Monday, May 16, 2011

Qa, Qah & Qi


Hari yang mengujakan :D

Ceritanya bermula, ehem ehemmm. Pergi ke sekolah, dengan happy laa kan. Iya laa, tak perlu amik exam. Ahaaaks. Jadi, masuk kelas kejap aje. Lepas itu terus blah dengan Qi. Pergi lepak sambil main tulis-tulis contengan besday. Haha, sempat lagi main gelak-gelak. Aishh Kak Mimi -_-'

Pergi tolong-tolong chekgu, lepas itu sementara tunggu pukul sepuluh pagi... buat addmath kejap dengan Qi dan Qah. Uhuuuu. Bila pergi kat dewan makan, main gelak-gelak.. gambar-gambar.. gurau-gurau. Macam takde benda dah nak buat. Kenapa? Sebab, lama nak tunggu mesyuarat PIBG habis. Hui hui hui. Geng nasyid tinggal alat-alat diorang dekat dengan tempat kami, maka kami gunakan kesempatan main-main dengan mende alah itu semua. Bising. Tanda protes sebab lamaaaa dah tunggu. Hihi.

Sempat main mende yang waktu darjah 6 rasanya last budak sebaya kita main.. uhu. Namanya, 'tea tiang'. Haha. Gile punya riuh, sampai cikguuu kat dalam terpaksa buat tanda shhhhh (sila senyap). Erk. Erk. Kami bosan kan.. hihi.

Waktu semua orang dah balik, aku still kat maktabah. Buat kerja siket, sementara tunggu Qi. Ahaaa. Nak laksanakan misi yang dari minggu lepas lagi menimbulkan debaran untuk M. Uhuuu. Maka, pada petangnye dalam pukul empat lebih.. Geng Qa, Qah dan Qi buat laa suprise! Huhu.

Bukak surat, erkk.. hepy besday! Ceh, terharu laa sungguh itu M. Hulur beg kertas, M pun macam gelabah, ahahaha gelagat dia buat kami gelak. Suruh dia bukak selalu, Qah dengn Qi yang fed up nak tunggu balutan dibukak. So gentle laa. Kerja aku laa tuh, balut berlapis-lapis. Lima lapis rasanya, alah dengan kertas surat khabar je. Haha. M pun macam terharu gile-gile kan, nasib baik tak nangis dengan kitorang. Kah kah kah.

That was a sweet memory, for today. Yeah.

Selamat Hari Guru, untuk para pendidik yang aku sayang! XD

2 comments:

Rossarina™ said...

mangai, Awake And Alive Skillet ade berkumandang kat sini laaaa. :-S

selamat hari guru, Sya Izz. hehe. :P

Sya Izz said...

:) selamat untuk akak, hihi.