Thursday, November 4, 2010

Lepak melepak, erkkk

Salam.

Ooo laaa laaa. Hari ni saya jadi budak rajin maka saya pergi sekolah. Hurmmm, ada Hani Qilah Wani Yana Bilah Eyrah. Kemudian, lepas baca doa pagi aku dengan Hani pergi Bilik Kaunseling. Hehe, ingat kan Cg Zimah suruh buat kerja rupa rupanya cg Rohana dah suruh kakak form 4 buat.

Oh yaa, mukmin dah buat aku menempik pagi pagi. Uhukksss.

Ada ubi ada batas, ada hari aku balas! :D

Yeahhh. Jadi aku dengan Hani masih lepak kat situ. Cuma, kami baca novel laa.

Aku. Gemersik Kalbu.

Hani. aA+bB.

Kami rehat awal. Haha, dalam 9 lebih. Ehemmm, makan nasi dalam kelas je. Haha, sanggup ni tak makan kat kantin. Sebab apa? Sebab malu.

Auwww.

Nanti cikgu cikgu tengok..

Hihi.

Okay, pergi library kejap. Hurmm, pasal program membaca ni.. bla bla dan bla. Kat Marang, Trg nanti. Isnin depan. Haihh, entah kenapa rasa malas je nak perugi.. Tobat eh, memang takde rase mahu jalan jalan.

Hahahakss.

Dengan comelnya, aku 'perangkap' Hani.

Aku cakap kat ustazah kalau Hani pergi, maka akan pergi jugak.

Maknanya, keputusan bergantung kepada Hani. Haha, aku sengih sengih je.

Ustazah pun gesa laa Hani tu. Akhirnya, Hani angguk. Haha, tapi kami ingat nanti nak cakap balik kat ustazah kata tak mao pergi. Huhuhu.

Lepas sudah, pergi Bilik Kaunseling amik beg. Bawa naik kat kelas laa pula. Lama tak lepak dalam kelas. Rindu! Hehe.

Bagi pendrive ke Izzat Aya.

Main copy copy movie nasyed semalam dengan Hafifi.

Dengar dengar lagu nasyed diorang yang semalam. Kutuk kutuk banyak. Puji puji siket. Hahaha, takde lah. Puji banyaaaaaak ni. Sampai sengih sengih mukmin dengan Hafifi. Hahahakss.

Oh yaa, bila masuk kelas R tu pergi borak borak dengan geng dua orang tu. Huhuhu. Mirah ada. Thirah ada. Atin pun ada. Yang lain, lesap ke mana sudah..

Syok punya syok tengok video nasyed.. Teacher Saba pun masuk. Haha, bayangkan.. dengan keadaan empat lima buah meja kerusi yang berselerak. Tunggang langgang. Lantai penuh dengan plastik plastik cokelat ape kebendanya semua. HAHA, Teacher pun ehemmm ehemmm. Faham faham laa. Dan akhirnya,

gurls dengan teacher tak berganjak pun dari kerusi. Tengok video nasyed semalam. Dengan gelak tawa komen komen suka riang

walhal

mukmin dengan hafifi sedang rajin menyapu kelas aku tu. Memang tabik laa diorang! Bersih sebersihnya.. Sayang korang. wakaka. Bagi mengelakkan semangat mereka tidak luntur maka kami puji puji laa mereka tapi dengan ikhlas laa. Sebab, memang ikhlas sungguh :)

Oh, kenapa aku kata kelas aku? Sebab mukmin dengan Hafifi kelas R. Tapi, rasa macam geng sekelas je. Kelas S dengan R ni macam sanak saudara je. Haha, amboiii. Takde laa. Lagipun masa form 2, kami dua je berjiran. Terpisah. Seangkatan dengan kami kelas tingkatan 6. Kelas masing masing pun jadi dah tak kesah, asyik keluar masuk ikut suka je. Iye laa, bila cikgu takde main main lepak antara dua kelas ni je laa. Bila gelak tawa gadoh gadoh manja antara dua kelas ni je laa. Bila main lari lari jalan jalan sana sini antara dua kelas ni je laa. Setahun macam tu. Setahun jadi jiran. Setahun jadi dekat.

Sampai rasa mereka tu sebahagian kami.

Sebab tu sayang mereka.

Ehh. ehh, melalut pula. HAHA.

Ermm.

Lepas diorang kemas kelas, teacher pun keluar. Okayhh, sambung melepak.

Tiba tiba cikgu Normah panggil pergi makmal pc. Ermm, sebelum aku dengan Hani blah nak jumpa cikgu maka dengan baeknya kami menyorokkan botol air fifi.siap cakap lagi dah jampi air tu. haha. ingat lagi cikgu mane cakap tau.. mase geng nasyed tengah berlatih.. mase tu fifi keluarkan air dia.. lepas tu cikgu cakap 'ouhh, fifi sorang je laa bawa air. lepas tu orang lain pakat minum air dia laa?'

haha, nada menyindir . hehe, macam macam laa budak lelaki ni. air pun malas nak bawak. haihh =_="

Ouh, ada ape?

Ermmm, pasal blog sekolah rupanya.

Bincang itu ini kejap dengan cikgu. Tengok tengok blog sekolah laen. Buat draf untuk design. Bla bla bla dan bla. Oh, aku bahagian designer.

Ermm, ade empat orang aku rasa. Aku, Pqah Manaf, So'ul dan....

Ceh, geng aku tahun lepas masa pertandingan blog. Hehehe. Caya lah..

Ooo laaa laaa. Sempat buat blog untuk Hani!

Hahaha, jom laa tengok belog budak pinky ni!

HANIE

Okay, naik atas kelas. Haha, kami menerima padah apabila cuba membuka air soya cokelat milik Hani. Huhu. Abes terpercik air kat tudung Hani dan beg aku.

HAHA. Kami hanya mampu gelak guling guling je. Tapi, bila air itu berjaya dibuku penutupnya maka kami rasa agak kecewa.

Sebab..

air tu langsung tak sedap!

Padan muka, huhuhu :(

Lepas waktu solat, kami tidur. hehe, mengantok laa tengah hari macam ni. Dah laa sunyi sepi angin sepoi sepoi bahasa je. Huhuhu. Sempat terlelap kejap. Arh, memandang boys takde maka aku susun kerusi panjang panjang rapat rapat dan baring. Haha. Aku timbun timbun je beg buat jadi alas. Seingat aku, beg fatin mirah fifi. Hehehe.

Sambil peluk beg aku.

Dan, tido.

Hua hua hua hua hua.

Dalam pukul 2 lebih tu bangun. Erhh, boring tau! Hani dah balik. Tinggal aku mirah fatin atin bilah thirah je.

Mirah sibuk ajar fifi mendownload citer kamen rider. Ouhh, apakah? erkk. macam budak budak tengok citer kamen rider. HAHA.

mase geng girls cakap pasal novel novel yang menjadi kegilaan sempat aku pergi dekat netbook. Hurmm, tengok citer Kamen Rider gak. Haha, last last aku tersangkut. Smartnye yang tu. smartnye yang ni. yang ni baik ke? yang ni jahat ke? yang ni ape? macam mane ending nye?

Hehe, si fifi pulak dengan penuh semangat nya citer pasal mende ni. Haha, akhirnya macam macam juga aku tau.

Ermm, happy laa. sambil borak borak dengan geng ni. Hurmm, part dengan thirah paling syok. Sebab, kami cakap pasal novel. Wakaka. Sementara tunggu mendownload citer yang banyaaaak.. [ fifi banyak giler download citer tu. ] huhuhu.. sempat fifi rekomen game game dia. game boy laa. spongebob laa. itu ini dia tunjuk game dia kat aku. Haha, last last sangkut kat game Zoo Tycon. Erkk, dia ajar aku buat kandang haiwan haiwan pelawat penjaga semua yang kaitan dengan game tu. Aku nak game tu tapi pendrie ade dekat syeerah. Maka, dengan baiknya dia masukkan dalam pendrive dia dan bagi aku pinjam. Oo laa laaa. Haha, gembiranya aku sampai tersengih sengih. Hahahakss.

Dan dia sendiri cakap pernah tido lewat semata mata main game tu. haha, saket sungguh.





Okay, dan aku pulang dengan cerita yang gembira.

Cerita bersama rakan rakan.

Cerita yang menghadirkan seribu nostalgia

:)

2 comments:

syifaa said...

wah3.. can i have that zoo game too?? it jz sound fun!!

sya izz said...

haha, memang best ponn... :P