Sunday, April 25, 2010

Menghitung hari ...

Salam sayang .

Ngeeeee ~ Aku rasa .... entah ! Tidak pandai mahu menyatakan bagaimana . Cewahhh . Ahaksss . Pagi tadi ada perhimpunan , tapi tak sempat lama pun . Lepas baca doa terus hujan turun . Wakaka . Sebenarnya , memang dah mendung . Dalam kereta lagi , aku berdoa kat Allah supaya hujan rahmat turun . Dan , budak-budak yang tengah beratur pun sibuk berdoa hujan rahmat turun . Hehehe . Dan akhirnya hujan pun turun ....

Naik atas kelas , buat kerja sendiri . Aku buat apa eh ? Ahaa , salin karangan BM . Sambil borak-borak . Hihi . Kh sambung buat projek . Rehat pergi kantin . Serahkan duit kepada k Dib rm 6 , haha . Bayar sticker . Huhu . Sekarang kawan - kawan aku tengah gile - gile remaja dengan sticker ni . Ahaksss . Lepas rehat masa Ba . Tapi , ustazah sayang tak masuk . Sebab ? Alhamdulillah . Ustazah dah selamat melahirkan  baby boy . Hehehe . Sekali lagi , budak-budak ni buat kerja sendiri . Memang galak laa tadi dalam kelas :)

Masa Math , sambung solid geometry . Waahaha , mengantuk laa tadi ! Sebab ? Suasana memang suram dan sejuk jelas terasa . Hehe . Nasib baik sempat habiskan scale drawing . Ahaksss . Solat kemudian naik atas kelas balik . Di sini lah , aku dengan Yaya menjadi pelakon terbaik dunia . Wakaka , kami jadi tersangat ayu ! Memang buat lembut habis laa bila cakap . [ adalah sebabnya kenapa kami jadi begitu :P ]

Masuk kelas ucap salam dengan kelembutan yang amat . Cakap dengan Mc Na , Ida . Tegur kawan-kawan dengan keayuan yang memang tercontrol habis . Diorang asyik sengih-sengih je apabila aku melagukan irama perkataan . Kah , kah , kah . Kalau korang tengok aku dengan Yaya cakap .. Agak-agak memang dah rasa nak muntah ! Hahaha . I M tersengih-sengih bila aku bercakap . Muzakkir siap menadah tangan , berdoa dan buat muka pelik tengok kitorang  . Ida sengih . Amni menggeleng-geleng kepala . Hahaha . Lawak gila . :) Tapi , tak bertahan lama . Lepas balik , terus kitorang jadi macam biasa . Rock balik !

Pergi pustaka . Tengok k yus , k dayu , syadid tengah mendandan papan info semasa . Nak pasang kain merah . Waw ! Aku pun pergi laa tolong . Tolong tengok . Hehe . Sambil tengok - tengok diorang pasang , sempat lagi berborak dengan Fathi . Dia seorang je berbaju biru dalam kalangan kami yang berbaju cokelat ini . Haha , sesat sikit . Hihi , tak adalah . Dia tunggu Syadid . So , kami borak-borak pasal memasak , bla3 . Haha , sempoi saja dongs .

Akhirnya tinggallah aku seorang dengan ustazah Hanifah . Yang lain , ada kelas petang . Aku pasang renda kat papan tu . Waw ! Cantik lah . Sebab background dah warna merah terang , rindu pula berkilat-kilat warna putih . Rasa macam tengah buat pelamin . Kah , kah , kah . :D . Petang tu , cakap - cakap dengan boys yang mengecat bilik BBM kemudian terpaksa balik dulu . Sebab , my parents dah datang . Masa tu , memang lebat yang amat hujan . Basah habis . Aiyoyo . Tapi , tak apa . Hujan itu rahmat ....


Menghitung hari,
detik demi detik,
masa ku nanti apa kan ada
Jalan cerita,
kisah yang panjang,
menghitung hari ...

* * * * * 
Pssssttt : Sekarang aku , yaya , meny , jieja & others sudah ter'addict' dengan dua ayat . Ayat pernyataan dan ayat sokongan .

' Bisso mg

Kemudian , balasnya 

' Meme '

Hahaha . Ini adalah fenomena ketua kelas kami . Wakaka . Biasalah , pemimpin menjadi ikutan . Kah3 , aiyoo .


3 comments:

jiehah said...

alhamdulillah....ak hepi sngt..tng0k u ngan kwan2 baek u kat sklh tdi...psal keayuan 2..ak hrap u ley still kn nyer smpai bile2..hehe...

biss0 mung???........

Sya Izz said...

BASO MG NIEH.SMPAI ATY MG OYAK GITU KAKKU..


meme ! :P

Anonymous said...

d0h...mg tu wat katku gitu....

biss0 mg!!!

jiejieja