Saturday, January 29, 2011

Kalau

Kalau minta pada angin, agar kenangan itu tidak hilang.. boleh tak? Pelangi, tolong jangan jauh.. biarlah hujan itu merintik dan sepi itu pergi. Ombak, katakan pada pantai, jangan pernah menghakis hikayat itu. kerna sesungguhnya aku di sini, masih memerlukan memori ceritera itu.

Lama nya tak update. HAHA padahal beberapa hari je baru. Well, internet kat pc tak jadi. Huhu, ni guna lappy kechik cehh tak suke tak suke sebab tak best maka, malas laa nak online lagi lepas ni. Hehe, ada hikmah laa kot benda ni jadi. Nak suruh tuan punya blog ni biar rajin study.

TOV enam februari nanti. Huahuahua. Entah macam mana laa soalan. Haha, teringat pula masa form 1 dahulu kala.. periksa pertama PAI dapat gred D :) tak tahu apa apa pun lagi kan masa tu. Haha.

Ermm, masa last latihan merentas desa hari Rabu.. aku dengan Pqah Qilah lagi banyak berlari daripada berjalan *bangga* haha, walaupun kami ikut laluan sebenar yang jauh huk huk. Selasa, boleh laa lari larian sambil sebut nama sebab angin kuat haha jadi tak dengar sangat, kecoh je huhu. Tapi, rabu hari yang tenang maka bila dah nak sampai kat sekolah laluan tepi jalan tu.. kami hanya berjalan sambil cerita tentang drama hidup selepas ni. Macam, hidup kami kan.. angan angan dan drama. Hahaha.

Okey, dah takde apa apa nak cakap.

Tapi. Tapi. Tapi.

Aku masih merindukan mereka.

*janganjadigile:(*

Kadang-kadang, kita terpaksa pura-pura. Kita terpaksa hidup... dalam kepura-puraan. Kita tahu kita tengah pura-pura, tapi kita buat-buat buta... sebab orang di tepi-tepi pun tengah buat benda yang sama. Lalu, kita buat bodoh... dan teruskan lakonan dalam drama-drama.
[kak, pinjam ayat T_____T]

 

5 comments:

ha_ziem said...

kamu seboT name lagi yaaa!!

Sya Izz said...

manew adew, huhu

Rossarina™ said...

akak suke puisi pendek Sya Izz tuh. :) very beautiful...

ha_ziem said...

Elerh,,xmou ngaku!

Sya Izz said...

kak ross _ erkk, hehe :p lg suka kata2 akak yang macho, hahaks.

ziem _ ceh,, xmao prcaya suda;..