asalkan tak tunjuk lemah.


dan, aku nak jadi watak baik.. sebab aku mahu sentiasa disayangi dan dilindungi walaupun watak jahat selalu menyeksa :) tengs ye kawan, <3 *****



5 comments:

ha_ziem said...

i'll olwes lindungi u...hux6..wink2*

Sya Izz said...

erkk? mu ni kat sini pun nak menggedik ker? try contohi zhir tu :P

The Boy NaMed HaZiq said...

haha...sian kat azim~naper nim...x abis2 sebut nama zahir jer...ada paper ke ngn dia??

Sya Izz said...

ha ha ha,

biarlah rahasia..

wakaka, xde appe lar adek..

bak kata syarul :

sje wat gege :P

ha_ziem said...

ish3...deba nyoLaa