Sunday, June 27, 2010

Makan. Makan. Makan.


Yuhuuu. Hari ini tuisyen BA. Pagi pukul 8.30 pagi sampai 11.40. Eheee. Izzat, Irsyad, Azzim, Akkir, Danny. Jihah, Sya Izz. Oh yaa. Bilah pun ada! Tapi, datang masa kedua. Hehe. Belajar punya belajar. Wuu. Wuu. Dekat pukul 10, Cikgu Nordin ketuk pintu. Cakap, boleh pergi makan. Jamuan ringkas. Hehe. Kelas kami je yang ada waktu tu. 

Waww. Berseri-seri mata semua orang. Kah3. Bila berhenti, terus pergi serbu kat bilik sebelah. Yeayyy! Makan. Makan. Makan. Gurau. Gurau. Borak. Borak. Ada dekat setengah jam. Ustazah makan bilik lain. Sebab ustazah cakap takut kitorang malu kalau ustazah ada. Haha. Memang..

Lepas ustazah pergi, terus bising! Macam budak-budak. Entah kenapa, aku tergerak hati pagi tu nak bawa kamera. Tengok kamera atas katil. Hurmm, terus tangan capai masuk dalam beg. Haha. Rupa-rupanya ada event. Haha. 

Sedap aje Cikgu Dina masak mee goreng. Budak-budak siap tambah lagi. Bergambar. Haha. Rocks dongs! Pasangan Cg Nordin dengan Cg Dina memang sweet. Suka meraikan. Dah laa baik. Hak3. Ikhlas daripada hati ni.

Hehe. Bergelak sakan juga. Tapi, sambung belajar balik lepas tu. Best belajar BA hari ini! Hukum Isim dengan Hukum fe'el. Waa. Waaa. Danny laa yang asyik tanya itu ini. Sampai pening kitorang. Haha. Jihah siap gurau lagi 'Danny, mu gi balik nu'. Hahaha. 

Bila balik, duduk dekat meja. Lama.... Sampai tinggal aku, Izzat dengan Azzim je. Yang bestnya, cerita pasal hantu. Macam-macam. Mula-mula budak tu cerita pasal Shuffle. Okay, aku termangu-mangu. Haha. Entah macam mana masuk cerita seram pula. Izzat cerita pasal maahad dia laa. Jumpa itu ini. Pengalaman. Aku yang dengar, asyik mencelah. Best cerita. Ngeh3. Okay, ayah aku dah datang.

Aku pun blah. Rupanya, papa pergi rumah Teacher Rosliza kejap. Pasal assignment bagai. Hurmmm. Aku boring. Dekat je kan dengan rumah Cg Nordin. Uhuu, jalan kaki. Masuk ikut pintu belakang. Budak dua orang tu tak balik lagi. Sambung cerita. Haha. Azzim balik. Then, Izzat balik. Aku pun blah juga.. Pergi rumah teacher.

Bila nak balik. Siap cakap kat teacher 'teacher, besar doh anak teacher'. Haha. Kalau nak tahu, masa aku sekolah rendah dulu-dulu.. Aku laa yang suka main dengan budak Is ni. Teman tengok cerita Otromen lagi. Wakaka. Teacher pun masih ingat.































Okay lah! Chaw dulu. Masih ada kerja BA dan Math. Omaigod! Rajin. Rajin. Rajin. Muaahhh! Sayang hari ini. Sayang kalian. Haha.


3 comments:

pQah_qiLah said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! tidak!!!!!!!! korang nih kan... xnakla kawan mcmni gak.... huhuhuhuhuhuuuu..... gurau jer..

Sya Izz said...

pqah > hahah! sweet kan? ,, weksss.. ngeh3

Rossarina™ said...

best nye makan-makan. :D