Friday, March 11, 2011

Bermulanya, cuti sekolah! :D



Assalamualaikum, :)

Waktu yang dinanti nanti telah tiba, lalalala cuti sekolah! Haha, konon konon mahu cuti sesungguh sungguhnya laa seminggu tup tup amik ko.. berlambak kerja sekolah! XD Disebabkan, aku dan kawan kawan budak budak yang baik kan, maka berazamlah dengan penuh semangat iaitu mahu siapkan kerja sekolah seawal yang mungkin. Iye laa, mau buat kerja cuti terancang lagi, mau buat nota lagi, mau ulangkaji lagi, aiyoo yooo yooo. Justeru, masa perlu laa dimanfaatkan sepenuhnya. :P


Oh yaa, pagi tadi selepas habis perjumpaan Geo, aku dengan dia pergi BK. Lepas tu, masuk kelas lewat siket je, hehe. Takpe takpe, sekurang kurangnya dapat basuh fikiran siket. Huk huk huk. 


Kena jadi positif.


Yang kecik tak perlu diperbesarkan. Tak perlu pikir panjang panjang.


Benda yang tak patut, jangan pikir!


Lepas belajar addmath, mata tak larat nak bukak dah. Mengantok yang amat sangat. Nak menulis kat buku pun tulisan dah jadi bengkang bengkok. Bila cikgu keluar je, terus dushh.. tido! Hehe, iye laa, tengah hari merupakan waktu yang popular untuk tido. Hua hua hua. Dalam hati, macam doa je mintak mintak SI masuk lewat siket ke.... XD Tup tup, bila tersedar balik dah setengah jam berlalu. Waa, pertama kali tido lama begitu. Tengok tengok, cikgu takde. Ustaz tak masuk kot. Sambung tido, haha. Lepas tu, borak borak dengan sapik, anis, ipa. Suruh dia cerita pengalaman dia debat hari tu kan. (tahniah tahniah, menang) kejap kejap gelak, kejap kejap ketawa. Waaa, nak tengok team sekolah berdebat T___________T


Hihi, dah dekat nak balik kemas kemas buku. List semua kerja sekolah. List itu ini, sekali dengan azam semangat tekad. Haha.


Dan, budak tu dah 'tempah' aku awal awal. Tiga minggu sebelum kenduri lagi, dia dah 'paksa' aku dengan segala perancangan. Ceh, jadi 'bibik' laa aku esok dan lusa ye gamaknye. Eh eh, bukan bukan.. jadi 'bibik' laa kita esok lusa ye. Haha. No worry, beb. Lu tak payah risau, susah senang bersama kan bro :D


Cakap kat budak tu 'aku nak pakai baju warna pink laa nanti!'


'Alaaa, pink dah pakai laa, tema tunang hari tu. Kawen ni, hijau pulak. Pakai hijau laa' Dia cakap.


Aku pun buat muka protes. Haha, tak kesah laa warna apa pon janji cantek XD



4 comments:

pQah_qiLah said...

hahaha... bibik ek?? siapla kau....

Sya Izz said...

haha, kau pun sama r. bab dera aku nombor satu. siap r ko, jgn sampai aku amik hantaran2 kenduri tu! haha, (aku nak bunga telur je XD)

wardah said...

cek mek ni suke bebeno cuti skola eh

Sya Izz said...

kak wardah pun suko gak annn :P