Wednesday, March 23, 2011

Moments to Treasure


Sanah helwah ila husna, kullu 'am wa anti bekhoir. Uhibbuki nan. Chan rak ther fillah. Ther phean-kan chan nan, ther di kap ther suai. Chan chop ther mark. (ucapan khas untuk Cena ; arab-siam :P) 22 maaris 95.

Pergi sekolah, bla bla bla.. suruh dia tutup mata. Ouhhh, sangat susah. Bukannya aku nak buat apa apa pon. Haha, nasib baik ada Anis berkomplot lalala lepas tu kira satu dua tiga, letak 'moments to treasure' tu kat depan mata dia. Haha.

('untuk kesayangan hati : -cena-). Kad spesial. Dan, siap dengan reben reben segala bagai. Wuu wuu wuuu, terharu laa tu kan Cena? Haha. 

Okeyh, part yang erkkkkk hari ini adalah di mana bebudak laki sekali lagi permainkan kami. Huhu. Kami semua turun ke makmal sempena waktu khemiyya. Tapi, masih bertanda tanya laa cikgu masuk ke tidak pasal hari ini result SPM keluar kan.. so, sekolah pun macam busy je lalala. Nick, dari kejauhan bagi isyarat. Kami tak pasti sama ada ketua kelas kami yang comel itu suruh kami masuk ke makmal atau masuk ke kelas. Disebabkan kami dah hilang kepercayaan kat boys ni maka bila Nick jalan mendekati kitorang, kitorang tenung je dalam dalam kasi mood suspens. Haha, dia suruh masuk. Tapi, kami tak caya. Dia jalan melepasi kami, aku tanya dia nak pergi mana.. dia cakap 'masuk laa dulu, aku nak pergi tandas ni' dengan muka yang innocent. Haha, sangsi kami. Jadi, kami ikut je langkah dia dengan pandangan mata. Tup tup, dia naik tangga untuk ke kelas. Tetibe dia melaung 'buat apa lagi tu, masuk kelas laa' sambil gelak kejam. Huwaaaaaa

 T______T hampeh punya Nick. Yang semalam pula, Nick Ime Danny dah tahu cg khemiyya takde. Dia biar je semua orang turun sementara dia duduk je relaks relaks relaks kat kelas. Aku masa tu tengah cari cari cari buku khemiyya (aku sorang je dalam kelas waktu tu) tetibe Ime cakap suruh cepat cepat laa turun kan cg km marah. Yang anehnya, diorang selamba je duduk relaks kat kerusi meja masing masing. Aku pun dengan semangatnya berlari lari ke makmal lalalala tunggu punya tunggu, Pqoh cakap cg km takde. Aku jadi yang hampir hampir last masuk kelas. Bila aku masuk ikut pintu belakang tu, semua pandang aku (boys) sambil senyum senyum yang erkkkk menggeramkan hati. Aku sengih je laa. Bila nak duduk, mereka pandang ke belakang (sebab meja boys berkumpulan di tengah tengah dan meja aku Anis dan Cena yang satu satunya terletak sebaris di belakang mereka) sambil gelak gelak. Ime siap menyindir lagi 'best belajar km tadi?' bla bla bla. Haha, don't worry. Aku tetap balas kata kata mereka tu. Tapi, hampeh punya diorang. Seronok je mempermainkan gegirls, haha.

Ouh, tengs Cena teman aku berlari larian dalam hujan tadi. Di sebabkan result es pi em hari ini, entah kenapa selepas pukul 10 pagi aku rase tertanya tanya je result kakak aku. Well, aku pula yang berdebar debar dalam kelas tadi haha. Semalam, siap mimpi yang kak aku dapat G physics. Huahuahua hampeh punya adek :P Jadi, waktu cg tak masuk.. aku heret Cena ke dewan makan. Atau cari ex-f5 yang berkeliaran kat sekolah lalala. Di jalan, jumpa zul. Tanya dia kakak aku dapat berapa. Ouh, betul laa dia cakap. Tapi, masih sangsi ni. Haha, senang senang kami meredah hujan ke pondok telefon dekat pagar sekolah. Uhuuuuu, tepon tepon tanya tanya habes tujuh puluh sen aku :D 

Anyway, congrats yaa sis coz termasuk dalam kelompok lapan pelajar terbaik sekolah. Big proud of you, mmmuuuahhh :*

p/s : entah macam mane aku boleh lupe ade perjumpaan kelab geo lepas waktu zuhur tadi. huahuahua. asyik sangat bertapa di maktabah :]

3 comments:

Rossarina™ said...

hahah sabar je lah budak comel nih. ade mimpikan G untuk kakak die? XD

dan oh, sabar je lah budak2 lelaki tuh. hahaha nakal ye sume...

Sya Izz said...

haha, mimpi G+ lalala :P

ouw, memang... nakal.. tp sayang semuanya wah. haha.

syieqa said...

canner orang kuat kelab ley tak engat ada perjumpaan?? ish33