Tuesday, March 15, 2011

Tolong Ingatkan Aku


Tag dari Kak Ina tersayang :)

1. Adakah anda rasa anda HOT?
*HOT? Hmmm. Disebabkan tak tau HOT tu dalam konteks apa, maka.. cuaca sekarang memang tak hot. Asyik mendung berarak kelabu je, :P

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.


3. Cerita pasal gambar ini.
*Ini namanya Halo 2. (adik aku laa yang cakap, hehe). Ini namanya lagi, watak dalam game tembak-tembak-kasi-penjahat-mampus-lepas-tu-menang, aiyeaaa. 

4. Kali terakhir anda makan pizza.
*Tujuh belas tahun yang lepas? Hehe. 

5. Lagu terakhir yang anda dengar.
*Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku. 
(Sebab, orang baru je call aku. Bila orang call, berdendang laa lagu ini lalalala)

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
*Tengok TV. Bukak astro ceria, dan tengok laa citer Nonochan. HAHA.

7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
*Princess. (jawab dengan yakin ni :D). Eheeee.

8. Tag lagi 5 orang.
*1) Syafiqah Amanda. Husna Syifaa. Pqah Manaf. (nama banyak sebab tu glemer :p)
  2) Sapik.
  3) Hazim.
  4) Zahir.
  5) Nudra.

9. Siapa orang no. 1 dengan anda?
*Kawan baik, yang sentiasa memahami. Sangat memahami. Dia sangat bermakna.

10. Katakan sesuatu pada no. 5.
*Sejujurnya, memang tak pernah jumpa. Jumpa kat IluvIslam. Well, satu satunya kawan dunia maya aku yang sangat bermakna. Ehemm, chat sms kongsi rahsia.. macam kenal betul betul. Nud, harap kita dapat bertentang mata suatu hari nanti! Sentiasa menantikan hari itu :)

11. No. 3 ada hubungan dengan siapa?
*Hubungan dengan siapa eh? Dengan princess of fantasy dia kot, haha.

12. Bagaimana pula dengan no. 2?
*Seorang yang manis, sebab ada lesung pipit. Haha, kawan sekelas. Waktu ting 2, dan sekali lagi untuk sekarang. Sangat menghargai dia, sebetulnya sangat menghargai semua kawan aku. Satu je aku jeles, dia pandai melukis! Uhuuuu.

13. Kata-kata cinta kepada orang no. 4.
*Erk. Erk. Beb, kita kawan selamanya? HAHA.

14. Berikan fakta tentang orang yang kamu tag.
*1) Amanda - Sangat sukakan korea. Huhu, sampai berkali kali dia suruh aku dengar lagu BEAST - Beatiful. Bila dia dah masukkan lagu tu dalam phone aku, di warningnya lagi jangan jangan jangan buang lagu tu. Haha. Tak jemu cerita pasal changmin-ke-ape-nama yang sangat charming tu.
 2) Sapik - Budak jiwang ouhh, haha. Geng debat yang macho, waa waaa. tak tau nak kata apa dah.
 3) Hazim - Prince Of Fantasy, hehe. Suka kereta kuda warna putih (ey?) dan sering menafikan bahawa kereta kuda pink aku tu tak wujud (?) Hoho, kawan yang baik memahami dan memang baik laa.
 4) Zahir - Kalau dapat dengar dia bercakap, memang rahmat laa tu namanya. Haha, suara dia mahal. Sebab, kalau dia cakap nanti keluar emas permata intan berlian. Tapi, dia baik. Memang baik laa kan sebab kawan kawan aku semuanya baik baik belaka. XD
 5) Nudra - BabyBidadari ini memang sangat cute. Kata katanya pun touching aje. Kata kata aku dan dia 'kita kawan selamanya. Mungkin kawan sampai syurga' :D

*****
Homeworks banyak banyaaaak banyaaaaaak. Rajinnya rajinnya rajinnya. Ehee, semalam dua jam lebih menghadap album gambar. Haha, hias menghias.. abadikan kenangan dalam iQa's memoirs. Pengaruh budak Qilah. Hoho. :P

Cuti berbaki lima hari lagi (termasuk hari ini) Kena pastikan, bila pergi sekolah Ahad depan harus dengan semangat jiwa tekad yang sudah diperbaharui. 

sekolah = belajar
belajar = ibadah
ibadah = pahala

homeworks, amanah cikgu. amanah = kena laksana. hoho. belajar untuk ilmu, ilmu itu berharga. kan kan kan?

Assalamu'alaikum.

6 comments:

ha_ziem said...

weh...maneR kate2 cinta utk nmbeR 4???..he3

Sya Izz said...

kite kwn slmnye. kta2 cinta r tu. haha.

syieqa said...

ohhooo... kau hentam aku ye.. takpe2

z@hir_ReVoLuTiOn said...

entah ler mna kta2 cinta untuk no 4? nak baca ni..heheehe

Rossarina™ said...

wah suda siap ye tagnye. rajen rajen. :D len kali akak bole la tag Sya Izz lagi ye. :D

selamat bercuti sekolah! :D

Sya Izz said...

syieqa - cool beb, haha

zahir - erk. erk.

kak ina - berehh,,, :)