Sunday, November 15, 2009

Nada - Nada Indah


Assalamualaikum ! Selamat petang ! Sarangahaeyo !Hmmmm.Apa khabar semua ?.Lalalala.Hari ni memang lepak la duduk kat sekolah.Hari ni juga hari perhimpunan terakhir bagi tahun 2009.Huhu.Sedihnya.Lalala.Lepas habis perhimpunan,Sya Izz dan geng terus naik atas kelas kemudian bincang pasal jamuan.Esok ada pertukaran hadiah.Tapi,Sya Izz tak beli lagi hadiah.Oh!.Lepas tu,Sya Izz kena tolong beli hadiah kelas untuk Sir.Tak apa lah.Demi Sir,nanti malam ni Sya Izz pergi beli laa.Tak apa.Duit dah ada dalam tangan.Terima kasih kepada Ceti Halal 2 Rushd,Hani @ Wonderfull kerana melaksanakan kerja anda dengan sistematik.Haha.

First date tak jadi.Cancelled.Wakakaka.Haha.Ermmm.Pagi tadi,kitorang letak beg kat perpustakaan.Kemudian,kitorang pergi lepak kat bawah tangga jua koperasi.Lalala.Lepas tu,sekali lagi dengan ayu nya kitorang pergi serbu jamuan kelas 2 Sina kat dataran perhimpunan.Nasi minyak yang memang sedap!Tapi,nasi minyak yang Sya Izz punya telah di sabotaj oleh Pontianak dan SyaSyacomel.Sampai hati korang!Oh!Sedihnya hatiku!Huk.Huk.Lantaran itu,nasi minyak tersebut tidak dihabiskan lalu terpaksa dibuang.Makan ayam je.Ni gara-gara si budak berdua yang ayu tu mencampur adukkan semua bahan dalam nasi minyak Sya Izz termasuklah kayu manis.Kayu manis.Kayu manis.Jahat korang ek!Siaplah! :P

Lepas serbu jamuan,kitorang pergi lepak bawah tangga.Hani dan Jihah yang comel sedang ralit berbual manakala Sya Izz yang rajin sibuk membaca buku.Haha.Tadi,sepatutnya semua murid kena pergi mesyuarat agung koperasi kat kantin.Tapi,kitorang dengan selambanya masih melepak kat bawah tangga dengan muka yang tak malu.Apabila cikgu bertanya,kami hanya mampu tersenyum dan menjawab 'malas'.Sejurus itu,cikgu pun menggeleng-gelengkan kepala lalu meninggalkan kami untuk kami terus melepak.Ciri-ciri budak jahat.Opss!Nakal!.Haha.

Selepas solat Zohor,Sya Izz dan Jihah lepak dalam koperasi.Sejuk sikit.Haha.Lepas tu,kitorang pergi beli air jagung yang sememangnya sedap!.Haha.Minum-minum sekejap lepas balik!Balik sekolah.Hmmmm.Begitulah cerita Sya Izz di sekolah hari ni.Lepak dan merayau-rayau.Haha.

Oh ya!Tahniah kepada SyAz dan Muzakkir sebab menang cabutan bertuah masa mesyuarat tadi.Wakaka.Korang jangan lupa bawa kat jamuan esok ya!Haha.Opss!Esok kelas Sya Izz ada jamuan akhir tahun.Seronoknya!Tapi,terpaksa buat dalam kelas.Hoho.Malasnya nak jalan ke kelas.Haha.

Tamat.


Lagenda Kata :

Kawan > Terima kasih sudi pinjamkan buku!

C-Fa > Sayang selalu!Esok datang sekolah ya!

Ponti > Ada ubi ada batas.Ada hari aku balas! :)

SyaSya > I'm still love you.Wakaka.


No comments: