Monday, May 9, 2011

Asyik tido aje.





Hancuusss. Hancur betol SI hari ini. Haha. Memang gile. Entah-ape-laa yang aku jawab SI tadi. Mata pulak mengantuk. Yang SI i boleh tahan lagi. Yang SI ii itu, nak habiskan dua jam setengah macam setahun rasanya. Hehe, kejap kejap tido. Kejap kejap tido. Kalau nak kasi mata terbukak tu ala ala kena berjuang habis-habisan dulu. Aiyoooo.

Faeza cakap, 'Iqa tido sokmo tadi. Relaks nya.'


Yang si Cyfaa pulak ,'Aku lalu-lalu kelas mu, tido sokmo.'


Erkk. Erkk. Dah aku rasa nak tido, aku tido laaa. Huuu. Yang jawab BIO je tak tido. Ahaaaks. Dah laa tak sempat makan hari ini! Waaa, aku rasa sekelas girls semua tak makan. Bayangkan, sudah exam SI i pukul 9.20 pg. Nanti 9.35 pg sampai 12.10 t/hari sambung exam SI ii. Pukul 12.15 sampai 1.30 exam Bio. Memang haruuuu. Bila dah balik sekolah, terus pergi melantak dengan Jihah, Hani dan Thirah.


Lepas itu, kami sambung study sejarah dengan Thirah kat Bilik Dadah. Tempat biasa laa kan. Ehemm. Bila Thirah dah balik, kami study BM aje. Alih-alih, si budak yang tak cukup ubat itu datang XD. Kita pun borak-borak lepak lepak macam takde kerja. Kenapa? Sebab, esok exam BM sahaja. Hahaha. (punya laa suke). Dah rasa macam alumni 2Rushd je tadi. Huuu, sebak sebak. Jihah dan Hani sekarang kelas Q. Aku dengan dia R. Tapi, waktu form 2 dulu lagi rock kan. Macam best sangat-sangat. Dan, sangat banyak kami gelak hari ini. Haihhh. Orang kata, kalau gelak banyak banyak tak elok. Nanti, mesti ada sesi sedih sedih pulak. Entah. Cuma, aku happy dengan diorang. After all, kami pernah sekelas dua tahun lepas. Sangat cool!


Kan dah cakap minggu exam tu best. Bahagianya tak payah buat kerja sekolah. Haha. Bahagiaaaa walaupun terpaksa berhempas pulas dengan buku-buku yang maha banyak dan kepala jadi pening fikir-fikir mahu tulis jawapan apa. Pelik jugak dengan budak itu, kami persoalkan kenapa tibe-tibe jadi aneh macam tak cukup ubat? Aku cakap, mungkin terlebih makan ubat yang warna putih, oren dan bla bla bla kat dalam meja dia tu. Dia gelak aje.

Rasanya, aku dapat sesuatu hari ini. Thanks SA. Dalam sedar tak sedar kami berempat bercakap tadi, tetiba ada yang menusuk kalbu. Kah kah kah. :)


* * * * * *

Tengok, time exam ini laa jadi gile nak update belog. Huhu. 

2 comments:

Rossarina™ said...

Sya Izz... how did... errr how... errr cane niat kite bole same? i mean, semalam akak tengok cite kungfu panda tuh. and akak tertarik dengan kata-kata penyu tua nih, and akak nak post kat facebook. tapi tak ter-post sebab segan (hik hik). tapi hari nih Sya Izz buat entri n letak quote tuh pulak. huhuhu kite nih ade talian hayat ke? :')

by the way, selamat ber-exam ye. semoge berjaya... :)

Sya Izz said...

haha, ea? wowww.. deja vu. ahaaaaks. agaknya laa kan, kite emang ade talian hayat. haha. sayang akak!!

tq mucho. muahhh. (nk jd pandai mcm akak XD)