Wednesday, June 30, 2010

Sambutan Hari Koperasi


Yuhuuu. Hari ni Sambutan Hari Koperasi. Well, like it! Haha. Pagi tadi, perhimpunan. Huuuu. Sempat lagi borak-borak dengan Madiyy. Hahaha. Apa kes... Lepas tu, ketua kelas naik pentas. Ambil pokok bunga. Hehe. Yang lucu part Alan 3J laa, boleh selamba dia angguk kepala kat orang ramai waktu nak pergi tu. Haha. Budak-budak pakat bersorak. Haihhh...

Cari meja. Angkut. Dari pondok tepi perhimpunan sampai ke kawasan gerai dekat tepi surau. Auwww! Punyalah berat. Hehe. Maka, gerai kami memang lambat mula. Orang lain dah start menjual, kita kosong lagi gerai.. Sebab, tunggu Ustazah dan Syiekah bawa balik barang. Hehe.

Bila dah start! Baru kecoh... Syok! Haha. Bab paling kesian, bab budak-budak ini tunggu burger laa. Punyalah lama kami masak. Sebab baru start kan.. Tapi, aku dengan Qilah yang jaga bahagian depan. Qilah jual air. Aku jual makanan segera. Hehe. Best wooo jadi peniaga. Asyik laku je! Penat berdiri... Tapi, tak sempat nak duduk pun. Kejap orang beli itu, kejap orang beli ini. Heeeee ~ 

Isi perut dengan dua air gas je. Whoaa? Hehe. Sendiri beli tau.... Hak3. First time ni jaga gerai.. Sampai tak sempat nak jalan kat kedai lain tau. Satu je gerai special bagi aku... Gerai gift apa entah nama... Haha. Gerai tu sebelah gerai aku je. Kak Zatul laa yang kempen-kempen. Hahaha.

Ada buah epal, oren.. Cokelat.. Kipas.. Jelly... dan lain-lain yaa.. Yang sudah dihias dengan reben.. Lepas tu, kita pilih dan bayar. Kad diorang bagi free dan kita tulis laa apa-apa dan kita nak bagi kat siapa. Maka, baru lah diorang letak dalam bakul.. lepas tu pergi cari orang yang bakal terima hadiah kita itu.. Haha. Cari sampai jumpa tuan dia... Di seluruh pelusuk sekolah sekalipun... Hehe.

Ponti beli cokelat. Untuk Putera... Haha. Kawan baik dia laa katakan. Aku beli cokelat gak.. Tapi, dah penat fikir... Tak tahu nak bagi dekat siapa.. Sekadar menghabiskan duit. Hehe. So, aku bagi dekat The Lucifer. Uhuuuu. Siap pesan lagi jangan mikir pelik.. Kawan sokmo kan. Kah3...

Jumpa diorang tepi jalan, diorang ucap terima kasih. Haha. Biasa bro.. Kemudian, bila dah dekat pukul 1 baru habis... Huhuhu. Kami tak ambil part bab-bab membasuh. Ngeh3. Chaw pergi bergambar. Ahaksss. Hurmmm. Naik atas kelas, ada Zana sorang je..

Aku duduk dekat tempat. Seluk tangan dalam meja. Eh! Ada jelly.. Ouh, dia yang bagi. Haha. 


Tanda terima kasih atas buku tu. Kah3. Tapi, dia tak guna khidmat penghantar. Sekali terus letak dalam meja. Haha. Masa diorang tengah kerumun gerai itu, aku nampak.. Siap tegur lagi.. Ahaaa. Patutlah.. Tak suprise ork.. Kah3..

Oh yaa, aku beli jelly untuk R Sr. juga. Hehe. Biasa bro... Uhuuu. Sebelum pulang, lepak dengan Epa dan Syirah. Tahniah laa Epa dapat baby girls. Haha. Tak habis-habis tadi kitorang mikir nama untuk adik dia masa perhimpunan  tadi. Itulah.. Inilah... :P























































































2 comments:

eida said...

bestnya hari koperasi.
dah makin gempak koperasi sekolah sekarang!

Sya Izz said...

hehe. gempak! hahaha