Saturday, July 31, 2010

Cg Amin, Cg Jani, Kisah Kami


Assalamualaikum.

Semalam, kelas tuisyen terakhir Sejarah, huhuhu. Sebak nya, hurmmm. Tapi, semalam.. Memang enjoy sangat! Gelak sakan dengan cikgu. Gurau-gurau.. Cikgu pula jenis menyampuk kami cakap, selamba aja. Hahaha. Ada tu, sementara menanti orang lain kan... Aku pun cakap macam ni
'dengar belako adik-adikku sekalian..'

Hahaha, sampaikan cikgu buat muka suspen. Dengar aku nak cakap apa.. Haha, aku pun buka kotak pensel dan keluarkan dua biji pemadam cap stabil0 dua posen satu. Hahaha.

'tengok ni! Aku ada dua butir roba, baru beli takdi'

Mata aku pandang Akkir dengan Izzat. Hahaha. Menunjuk laa kononnya. Sebab selama ini aku asyik pinjam pemadam diorang. Sampaikan kat sekolah, baru je aku panggil Akkir.. Terus dia bagi pemadam. Tak sempat aku minta pun. Hahaha, tau tau aje :P

Hahaha. Cikgu pun gelak. Siap cakap lagi..

'Awak ni, abis tea saya tunggu nak oyak gapo.. Suspen benge.. last2, nok oyak ada dua butir roba..haha'

Cikgu, cikgu.. :)

Semalam baru aku bayar duit buku latihan pink. Ngeh2. Cikgu cakap

'awak ni, lama berzaman doh.. ish3'

Aku sengih

'Oloh cikgu, kite kan belajar sejarah.. mesti laa berzaman.. haha'

Cikgu, cikgu.. :)

Sempoi dengan cikgu. Cerita-cerita dengan cikgu. 

Kisah aku dengan Eme gaduh mulut. Pasal tumpang kereta.. Sekarang ni, dia yang lebih banyak tumpang kereta aku. Eme cakap, aku kena tumpang kereta dia pula biar sama adil. Haha. Tiba-tiba, cikgu pun tepuk meja

'Bilo masa awak ado keta?'

Hahaha. Gelak sakan dengan telatah cikgu.

Kisah Aifaa menjerit sebatu boleh dengar sebab nampak lipas kat dinding, muahahaha.

Kisah cikgu baca buku nota aku. 

Lepas tu, cikgu cakap

'Awak ni tulis sendiri ko?'

Aku pun menempik ala-ala Bollywood..

'A'a'

Cikgu pun pun sengih

'Boleh jadi doktor berjiwa sastera ni, haha'

Aku pun buat muka

'Oloh cikgu, bilo kito nak jadi doktor nyo.. Kito nak jadi network engineer. Haha'

Cikgu pun senyum aje. Hahaha. Sebab, cikgu baca sajak puisi romantis dramatis aku kat helaian-helaian belakang buku nota aku. Yang aku tulis waktu aku berjiwang. Ngeh, ngeh, ngeh.

Ada tu, Najihah merajuk. Sebab cikgu suruh dia berhenti bercakap. Muahaha. Bila time Jihah kena baca soalan, dia diam aje. Konon konon merajuk. Budak-budak ni dah gelak. Cikgu pun buat nada memujuk

'Ala Jihah jangan laa ngajuk.. Boleh cakap doh hok ni.. Tau dop, kalo merajuk orang kato cepat tua... Tak pasal-pasal umur 15 tahun jadi 17 tahun pulok..'

Jihah buat bisu. Dia pun tulis kat kertas.. 'tak apo'.

Hahaha, gelak.

Ada part cikgu cerita pasal kisah SRP dia dulu.. 

Cikgu, cikgu.. :)

Bila dah nak balik, aku pandang cikgu

'Cikguuuuuuuu...'

Cikgu tengok aku

'gapo?'

Aku sengih..

'Cikgu.. nok duit rayo'

Budak-budak ni gelak, cikgu cakap

'Oloh, puaso dok lagi'

Hahaha.

Lepas tu aku cakap lagi 

'Cikguuuuuuuu....'

Cikgu tengok lagi

'gapoooo..'

Aku cakap

'byebye'

Cikgu sengih

'ho, byebye'

Ngeee ~ Sob. Sob. Sob. Memang kenangan terindah laa.

Cikgu Amin.

:D

Oh yaa, masa malas Khamis.. Kelas math, cikgu Jani.

Jawab soalan. Aku kan, biasalah bab bab math ni. Rasa nak gigit je kertas. Hahaha.

Ada tu bile tak boleh jawab, aku pun 

'eiiiiii'

Haha, cikgu pun cakap

'janganlah mecok, kekgi cepat tua... tengok cikgu ni.. mana ada tua..'

Hahahaha.

Aku pun senyum senyum dan senyum.

KENANGAN memang INDAH kan ?

2 comments:

Rossarina™ said...

hahahahaha comel belaka! rock oh cegu2 tu sume. part yg merajuk tak nak cakap tu paling best! laen kali nak buat camtuh jugak la, tulis kat kertas je :D

and psst, tulis le sajak2 Sya Izz tu kat sini. nak bace jugak ~

Sya Izz said...

hahahaha, syok.. muahaha..

nanti ada mase, kite salin balik kat belog nie yee.. hak3